Προσεχείς Εκδόσεις | Ιανουάριος - Ιούνιος 2020

Εκδόσεις Ιανουάριος 24, 2020

Υποδεχόμαστε τη νέα χρονιά με πολλά και σημαντικά βιβλία για όλες τις ηλικίες. 
Διαβάστε παρακάτω αναλυτικές πληροφορίες για τους τίτλους που προγραμματίζουμε να εκδώσουμε μέχρι το καλοκαίρι του 2020:

Προσεχείς κυκλοφορίες

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΕΖΟΓΡΑΦΙΑ

Ευτυχία Γιαννάκη: Η νόσος του μικρού Θεού
 
Το νέο αστυνομικό μυθιστόρημα της Ευτυχίας Γιαννάκη σηματοδοτεί την επιστροφή της στο σκοτεινό και εύπλαστο σύμπαν του Αστυνόμου Χάρη Κόκκινου. Η οξεία κοινωνική ματιά, η καταβύθιση στον ανθρώπινο ψυχισμό, το σκοτεινό παρελθόν μιας μικρής κοινωνίας, παράξενα σουβενίρ και κυκλώματα αρχαιοκαπηλίας, τα ίδια τα όρια της αστυνομικής λογοτεχνίας, βρίσκονται στο επίκεντρο μιας ιστορίας που απλώνει τα δίχτυα της από την καρδιά των Κυκλάδων σε όλη την Ευρώπη.
 
Το ερώτημα που τίθεται αυτή τη φορά είναι αν η οικογένεια αποτελεί το τέλειο εγκληματολογικό εργαστήριο, σε μια ιστορία που αποτελεί το πρώτο μέρος μιας νέας σειράς αστυνομικών μυθιστορημάτων με τον γενικό τίτλο «Η Τριλογία του βυθού».
 
Ισμήνη Καπάνταη: Το βρωμερόν ύδωρ της λήθης
 
Μετά την κυκλοφορία του αστυνομικού μυθιστορήματος Αστική οικία στο Χαλάνδρι (Ίκαρος, 2017), η Ισμήνη Καπάνταη επανέρχεται με ένα νέο ιστορικό μυθιστόρημα.
 
Αθήνα 1870. Έχουν περάσει σαράντα χρόνια από την ίδρυση του Ελληνικού κράτους και τριανταεννέα από την καταστροφική για το έθνος δολοφονία του Καποδίστρια. Θα μπορέσουμε να σταθούμε στα πόδια μας; Πολλά τα προβλήματα: Χρέη, η μετάβαση από τον Όθωνα στον Γεώργιο, «αυτόχθονες - ετερόχθονες», νέα δάνεια, τα Λαυρεωτικά.
 
Δημήτρης ΟικονόμουΔημήτρης Οικονόμου: Ο τελευταίος φύλακας
 
Το 1906 ο Γιώργης Μπάκας, βαρκάρης στα τουρκοκρατούμενα Γιάννενα, ορκίζεται ελευθερωτής στους κόλπους της Ηπειρωτικής Εταιρείας. Αποστολή του, να μεταφέρει όπλα με σκοπό την προπαρασκευή της υπαίθρου για την απελευθέρωση. 
Τα ξημερώματα της 28ης Οκτωβρίου 1940 ο γιος του, Ανδρέας, δάσκαλος σε χωριό της Ηπείρου, οπλίζει το Μάνλιχερ και περιμένει τους Ιταλούς την ώρα που οι συμπολεμιστές του, σύμφωνα με το σχέδιο, εγκαταλείπουν την παραμεθόριο. Αποστολή του, να διασφαλίσει την υποχώρησή τους.
Το 1947 ο πρωτότοκος γιος του Ανδρέα οπλίζει κι αυτός το δικό του τουφέκι, ενώ η μητέρα του αναγκάζεται να στραφεί σε ξένα όπλα.
Όλοι καλούνται να ελευθερώσουν τη γη τους, να υπερασπιστούν το σπίτι τους, να τιμήσουν ή να προδώσουν τους όρκους τους. Τι είναι όμως αυτό βαθιά μέσα τους που τους οπλίζει;
 
Εμπνευσμένο από αληθινές ιστορίες και βασισμένο σε δεκάδες γραπτές μαρτυρίες, το μυθιστόρημα αυτό καταπιάνεται με την άγνωστη, τόσο ιστορικά όσο και λογοτεχνικά, δράση της Ηπειρωτικής Εταιρείας, στις αρχές του 20ού αιώνα, αλλά και με τις πρώτες δεκατέσσερις ημέρες της ιταλικής εισβολής του 1940 και την αντίσταση στο Καλπάκι, για να καταλήξει στα μαύρα χρόνια του Εμφυλίου.


GRAPHIC NOVEL

Θανάσης Πέτρου: Οι όμηροι του Γκαίρλιτς
Μια απίστευτη, αληθινή ιστορία διχασμού και πολέμου

Το graphic novel σε κείμενο και σχέδιο του Θανάση Πέτρου αφορά σε ένα όχι πολύ γνωστό γεγονός της νεοελληνικής ιστορίας.  Το 1916, στη διάρκεια του τρίτου χρόνου του Α΄ παγκοσμίου Πολέμου, η Ελλάδα προσπαθεί να διατηρήσει στάση ουδετερότητας. Όταν η Βουλγαρία εισβάλλει στη Μακεδονία, το Δ΄ Σώμα Στρατού, που εδρεύει εκεί, βρίσκεται μεταξύ σφύρας και άκμονος. Η πρόταση του επικεφαλής του Σώματος μοιάζει εξωπραγματική, αλλά πραγματοποιείται: ολόκληρο το Δ΄ Σώμα στρατού (πάνω από 7000 άνδρες) μεταφέρθηκε και παρέμεινε για περισσότερο από δύο χρόνια σε ένα ιδιάζον καθεστώς άτυπης αιχμαλωσίας στη γερμανική πόλη Γκαίρλιτς (Görlitz).

 
NON-FICTION
 
Οδηγός για την καλή ζωήΝΕΑ ΣΕΙΡΑ: ΣΤΟΧΑΣΤΙΚΟΣ ΒΙΟΣ
Διεύθυνση σειράς: Χαρίδημος Κ. Τσούκας
William B. Irvine: Οδηγός για την καλή ζωή.
Η αρχαία τέχνη της Στωικής χαράς

(A Guide to the Good Life: The Ancient Art of Stoic Joy)
Μετάφραση: Αντωνία Γουναροπούλου
 
Στο βιβλίο, ο William B. Irvine παρουσιάζει τις βασικές αρχές και πρακτικές της στωικής φιλοσοφίας, μιας από τις πιο δημοφιλείς σχολές σκέψης στην αρχαιότητα. Με ανάλαφρη και ελκυστική γλώσσα, ο συγγραφέας δείχνει τη σημασία της Στωικής σοφίας για τους σύγχρονους ανθρώπους.
 
Αντλώντας από την ψυχολογική γνώση και τις τεχνικές των Στωικών, ο Irvine προσφέρει έναν χάρτη πορείας σε όσους αναζητούν το ευ ζην. Παρατηρώντας προσεκτικά τη ζωή τους, οι αναγνώστες θα μάθουν πώς να αποφεύγουν τα αρνητικά συναισθήματα, να παραμερίζουν τα βαρίδια του παρελθόντος, και να εστιάζουν τις δυνάμεις τους στα ζητήματα που μπορούν να ελέγξουν.
 
Γιατί είναι σημαντικοί οι Στωικοί; Διότι προτείνουν μια φιλοσοφία ζωής με την οποία διαισθητικά μπορούμε να ταυτιστούμε. Σε αντίθεση με άλλες φιλοσοφικές σχολές, οι Στωικοί αναζητούν την ισορροπία στη ζωή και μας προτρέπουν να απολαύσουμε τις χαρές της χωρίς να αγκιστρωνόμαστε σε αυτές.
 
 
ΔΟΚΙΜΙΟ/ΜΕΛΕΤΗ
 
Χρήστος Γιανναράς: Αντιχάρισμα στον Νίτσε
 
Το νέο βιβλίο του δημοφιλούς Έλληνα στοχαστή και φιλόσοφου, Χρήστου Γιανναρά.
 
Σταματία Ν. Λαουμτζή: Κ.Π. Καβάφης και Δημοτικό Τραγούδι
 
Το δημοτικό τραγούδι απασχόλησε τον Κ.Π. Καβάφη καθ’ όλη τη διάρκεια της δημιουργικής του πορείας σε τέτοιο βαθμό και κατά τέτοιο τρόπο, ώστε να αναχθεί σε βασική παράμετρο της ποιητικής του τέχνης.
 
H μελέτη αξιοποιεί γνωστό αλλά και ανέκδοτο αρχειακό υλικό (ποιήματα και αυτόγραφες σημειώσεις, ελληνικά και αραβικά δημοτικά άσματα, φωτογραφίες κ.ά.) το οποίο στηρίζει την ερμηνευτική προσέγγιση της μελέτης.
 

ΞΕΝΗ ΠΕΖΟΓΡΑΦΙΑ
 
Φυσικό μυθιστόρημαGeorgi Gospodinov (Βουλγαρία):
Φυσικό μυθιστόρημα (Estestven roman)
Μετάφραση: Αλεξάνδρα Ιωαννίδου
Μυθιστόρημα
 
Ο συγγραφέας του πολυβραβευμένου Περί φυσικής της μελαγχολίας (Ίκαρος, 2018) στο πρώτο του μυθιστόρημα που χαρακτηρίστηκε από το The New Yorker ως ένα «αναρχικό-πειραματικό ντεμπούτο» ―μεταφράστηκε σε 23 γλώσσες και έγινε διεθνές μπεστ σέλερ― αποφασίζει να δημιουργήσει τη δική του εκδοχή ενός «φυσικού μυθιστορήματος» προερχόμενου από τις στιγμές της καθημερινής ζωής.
 
Με ιδιαίτερο χιούμορ, ο συγγραφέας και αφηγητής του βιβλίου εκφράζει την ανάγκη να αποδεχτεί τον διαλυμένο γάμο του και την απιστία της συζύγου του. Ο κεντρικός χαρακτήρας ίσως να υποφέρει από διαταραχή ελλειμματικής προσοχής· ίσως να είναι εγκλωβισμένος σε μια προκατειλημμένη αν και στωική εκτίμηση της ακατάστατης ροής της ζωής. Όποια κι αν είναι η αιτία, ο μονόλογός του μετατρέπεται σ’ ένα πρωτότυπο, συναρπαστικό βιβλίο που υπονοεί άψογα στον πυρήνα του το κενό και τη θλίψη.
 
Με υπαινικτικές συνδέσεις με τη σύγχρονη γαλλική φιλοσοφία, ο Georgi Gospodinov μοιράζεται μαζί μας ένα μεταμοντέρνο μυθιστόρημα για τις προσωπικές σχέσεις και τις απρόσμενες συνέπειές τους.
 
Sara Mesa (Ισπανία): Un amor
Μετάφραση: Μαρία Παλαιολόγου
Μυθιστόρημα
 
Η Sara Mesa, συγγραφέας του βιβλίου Πίσω από τους θάμνους (Ίκαρος, 2019), στο νέο της φιλόδοξο και τολμηρό μυθιστόρημα προσεγγίζει την ιδέα της άφιξης ενός νέου ατόμου σε μια κλειστή κοινότητα με όλες τις ανατροπές που αυτό συνεπάγεται και τη μετατροπή του, σταδιακά, σε αποδιοπομπαίο τράγο.
 
Ένα ιδιαίτερο πορτραίτο του πώς μια κοινότητα συμπεριφέρεται όταν έρχεται αντιμέτωπη με το άγνωστο αλλά και με όσους απειθαρχούν.
 
Αύριο θα μας λένε αλλιώςPatricio Pron (Αργεντινή): Αύριο θα μας λένε αλλιώς
(Mañana tendremos otros nombres)
Μετάφραση: Μαρία Παλαιολόγου
Μυθιστόρημα
Βραβείο μυθιστορήματος Alfaguara 2019
 
Ζουν στη Μαδρίτη. Εκείνη είναι αρχιτέκτονας, φοβάται να κάνει μελλοντικά σχέδια και έχει επινοήσει την ύπαρξη ενός εραστή. Εκείνος γράφει δοκίμια, είναι πέντε χρόνια μαζί της και ποτέ δεν φαντάστηκε ότι μια μέρα θα ήταν και πάλι εργένης· βρίσκεται σε σύγχυση μπροστά στη νέα, ακατανόητη πραγματικότητα.
 
Στην είδηση του χωρισμού τους έρχονται οι φίλοι και οι συμβουλές τους, τις περισσότερες φορές φέρνοντας περισσότερες αμφιβολίες παρά λύσεις. Είναι η γενιά του Tinder, άνθρωποι που εξαλείφουν ο ένας τον άλλο με μια απλή κίνηση και σχεδόν όλοι τους καταλήγουν εκτεθειμένοι και απογοητευμένοι τελικά.
 
Ο χωρισμός ενός ζευγαριού αποκαλύπτει πολλά για τη χώρα, τη στιγμή, αλλά και την ίδια την ιδέα της συνύπαρξης. Και η ανάλυση της εποχής είναι σκληρή: γονείς που συνυπάρχουν από υποχρέωση, πειράματα προσωπικής ανάπτυξης που λειτουργούν σαν παραστάσεις χωρίς κοινό, τεχνολογία που διεισδύει στα πάντα, ακόμη και στην ιδιωτικότητα. Εκείνη κι Εκείνος, ήδη κοντά στα σαράντα, αρχίζουν να αποδέχονται τη νέα κατάσταση πραγμάτων χωρίς ρομαντικά δάκρυα, αλλά με μια μυστηριώδη νοσταλγία, που ενδεχομένως να τους επανασυνδέσει.
 
Ένα μεγάλο μυθιστόρημα για την αγάπη την εποχή των κοινωνικών δικτύων.
 
Juan Gabriel Vásquez (Κολομβία): Τραγούδια για την πυρκαγιά
(Canciones para el incendio)
Μετάφραση: Αχιλλέας Κυριακίδης
Διηγήματα
 
Μια νέα συλλογή διηγημάτων από τον βραβευμένο συγγραφέα του βιβλίου Ο ήχος των πραγμάτων όταν πέφτουν (Ίκαρος, 2014), Juan Gabriel Vásquez.
 
Μια φωτογράφος αντιλαμβάνεται κάτι που θα προτιμούσε να μην γνωρίζει. Ένας βετεράνος του κορεατικού πολέμου έρχεται αντιμέτωπος με το παρελθόν του κατά τη διάρκεια μιας συνάντησης που φαινόταν ακίνδυνη. Μετά την ανακάλυψη μέσω ίντερνετ ενός βιβλίου του 1887, ένας συγγραφέας μαθαίνει για τη ζωή μιας συναρπαστικής γυναίκας.
 
Οι χαρακτήρες του βιβλίου είναι άντρες και γυναίκες που έχουν υποστεί βία με άμεσο ή έμμεσο τρόπο, και η ζωή τους αλλάζει ολοκληρωτικά από μια τυχαία συνάντηση ή τη δράση ακατανόητων δυνάμεων.
 
Ο Κολομβιανός συγγραφέας επιστρέφει με μια εξαιρετική συλλογή διηγημάτων ως απόδειξη της αφηγηματικής του ευελιξίας, ψάχνοντας σε κάθε μία από τις εννιά ιστορίες του βιβλίου τις απαντήσεις σε δύο βασικά ερωτήματα: γιατί πληγώνουμε ο ένας τον άλλον και πώς διαχειριζόμαστε τις πληγές που μας έκαναν οι άλλοι.
 
 
Colson Whitehead (ΗΠΑ): The Nickel Boys
Μετάφραση: Μυρσίνη Γκανά
Μυθιστόρημα
 
O Έλγουντ Κέρτις ζει στο Ταλαχάσι της Φλόριντα με τη γιαγιά του και πρόκειται να σπουδάσει στο τοπικό κολλέγιο. Όμως, για ένα μαύρο αγόρι στον Νότο των νόμων του Jim Crow στις αρχές της δεκαετίας του 1960, ένα αθώο λάθος είναι αρκετό για να καταστρέψει το μέλλον. Ο Έλγουντ καταδικάζεται σε εγκλεισμό στο νεανικό αναμορφωτικό Nickel Academy, που παρέχει «σωματική, πνευματική και ηθική εκπαίδευση» έτσι ώστε οι ανήλικοι εγκληματίες που βρίσκονται υπό την ευθύνη του να γίνουν «έντιμοι και ειλικρινείς πολίτες».
 
Στην πραγματικότητα, πρόκειται για ένα κολαστήριο: το σαδιστικό προσωπικό κακοποιεί σωματικά και σεξουαλικά τους μαθητές, οι διεφθαρμένοι αξιωματούχοι και οι ντόπιοι κλέβουν τα τρόφιμα και τις προμήθειες και κάθε αγόρι που αντιστέκεται είναι πιθανό να εξαφανιστεί. Ο Έλγουντ έχει βαθιά ριζωμένες μέσα του τις ιδέες του Δρ. Μάρτιν Λούθερ Κινγκ: "Και να μας ρίξετε στην φυλακή, πάλι θα σας αγαπάμε". Ο φίλος του ο Τέρνερ πιστεύει ότι ο Έλγουντ είναι κάτι παραπάνω από αφελής, και ότι ο μόνος τρόπος να επιβιώσουν είναι να έχουν ένα σχέδιο και να αποφεύγουν τα προβλήματα.
 
Η διάσταση των απόψεων των δύο παιδιών καταλήγει σε μια απόφαση, οι επιπτώσεις της οποίας θα γίνονται αισθητές για πολλές δεκαετίες. Η μοίρα των παιδιών αυτών, που διαμορφώθηκαν από τα δεινά που επέφερε η νομοθεσία του Jim Crow, καθορίστηκε από τα όσα υπέμειναν σε αυτό το αναμορφωτήριο.
 
Βασισμένο σε μια πραγματική ιστορία ενός αναμορφωτηρίου στη Φλόριντα που λειτούργησε για εκατόν έντεκα χρόνια και κατέστρεψε τη ζωή χιλιάδων παιδιών, αφήνοντας τα σημάδια του πάνω τους ακόμη και μέχρι τις μέρες μας, το Nickel Boys αποτελεί μια συγκλονιστική, ορμητική αφήγηση ενός εξαιρετικού Αμερικανού μυθιστοριογράφου.
 
New York Times Bestseller
Kirkus Prize 2019
Στη μακρά λίστα του National Book Award 2019
Στα 10 σημαντικότερα μυθιστορήματα της δεκαετίας σύμφωνα με το TIME.
 

ΠΑΙΔΙΚΑ ΒΙΒΛΙΑ
 
Ένας πραγματικός ιππότηςΆγγελος Αγγέλου & Έμη Σίνη:
Ένας πραγματικός ιππότης
Εικονογράφηση: Πέτρος Μπουλούμπασης
Ηλικίες: από 3 ετών
 
Το βραβευμένο συγγραφικό δίδυμο του Άγγελου Αγγέλου και της Έμης Σίνη (Κρατικό Βραβείο Εικονογραφημένου Παιδικού Βιβλίου 2015) συνεργάζεται με τον Πέτρο Μπουλούμπαση και μας συστήνει έναν υπέροχο ήρωα!
 
Ένα αγόρι ονειρεύεται μια μέρα να γίνει σπουδαίος ιππότης και βάζει τα δυνατά του να αποκτήσει όλα τα απαραίτητα εφόδια: ασπίδα, σπαθί, περικεφαλαία... Μέσα στη βιασύνη του όμως ξεχνά να τα πάρει μαζί του. Κι όταν ένα κορίτσι θα χρειαστεί τη βοήθειά του, πώς θα τη βοηθήσει;
 
Μια υπέροχη ιστορία που μας θυμίζει πως τα πραγματικά εφόδια στη ζωή είναι η θέληση, η προσπάθεια και η επιμονή.
 
Σειρά: Πιτσιμπουίνοι - Τα πρώτα μου μυστήρια
Ευτυχία Γιαννάκη: Το μεγάλο Πιτς Πάρτι (Πιτσιμπουίνοι #3)
Εικονογράφηση: Σοφία Τουλιάτου
Ηλικίες: από 3 ετών
 
Το Πίτσι Πίτσου, το νησί των Πιτσιμπουίνων είναι το πιο ασφαλές, αλλά και το πιο μυστήριο νησί στον κόσμο.
 
Είναι παραμονή του Μεγάλου Πιτς Πάρτι. Κάθε χρόνο τέτοια μέρα οι Πιτσιμπουίνοι μαζεύονται στη μεγαλύτερη παραλία του νησιού για να υποδεχτούν τις νέες μαμάδες που λείπουν για ψάρεμα δύο ολόκληρους μήνες. είναι η πιο χαρούμενη μέρα στο νησί, αφού τα νεογέννητα πιτσιμπουίνια σκάνε μύτη απ΄ τα πιτσαβγά τους.
 
Ο Μικρός Μπλε, ο μοναδικός ντετέκτιβ του νησιού πετιέται απ’ το κρεβάτι του από έναν δυνατό θόρυβο. Το σπασμένο τζάμι στο σπίτι της καλύτερής του φίλης, της Αντελί κι ένα μυστήριο σημείωμα πάνω σε μια καρύδα, θα τους οδηγήσουν σε μια νυχτερινή παρακολούθηση γεμάτη εκπλήξεις. Σύντομα, τα Πιτσμπουίνια θα διαπιστώσουν ότι για να λύσουν το μυστήριο δεν αρκεί απλά να έχουν τα μάτια τους ανοιχτά.
 
Μια υπέροχη ιστορία που έρχεται να προστεθεί μετά τα δύο πρώτα συναρπαστικά βιβλία της σειράς: Μυστήριο στη Λίμνη Λαμπίκο & Εξαφάνιση στο Πίτσι Πίτσου.

 
Σειρά: Νιάρ Νουάρ
Ειρήνη Μητροπούλου
Μυστήριο στο Γατονήσι & Η παράξενη διαθήκη του Ιερόθεου Νιάρ
Εικονογράφηση: Πέτρος Χριστούλιας
Ηλικίες: από 7 ετών
 
Η Ειρήνη Μητροπούλου, μετά από μία πολυετή καριέρα στο χώρο της έντυπης δημοσιογραφίας, μπαίνει στο χώρο του παιδικού βιβλίου, με μια σειρά βιβλίων με πρωταγωνιστή τον γοητευτικό γάτο ντετέκτιβ Ματθαίο Γατιάδη. Την εικονογράφηση έχει κάνει ο Πέτρος Χριστούλιας, που εγκαινιάζει με τη σειρά αυτή τη συνεργασία του με τις εκδόσεις Ίκαρος.
 
Στο πρώτο βιβλίο της σειράς, η γοητευτική Βεατρίκη Γκουρμέ ζητά τη βοήθεια του Ματθαίου Γατιάδη γιατί έχει εξαφανιστεί η αδερφή της και είναι πεπεισμένη πως πρόκειται για υπόθεση απαγωγής.
 
Στο δεύτερο βιβλίο ο ντετέκτιβ καλείται από την Κλαίρη Νιάρ να εξιχνιάσει το μυστήριο της αινιγματικής διαθήκης του ιδιόρρυθμου Ιερόθεου Νιάρ και οδηγείται στην Τήνο.
 
Η νέα σειρά βιβλίων απευθύνεται σε παιδιά από 7 ετών και υπόσχεται να κρατήσει αμείωτο το ενδιαφέρον των αναγνωστών καθώς και οι δύο ιστορίες έχουν σκοτεινά σημεία, ανατροπές, και βέβαια, επιτυχή λύση του μυστηρίου!
 

Πού είναι ο κύριος Πειρατής;Ingela P. Arrhenius: Πού είναι ο κύριος πειρατής;
(Where’s Mr Pirate?)
Εικονογράφηση: Ingela P. Arrhenius
Ηλικίες: από 1 έτους
 
Στον νέο τίτλο της αγαπημένης σειράς προσχολικών βιβλίων, οι μικροί μας φίλοι καλούνται να παίξουν κρυφτό στον κόσμο του Πειρατή ανασηκώνοντας τα υφασμάτινα, μαλακά μέρη.
 
Η παιχνιδιάρικη εικονογράφηση και ο καθρέφτης- έκπληξη στην τελευταία σελίδα θα δώσουν μεγάλη χαρά σε κάθε μικρό αναγνώστη!
 
 
ΟύγκοAtinuke: Ούγκο (Hugo)
Εικονογράφηση: Birgitta Sif
Μετάφραση: Αντώνης Παπαθεοδούλου
Ηλικίες: από 3 ετών
 
O Ούγκο, το περιστέρι, είναι ο φύλακας του πάρκου! Φροντίζει το πάρκο και τους ανθρώπους που ζουν γύρω από αυτό. Στη γειτονιά, όμως, ζει κι ένα κορίτσι που δεν βγαίνει ποτέ να παίξει. Και τον Ούγκο τον νοιάζει. Θα καταφέρουν οι δυο τους να γίνουν φίλοι;
 
Μια γοητευτική ιστορία για την αξία της φιλίας και την αλληλεπίδραση με τους γύρω μας, με τις ζωηρές εικόνες της Birgitta Sif, δημιουργού των βιβλίων Η Εύη όλο χορεύει και χορεύεικαι Όλιβερ.
 
 
Ο ρυθμός της βροχήςGrahame Baker-Smith: Ο ρυθμός της βροχής
(The Rythm of the Rain)
Εικονογράφηση: Grahame Baker-Smith
Μετάφραση: Μυρσίνη Γκανά
Ηλικίες: από 3 ετών
 
Ο Άιζακ παίζει στην αγαπημένη του λίμνη στην πλαγιά του βουνού. Όταν αρχίζει να βρέχει αδειάζει το νερό απ’ το βαζάκι του στη λίμνη και τρέχει μαζί με τα ρυάκια, καθώς αυτά κυλούν σε καταρράκτες, ορμάνε μέσα από ποτάμια και ξεχύνονται στη θάλασσα.
 
Πού θα πάει τώρα το νερό από το βαζάκι μου;αναρωτιέται ο Άιζακ.
 
Ένα υπέροχο εικονογραφημένο βιβλίο για τον αέναο κύκλο του νερού και τις δυνάμεις της φύσης που στηρίζουν και προστατεύουν τη ζωή στον πλανήτη μας, από τον βραβευμένο με Greenway medal δημιουργό, Grahame Baker-Smith.
 
Μια τέλεια αρμονία λυρικής γλώσσας και τοπίων σε πράσινες και γαλάζιες αποχρώσεις· το βιβλίο του Baker-Smith δημιουργεί μια αίσθηση θαύματος και μαγείας στη φύση.
—The Guardian
 
Σειρά: Ο Αρκουδάκος
Ο Αρκουδάκος πάει βόλτα με το τρένο!Benji Davies
Ο Αρκουδάκος πάει βόλτα με το τρένο! 
(Bizzy Bear: Train Driver)
Μετάφραση: Φίλιππος Μανδηλαράς
Ηλικίες: από 1 ετών
 
Σήμερα ο Αρκουδάκος είναι μηχανοδηγός σε τρένο! Ένα υπέροχο βιβλιαράκι με έξυπνα κινούμενα μέρη που θα κάνει τους λιλιπούτειους φίλους μας να ανακαλύψουν πώς είναι ένα ταξίδι με τρένο.
 

 

Ο Αρκουδάκος πετάει αεροπλάνο!Benji Davies
Ο Αρκουδάκος πετάει αεροπλάνο! 
(Bizzy Bear: Airplane Pilot)
Μετάφραση: Φίλιππος Μανδηλαράς
Ηλικίες: από 1 ετών
 
Σήμερα ο Αρκουδάκος είναι πιλότος και ταξιδεύουμε μαζί του! Ένα υπέροχο βιβλιαράκι με έξυπνα με κινούμενα μέρη.
 
Ένα βιβλίο που θα βοηθήσει τα παιδιά να εξερευνήσουν τον συναρπαστικό κόσμο των αεροπλάνων και θα τα κάνει να εξοικειωθούν με τις διαφορετικές έννοιες γύρω από τις πτήσεις. Ιδανικό για ηλικίες από 1 έως 3 ετών.
 
Drew Daywalt: Η μέρα που τα κραγιόνια γύρισαν σπίτι
(The Day the Crayons Came Home)
Εικονογράφηση: Oliver Jeffers
Μετάφραση: ΦίλιπποςΜανδηλαράς
Ηλικίες: από 3 ετών
 
Ο Ντάνκαν έχει μια απίθανη χρωματιστή παρέα: τα κραγιόνια του! Έχει ήδη περάσει μια περιπέτεια μαζί τους, όταν αυτά απειλούσαν ότι θα παραιτηθούν.
Σε αυτή τη νέα ιστορία, ο Ντάνκαν λαμβάνει ένα καινούργιο πακέτο από καρτ ποστάλ, από τα κραγιόνια που έχει παρατήσει σε διάφορα σημεία και του ζητούν να τα σώσει: το Βυσσινί Κραγιόνι χάθηκε κάτω από τα μαξιλάρια του καναπέ κι έσπασε στα δύο όταν κάθισε πάνω του ο μπαμπάς· το Τυρκουάζ, κόλλησε σε μια άπλυτη κάλτσα μέσα στο στεγνωτήριο. Κάθε κραγιόνι έχει τη δική του λυπητερή ιστορία να αφηγηθεί, ζητώντας από τον Ντάνκαν να το βοηθήσει να γυρίσει σπίτι, στο κουτί με τα κραγιόνια.
 
Για ακόμη μια φορά, ο Daywalt και ο Jeffers δημιουργούν πλούσιους συναισθηματικά χαρακτήρες για τους πολύχρωμους ήρωες-κραγιόνια. Είναι δύσκολο να φανταστείς έναν αναγνώστη που δεν θα τους απολαύσει.
—Publishers Weekly
 
Η τύχη του ΦάουστοOliver Jeffers: Η τύχη του Φάουστο
(The Fate of Fausto)
Μετάφραση: Φίλιππος Μανδηλαράς
Ηλικίες: από 5 ετών
 
Ζούσε κάποτε ένας άνθρωπος που πίστευε πως όλα ήταν δικά του.
Μια μέρα αποφάσισε να επιθεωρήσει αυτά που του ανήκαν.
 
