Oι εκδόσεις ΙΚΑΡΟΣ στο 16ο Φεστιβάλ ΛΕΑ

Αρχείο εκδηλώσεων Ιούνιος 11, 2024

Για άλλη μια χρονιά οι εκδόσεις  Ίκαρος συμμετέχουν στο πρόγραμμα του ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΛΕΑ – Λογοτεχνία Εν Αθήναις, και έχουν την χαρά να υποδέχονται στην Αθήνα δύο σημαντικές γυναίκες συγγραφείς, την Ισπανίδα Σάρα Μέσα και την Μεξικανή Γουαδαλούπε Νέτελ.

Σάρα Μέσα
Συζήτηση / Παρουσίαση Βιβλίου

Τρίτη 25 Ιουνίου στις 20:30
Ινστιτούτο Θερβάντες της Αθήνας – Ταράτσα (Σκουφά 31)

Η Σάρα Μέσα συνομιλεί με τη διευθύντρια του Ινστιτούτου Θερβάντες της Αθήνας Πιλάρ Τένα και τις δημοσιογράφους Αναστασία Καμβύση (Marie Claire) και Φωτεινή Σίμου (ELLΕ) για το έργο της με αφορμή το νέο της μυθιστόρημα Η οικογένεια.

Sara Mesa

 

«Στην Οικογένεια υπάρχουν πολλές συναισθηματικές ρωγμές, πολλές σιωπές και βάναυσες χειρονομίες, και η Sara Mesa προσπαθεί να αλλάξει την αρχετυπική αναπαράσταση της οικογένειας, να σπάσει ορισμένα ταμπού…»
―Εl Periódico Mediterráneo

«Η Sara Mesa γράφει απαλλαγμένη από κλισέ, με γλώσσα προσεγμένη και ακριβή».
―Letras Libres

Με την υποστήριξη της Acción Cultural Española, της Πρεσβείας της Ισπανίας, του Ινστιτούτου Θερβάντες της Αθήνας και των εκδόσεων Ίκαρος.

Live Streaming. Ταυτόχρονη Μετάφραση


Γουαδαλούπε Νέτελ
Συζήτηση / Παρουσίαση Βιβλίου

Πέμπτη 27 Ιουνίου στις 21:30
Ινστιτούτο Θερβάντες της Αθήνας – Ταράτσα (Σκουφά 31)

Η Γουαδαλούπε Νέτελ συνομιλεί με τη μεταφράστριά της, Νάννα Παπανικολάου, και τη Φωτεινή Τσαλίκογλου, συγγραφέα, Καθηγήτρια Ψυχολογίας για το νέο της μυθιστόρημα Η Μοναχοκόρη.

Guadalupe Nettel

 

«Η Nettel μας μεταφέρει στην καρδιά των μόνων πραγμάτων που έχουν πραγματικά σημασία: της ζωής, του θανάτου και των σχέσεών μας με τους άλλους».
—Annie Ernaux (Νόμπελ Λογοτεχνίας 2022)

«Ένα αιχμηρό, δυνατό μυθιστόρημα για το πώς ακόμα και η πιο βραχύβια σχέση μπορεί να αλλάξει την υπόλοιπη ζωή μας».
—Publishers Weekly

Με την υποστήριξη της Πρεσβείας του Μεξικού, του Ινστιτούτου Θερβάντες της Αθήνας, του Κέντρου Μεξικανικών Σπουδών του UNAM της Μαδρίτης και των εκδόσεων Ίκαρος. Σε συνεργασία με τη Σχολή Abanico

Live Streaming. Ταυτόχρονη Μετάφραση

Έτικέττες: