Προσεχείς εκδόσεις | Φεβρουάριος - Μάρτιος 2022

Εκδόσεις Ιανουάριος 28, 2022

Υποδεχόμαστε το 2022 με μεγάλη ανυπομονησία αλλά και με ένα πλούσιο εκδοτικό πρόγραμμα για όλες τις ηλικίες, που περιλαμβάνει βιβλία ποίησης, ελληνικής και ξένης πεζογραφίας, δοκίμια, βιβλία εκλαϊκευμένης φιλοσοφίας, καθώς και βιβλία για παιδιά και εφήβους.

Προσεχείς εκδόσεις
Μοιραζόμαστε μαζί σας το εκδοτικό πρόγραμμα των εκδόσεων  Ίκαρος με τις πληροφορίες των βιβλίων που θα κυκλοφορήσουν τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο του 2022, μαζί με μια πρόγευση των σημαντικότερων τίτλων που έχουν προγραμματιστεί μέχρι τον Ιούνιο του 2022.
 
Mέσα στους επόμενους μήνες θα κυκλοφορήσει η ιστορία που ολοκληρώνει την Τριλογία του βυθού, τη δεύτερη τριλογία της Ευτυχίας Γιαννάκη με ήρωα τον Αστυνόμο Χάρη Κόκκινο. Ο Alec Ross -συγγραφέας του βιβλίου Οι βιομηχανίες του μέλλοντος- επανέρχεται με το The raging 2020s προσκαλώντας τους αναγνώστες να αναθεωρήσουν κάποιες θέσεις τους σχετικά με τη Δημοκρατία, τον καπιταλισμό και την παγκοσμιοποίηση. Το πολυαναμενόμενο μυθιστόρημα της Hannah Kent, Λατρεία, φέρνει στο επίκεντρο τον απαγορευμένο έρωτα δύο γυναικών κατά τον 19ο αιώνα. Ένα βιβλίο για τα ανυπέρβλητα όρια που ξεπερνάμε για τους ανθρώπους που αγαπάμε.
 
Στην κατηγορία των Graphic novel, θα διαβάσουμε στον Αριστοτέλη τη ζωή του εμβληματικού φιλοσόφου, μέσα από τη ματιά του συγγραφέα και σεναριογράφου Τάσου Αποστολίδη και του δημοφιλή σκιτσογράφου Αλέκου Παπαδάτου. Επίσης, στην ίδια κατηγορία, ο Θανάσης Πέτρου με το 1923-Εχθρική πατρίδα, ακολουθεί τους ήρωες των βιβλίων Οι όμηροι του Γκαίρλιτς και 1922: το τέλος ενός ονείρου, κατά την άφιξή τους στο λιμάνι του Πειραιά μαζί με τις χιλιάδες των Μικρασιατών προσφύγων, το Σεπτέμβριο του 1922.
 
Στις 28 Απριλίου θα πραγματοποιηθεί η παγκόσμια κυκλοφορία του βιβλίου της Annabel F. Steadman Ο Σκάνταρ και ο Κλέφτης του Μονόκερου. Η νέα επική σειρά περιπέτειας που έσπασε κάθε ρεκόρ πώλησης δικαιωμάτων και ετοιμάζεται να γίνει ταινία από την Sony θα είναι διαθέσιμη στο ελληνικό αναγνωστικό, ταυτόχρονα με άλλες 35 χώρες.
 
Ο πολυβραβευμένος συγγραφέας παιδικών βιβλίων Θοδωρής Παπαϊωάννου επιστρέφει με τον Πελεκάνο, το νεανικό του μυθιστόρημα για παιδιά από 9 ετών, ενώ το γοητευτικά πρωτότυπο βιβλίο του Oliver Jeffers Υπάρχουν φαντάσματα σ’ αυτό το σπίτι, μας καλεί να βοηθήσουμε την ηρωίδα της ιστορίας να εντοπίσει τα κρυμμένα φαντάσματα σε κάθε γωνιά του σπιτιού, χρησιμοποιώντας τις διαδραστικές-διαφανείς σελίδες της έκδοσης.

 
ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ-ΜΑΡΤΙΟΣ 2022
 
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΙΗΣΗ
 
 
Κυριάκος Χαραλαμπίδης: Η νύχτα των κήπων

Η νέα ποιητική συλλογή του Κυριάκου Χαραλαμπίδη, δέκατη πέμπτη στη σειρά, ενδεχομένως  αποτελεί την πληρέστερη κωδικοποίηση των  θεματικών μοτίβων και των εκφραστικών μέσων  του σπουδαίου Έλληνα ποιητή. Η λέξη Έλληνας δεν έχει να κάνει με το γεωγραφικό σημείο γέννησης και το μητρώο καταγωγής του. Αντίθετα, ο γεννημένος στην Κύπρο ποιητής επιχειρεί να συλλάβει ορισμένα βαθύτερα υποστασιακά στοιχεία του έθνους στην πνευματική του διάσταση, δηλαδή  ως αδιάσπαστης ενότητας που η ουσιαστική της ολοκλήρωση εδράζεται στη διέκταση του ορίζοντα και την υπέρβαση μονολιθικών εννοιών. Η σύμμειξη ιστορίας και μύθου αποτελεί γι’ αυτόν τη βάση για τη διερεύνηση και την εξήγηση του ερεβώδους αλλά και λαμπερού ή και διαμπερούς μυστηρίου της ζωής μέσα από την ελληνική εκδοχή του. Με υλικά που αντλεί από εθνικά δράματα και πάθια, χωρίς να αποκρύβει και την ίδια την ελληνοπάθειά μας, ο Χαραλαμπίδης οικοδομεί ουσιαστικά τη μυστική του σχέση με την Ποίηση. Η χρήση των λέξεων  και η μουσική τους γεωμέτρηση είναι ο τρόπος  με τον οποίο επιχειρεί, όπως λέει, «να εκβιάσει ένα νόημα για τη σύνθεση του Κόσμου και τη σύλληψη στοιχείων και νόμων που σχετίζονται με το μυστήριο της Δημιουργίας».    
 
Από τον  Ίκαρο κυκλοφορούν ακόμη η ποιητική συλλογή του βραβευμένου Κύπριου ποιητή Ηλίου και Σελήνης άλως (Ίκαρος, 2017) και ο συγκεντρωτικός τόμος Ποιήματα 1961-2017 (Ίκαρος, 2019), που περιλαμβάνει το σύνολο των έως τώρα ποιητικών συλλογών του.
 
 
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΕΖΟΓΡΑΦΙΑ 
 
Δημήτρης Νόλλας: Ματούλα Μυλλέρου, πάροικος και παρεπίδημος, νουβέλα
 
Το ακατάληπτο και απερινόητο. Όπως η ζείδωρος αύρα ή ένα πεφταστέρι, έτσι και το πέρασμα μιας άσημης δασκάλας απ' τη ζωή ενός ανδρικού σύμπαντος, αφήνει όσους την συναναστράφηκαν έκθαμβους όσο και ανίκανους να κατανοήσουν την απώλειά της.
 
Δεν έχουμε μαρτυρία για την επίδραση που είχαν τα γεγονότα αυτά πάνω της, εκτός από τις νύξεις που κάνει η ίδια στα σημειωματάριά της, με τα οποία δεν ξέρει ακόμη και σήμερα τι να κάνει ο Αντωνάκης, ως άτυπος κληρονόμος της, πνευματικός τουλάχιστον. Η αλήθεια είναι, όπως τουλάχιστον τη μετέφερε ο Αντωνάκης σε μένα και όσους ήθελαν να τον ακούσουν, πως όλα αυτά που ακολούθησαν μετά την επιστροφή της στην Ελλάδα φανερώνουν ότι η ακατανόητη μεταστροφή της για τους μέχρι τότε γνωστούς της, ακουμπούσε, αν δεν οφειλόταν αποκλειστικά, στα όσα είχε ζήσει στο Μόναχο εκείνους τους πρώτους μήνες του 1919, που είχαν αφήσει το σημάδι τους στον μετέπειτα βίο της.
 
9789605724603Ιορδάνης Παπαδόπουλος: Στα ΔΑΣΗ
 
Το νέο βιβλίο του Ιορδάνη Παπαδόπουλου, που εγκαινιάζει τη συνεργασία του με τις εκδόσεις Ίκαρος.
 
Ουσιαστικά Στα ΔΑΣΗ διαβάζει κανείς ένα ημερολόγιο που άρχισε να γράφεται λίγο πριν ξεσπάσει η πανδημία. Μέσα τους μπορεί να διακρίνει εξομολογητικούς τόνους, ποιητικά κατάλοιπα, στοιχεία μυθοπλασίας και εκλαϊκευμένης θεωρίας.
Στα ΔΑΣΗ άλλοτε εμπλέκονται κι άλλοτε τρέχουν παράλληλα γνωστικά αντικείμενα δενδροκομίας, γεωμετρίας, μηχανικής και γεωγραφίας, υψηλής κουλτούρας, λαϊκών δοξασιών και βιντεοπαιχνιδιών.
Στα ΔΑΣΗ εναλλάσσεται η δαιδαλώδης, ίσως και αγχωτική, περιήγηση μ’ ένα ανακουφιστικό πανόραμα˙ προτείνεται ταυτόχρονα μια επιτομή δασικής οικολογίας και μια εκτεταμένη επισκόπηση της ποιητικής τους.
 
 

9789605724559Μαριαλένα Σεμιτέκολου: Ακουαρέλα
 
Μια οικογένεια, τρεις φωνές, τρία πρόσωπα. Καθένα τους υφαίνει μια ιστορία φτιαγμένη από εικόνες και από μνήμες που συνδέονται μεταξύ τους, άλλοτε προφανώς και άλλοτε υπογείως. Αναζητούν έναν κοινό τόπο. Ίσως αυτόν μιας ακουαρέλας, όπου το μοναδικό χρωματικό ίχνος του καθενός θα συνδυαστεί µε των υπολοίπων, φτιάχνοντας ένα τοπίο για τη συνάντησή τους.
 

Μετά τις τρεις σημαντικές υποψηφιότητες για το βιβλίο της Οι Κυριακές, το καλοκαίρι (Κρατικό Βραβείο Διηγήματος-Νουβέλας 2019, Βραβείο Μένη Κουμανταρέα 2019 της Εταιρείας Συγγραφέων, Βραβείο Πρωτοεμφανιζόμενου Πεζογράφου 2019 του περιοδικού Ο Αναγνώστης), η Μαριαλένα Σεμιτέκολου επιστρέφει με την Ακουαρέλα, το νέο της μυθιστόρημα.
 
 
 
ΔΟΚΙΜΙΟ/ΜΕΛΕΤΗ

9789605724542Κική Δημουλά: Εκλήθην ομιλήτρια
 
Είκοσι οκτώ "ποιητικά χρονογραφήματα", ομιλίες της Κικής Δημουλά σε συνέδρια και εκδηλώσεις, χαιρετισμοί και αποχαιρετισμοί από το 1995 έως το 2015. Κείμενα και στοχασμοί για διαφορετικά θέματα, με τον δικό της ελεύθερο τρόπο και την μεταφορική αντίληψη του κόσμου που διέθετε.
 

«Δεν πήρα μόνη την απόφαση να συγκεντρωθούν σε έναν τόμο λόγοι που εκφώνησε η μητέρα μου σε συνέδρια, εκδηλώσεις, χαιρετισμούς και αποχαιρετισμούς. Την πήραμε μαζί, λίγο πριν ανέβει στη βάρκα του ανέκκλητου. Καταθέτω, ως αποδεικτικό της εξουσιοδότησής της να κινούμαι ελεύθερα και να στεγάζω όπως νομίζω τα λόγια της, ένα αδιάσειστο τεκμήριο: τον πρότερο, ενωμένο δια βίου, βίο μας. Ξεχώρισα, έτσι, είκοσι οκτώ από τα ποιητικά χρονογραφήματα, αυτά που θεώρησα πως παρουσιάζουν ατμοσφαιρικά τις εσωτερικές διαθέσεις της, τους μετασυμβολισμούς των επίκαιρων τότε θεμάτων και φωτογραφίζουν το χρόνο. Τα διάλεξα για να δώσω ένα μέλλον στο υποσχετικό παρελθόν και μια ευκαιρία να ανιχνεύεται η απουσία της».
―Έλση Δημουλά
 

Μάνος Χατζιδάκις: Ο καθρέφτης και το μαχαίρι
 
Ο καθρέφτης και το μαχαίρι, το εμβληματικό βιβλίο του Μάνου Χατζιδάκι επανεκδίδεται, διεκδικώντας νέους αναγνώστες.
 
Περιλαμβάνονται τριάντα έξι κείμενα, που δημοσιεύτηκαν σε περιοδικά και εφημερίδες ή εκφωνήθηκαν. Οι φωτογραφίες, που σχολιάζονται αναλυτικά από τον Μάνο Χατζιδάκι, λειτουργούν σαν σχεδίασμα αυτοβιογραφίας. Μέσα από αυτό, αναδύεται το προφίλ ενός ανθρώπου που συνδέθηκε άμεσα με την εποχή του, τοποθετημένου στο επίκεντρο μιας πληθωρικής καλλιτεχνικής και πολιτικής δραστηριότητας.
 
 
NON-FICTION
 
William B. Irvine: Η Στωική πρόκληση: Ένας φιλοσοφικός οδηγός για να είστε πιο δυνατοί, πιο ήρεμοι και πιο ανθεκτικοί (The Stoic Challenge: A Philosopher's Guide to Becoming Tougher, Calmer, and More Resilient)
Μετάφραση: Αντωνία Γουναροπούλου
Σειρά: Στοχαστικός Βίος
Διεύθυνση σειράς: Χαρίδημος Κ. Τσούκας
 
Σε αυτό τον πρακτικό και αισιόδοξο οδηγό, ο φιλόσοφος William B. Irvine εξηγεί πώς οι βασικές αρχές και οι πρακτικές της Στωικής φιλοσοφίας μπορεί να μας βοηθήσουν να ανταποκριθούμε στις καθημερινές πιέσεις και κρίσεις της σύγχρονης ζωής.
 
Η Στωική πρόκληση συνδυάζει μοναδικά διδάγματα από τους αρχαίους Στωικούς ―τον Μάρκο Αυρήλιο, τον Σενέκα και τον Επίκτητο―, με τεχνικές που ανακαλύφτηκαν στη σύγχρονη ψυχολογική έρευνα: τα ψυχολογικά φαινόμενα της «αγκύρωσης» και της «πλαισίωσης», που βρίσκονται στον πυρήνα στης Στωικής στρατηγικής αντιμετώπισης δοκιμασιών. Αποτελούν τεχνικές που «ανακαλύφθηκαν» στα τέλη του εικοστού αιώνα, δύο χιλιετίες αφού τις εφάρμοσαν οι Στωικοί στη ζωή και στη φιλοσοφία τους.
 
Πρόκειται για ένα βιβλίο που μας μαθαίνει πώς να αλλάξουμε τη συναισθηματική μας αντίδραση μπροστά στις δυσκολίες της ζωής. Όχι μόνο για να ξεπεράσουμε αυτά τα εμπόδια, αλλά και για να επωφεληθούμε από αυτά.
 
Από τον William B. Irvine κυκλοφορεί ακόμη το βιβλίο Οδηγός για την καλή ζωή: Η αρχαία τέχνη της Στωικής χαράς (Ίκαρος, 2020).
 
 
ΞΕΝΗ ΠΕΖΟΓΡΑΦΙΑ


To_teleutaio_Kalokairi_sti_RomiGianfranco Calligarich (Ιταλία): Το τελευταίο καλοκαίρι στη Ρώμη
(L'ultima estate in città)
Μετάφραση: Δήμητρα Δότση
Μυθιστόρημα
Premio Inedito 1973 & Prix Fitzgerald 2021
 
Σε αυτό το μυθιστορηματικό ντεμπούτο, που δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά στην Ιταλία το 1973 ο Gianfranco Calligarich ανακαλεί τους πνευματικούς και κοινωνικούς κύκλους της εποχής, απεικονίζοντας έναν άνθρωπο που αναζητά το νόημα στη ζωή του.
 
Το Τελευταίο καλοκαίρι στη Ρώμη είναι μια ιστορία αγάπης και μοναξιάς που μας βυθίζει σε μια άκρως μαγνητική Ρώμη. Ένα ξεχασμένο διαμάντι της ιταλικής λογοτεχνίας, που πρωτοανακάλυψε η Natalia Ginzburg και συγκρίθηκε με συγγραφείς όπως οι Truman Capote, Ernest Hemingway, και Jonathan Franzen. Σήμερα, σχεδόν πενήντα χρόνια μετά, μεταφράζεται σε πάνω από 20 χώρες.
 