Το νέο βιβλίο του βραβευμένου δημιουργού είναι αρκετά διαφορετικό από τα προηγούμενα. Χρησιμοποιώντας τη μέθοδο της παραδοσιακής λιθογραφίας, παίζοντας με νέα χρώματα, σε συνδυασμό με ένα δυνατό κείμενο ο Oliver Jeffers δημιουργεί έναν σύγχρονο μύθο που θα συγκινήσει μικρούς και μεγάλους.
 
Ο ήρωας της ιστορίας, ένας στριφνός κύριος με τσιγκελωτό μουστάκι και ριγέ κοστούμι, θέλει να κατακτήσει τον κόσμο, να κάνει τα πάντα δικά του. Σε κάθε σελίδα η επιθετικότητα και η αλαζονεία του αυξάνονται.
 
Μια ιστορία που μιλά για το τι συμβαίνει όταν η επιθυμία οδηγεί στον εγωισμό και την αυτοκαταστροφή καθώς και για τις αρετές της ψύχραιμης αντίδρασης απέναντι στους επικίνδυνους ανθρώπους.
 

Όλοι μαζί στο τρένο των ζώωνNaomi Kefford & Lynne Moore:
Όλοι μαζί στο τρένο των ζώων
(Jump On Board The Animal Train)
Εικονογράφηση: Benji Davies
Μετάφραση: Φίλιππος Μανδηλαράς
Ηλικίες: από 3 ετών
 
Ο μικρός ήρωας κάνει μια απίθανη βόλτα με την μαμά του γεμάτη απρόβλεπτες, θορυβώδεις συναντήσεις ως τον σιδηροδρομικό σταθμό όπου τους περιμένει το τρένο των ζώων και μια μεγάλη έκπληξη!
 
Τα παιδιά θα ψάξουν να βρουν τα ίχνη των ζώων ανάμεσα σε άπειρα χρώματα και καλά κρυμμένα στοιχεία. Για δες τι θα βρεις γυρνώντας τις σελίδες. Καλό ταξίδι!
 
Μια πολύχρωμη διαδραστική ιστορία σχεδιασμένη να ευχαριστήσει τους αναγνώστες συνδυάζοντας τις ομοιοκαταληξίες, τις τρυφερές εικόνες και τους αξέχαστους χαρακτήρες.
 
 
Σειρά: Κούκου-τσα
Η εικονογράφος Ingela P. Arrhenius με την ρετρό αισθητική της, επηρεασμένη από τις δεκαετίες του '50 και του '60 μαζί με την Camila Reid σχεδίασαν μια νέα σειρά βιβλίων που απευθύνεται στις πολύ μικρές ηλικίες και μας προσκαλούν να παίξουμε κρυφτό!
 
Οι δύο πρώτοι τίτλοι της σειράς είναι οι: Κούκου-τσα Ήλιος & Κούκου-τσα Φάρμα.

Κούκου-τσα ΉλιοςΚούκου-τσα ΦάρμαIngela P. Arrhenius
Κούκου-τσα Ήλιος (Peekaboo Sun)
Κούκου-τσα Φάρμα 
(Peekaboo Cow)
Κείμενο: Camilla Reid
Ηλικίες: από 1 έτους
 
 

Η Κόκκινη και η ΠόληMarie Voigt: Η Κόκκινη και η Πόλη (Red and the city)
Μετάφραση: Αντώνης Παπαθεοδούλου
Ηλικίες: από 3 ετών
 
Μια ιστορία που προσεγγίζει με σύγχρονο τρόπο την κλασική ιστορία της Κοκκινοσκουφίτσας. 
 
Η Κόκκινη ξεκινάει με τον πιστό της σκύλο, τον Γούντι, για να επισκεφτούν τη Γιαγιά. Ωστόσο, στη διαδρομή χάθηκε μέσα στους δρόμους, ζαλίστηκε κι ένοιωσε την μεγάλη πόλη να την καταπίνει.
Όπως όλα τα παιδιά, έτσι κι η Κόκκινη, θα χρειαστεί να βρει το δικό της μονοπάτι, ανάμεσα στους πολλούς δρόμους και τις πολλές επιλογές που ανοίγονται μπροστά της, για να ανακαλύψει αυτό που πραγματικά έχει σημασία.
 
Νομίζεις πως ξέρεις την ιστορία της Κόκκινης;
Νομίζεις πως ξέρεις τον λύκο;
Αυτή η Κόκκινη έχει μια δική της ιστορία να σου πει...
 
Από τη δημιουργό των βιβλίων Ο σκύλος είναι τζαζ (Ίκαρος, 2019)
& Ένα φως για τη νύχτα (Ίκαρος, 2019).

Έτικέττες:
Προσεχείς εκδόσεις