 
Colson Whitehead (ΗΠΑ): Μπέρδεμα στο Χάρλεμ (Harlem Shuffle)
Μετάφραση: Μυρσίνη Γκανά
Μυθιστόρημα
 
Το νέο μυθιστόρημα του Colson Whitehead, βραβευμένου δύο φορές με το βραβείο Pulitzer, μας μεταφέρει στο σκοτεινό Χάρλεμ της δεκαετίας του ’60, εν μέσω ληστειών, εκβιασμών και ταραχών.
 
Ο Αμερικανός μυθιστοριογράφος, ένας από τους πιο επίκαιρους συγγραφείς των ΗΠΑ, δημιουργεί στο Μπέρδεμα στο Χάρλεμ μια οικογενειακή σάγκα με μια ατμόσφαιρα αστυνομικής πλοκής· πρωτίστως μια μοναδική ιστορία με ορμητική αφήγηση για τη φυλή και την εξουσία.
 
Το βιβλίο βρέθηκε στην κορυφή των best-sellers των The New York Times, στα 100 σημαντικότερα βιβλία της χρονιάς σύμφωνα με το περιοδικό TIME και στη λίστα με τα αγαπημένα βιβλία του Barack Obama για το 2021.

 
ΕΦΗΒΙΚΟ ΒΙΒΛΙΟ
 
Phil Earle (Ηνωμένο Βασίλειο): When the Sky Falls
Μετάφραση: Άγγελος Αγγελίδης
Ηλικίες: από 9 ετών
Μυθιστόρημα
 
Το 1940 ο εντεκάχρονος Τζόζεφ φτάνει στο Λονδίνο με το τρένο, καθώς ο πατέρας του έχει καταταγεί. Την φροντίδα του αναλαμβάνει η κυρία Φ., μια σκληρή γυναίκα που δεν συμπαθεί πολύ τα παιδιά. Ο Τζόζεφ το πρωί πηγαίνει στο σχολείο, όπου πρωταγωνιστεί η βέργα του διευθυντή, και το απόγευμα δουλεύει σκληρά στον ζωολογικό κήπο της κυρίας Φ. Γίνεται φίλος με την Σιντ, ένα κορίτσι με παρόμοια ιστορία με την δική του, και δημιουργεί μια ιδιαίτερη σχέση με τον ασημόραχο γορίλα του κήπου, τον Άδωνη.
Ανάμεσα στις κακουχίες του πολέμου και τους νυχτερινούς βομβαρδισμούς του Λονδίνου από τους Γερμανούς, τα δύο παιδιά, το άγριο ζώο και η κυρία Φ. ανακαλύπτουν τον εαυτό τους, και αναπτύσσουν έναν μοναδικό δεσμό.
 
Μια υπέροχη ιστορία... που αξίζει κάθε βραβείο.
―Philip Pullman
 
 
ΠΑΙΔΙΚΑ ΒΙΒΛΙΑ
 
9789605724573Ευτυχία Γιαννάκη: Έκρηξη στο Πιτσιτούμπο
Εικονογράφηση: Σοφία Τουλιάτου
Ηλικίες: από 3 ετών
 
Το Πίτσι Πίτσου, το νησί των Πιτσιμπουίνων, είναι το πιο ασφαλές, αλλά και το πιο μυστήριο νησί στον κόσμο.
 
Την ώρα της ζωγραφικής, πιτσιλιές αρχίζουν να σκάνε πάνω στα Πιτσιμπουίνια, ενώ το μεγάλο ηφαίστειο του νησιού, το Πιτσιτούμπο, βρυχάται. Ο Μικρός Μπλε, ο μοναδικός ντετέκτιβ του νησιού, βρίσκεται μπροστά στο μεγάλο μυστήριο των χρωμάτων. Οι πιτσιλιές γίνονται τεράστιες και καλύπτουν σιγά σιγά τα σπίτια και την πλατεία του χωριού, ενώ ο ένοχος παραμένει άφαντος.
 
Σύντομα, τα Πιτσιμπουίνια θα διαπιστώσουν ότι για να λύσουν το μυστήριο δεν αρκεί να επιστρατεύσουν όλο το θάρρος τους, που τα οδηγεί στην καρδιά του ηφαιστείου, αλλά χρειάζεται να βουτήξουν για τα καλά τα πτερύγιά τους στο χρώμα.
 
Μια υπέροχη ιστορία που έρχεται να προστεθεί στα τρία πρώτα συναρπαστικά βιβλία της σειράς: Μυστήριο στη Λίμνη Λαμπίκο (2019), Εξαφάνιση στο Πίτσι Πίτσου (2019) & Το μεγάλο Πιτς Πάρτι (2020).
 
 
9789605724641Ευλαμπία Τσιρέλη: Ο Εδουάρδος και η Μεγάλη Σπηλιά
Εικονογράφηση: Τριανταφυλλιά Βάσσου
Ηλικίες: από 7 ετών
 
Η Ευλαμπία Τσιρέλη και η Τριανταφυλλιά Βάσσου εγκαινιάζουν τη συνεργασία τους με τον Ίκαρο, συστήνοντάς μας τον Εδουάρδο. Ο Εδουάρδος ζει στην Ποντικοκοιλάδα, κοντά στο πυκνό δάσος. Είναι πολύ διαφορετικός από τα άλλα ποντίκια: φοράει τεράστια γυαλιά, ντύνεται με φαρδιά πουλόβερ, αγαπά τη ροκ μουσική και τη γοτθική λογοτεχνία. Ήρωάς του είναι ο Φιλέας Ποντ, ο θρυλικός ποντικός εξερευνητής που τόλμησε να μπει –έστω και για λίγο– στο τρομακτικότερο μέρος όλης της κοιλάδας, τη Μεγάλη Σπηλιά. Ώσπου μια μέρα, ο Εδουάρδος βρίσκεται κι αυτός μπροστά στη σκοτεινή είσοδό της.
Στο εσωτερικό της σπηλιάς, τον περιμένει μια βαθιά κρυμμένη αλήθεια, που θα αλλάξει τα πάντα… για πάντα!
 
 
9789605724399Benji Davies: Αρκουδάκος: Το πρώτο μου παιχνίδι μνήμης. Τα ζώα
(Bizzy Bear: My First Memory Game Book: Animals)
Μετάφραση: Μαριλένα Πανουργιά
Ηλικίες: από 1 έτους
 
Στην αγαπημένη σειρά προσχολικών βιβλίων του Benji Davies, με ήρωα τον Αρκουδάκο, θα κυκλοφορήσει ακόμη ένα βιβλίο μεγάλου σχήματος με παιχνίδια μνήμης, σχεδιασμένο για να βελτιώσει τη μνήμη και το λεξιλόγιο των μικρών παιδιών. Ανακάλυψε τα ζώα που υπάρχουν στη φάρμα, στον ζωολογικό κήπο, στον βυθό της θάλασσας και στο πάρκο!
 
Με πολλά αναδιπλούμενα μέρη, τέσσερις συναρπαστικές σκηνές και δεκάδες εικόνες, αυτό το επιτραπέζιο παιχνίδι σε μορφή βιβλίου θα παρακινήσει τους μικρούς αναγνώστες και θα τους βοηθήσει να μάθουν τις πρώτες τους λέξεις διασκεδάζοντας.
 
 
9789605724320Tom Percival: Το ποτάμι (The river)
Μετάφραση: Φίλιππος Μανδηλαράς
Ηλικίες: από 3 ετών
 
Ο Ρόουαν λατρεύει το ποτάμι. Κάποιες μέρες είναι ήσυχο και ήρεμο, ενώ κάποιες άλλες ζωηρό και παιχνιδιάρικο. Υπάρχουν και οι φορές, όμως, που είναι άγριο και θυμωμένο. Ο χειμώνας που θα έρθει θα είναι δύσκολος για τον Ρόουαν, το ποτάμι παγώνει -όπως ακριβώς και ο ίδιος. Μπορεί να βρει έναν τρόπο να απελευθερώσει τα παγωμένα του συναισθήματα και να επιτρέψει στο ποτάμι να ρέει ελεύθερα και πάλι;
 
Ένα πρωτότυπο βιβλίο που θα βοηθήσει τα παιδιά να κατανοήσουν την ιδέα των διαρκώς μεταβαλλόμενων συναισθημάτων, από τον βραβευμένο δημιουργό των βιβλίων Η Θάλασσα είδε (Ίκαρος, 2019) και Η Αόρατη (Ίκαρος, 2021).

Έτικέττες:
Προσεχείς εκδόσεις