Η Ιουλίτα Ηλιοπούλου παρουσίασε στο Παρίσι την πεντάγλωσση ανθολογία του Οδυσσέα Ελύτη.

Αρχείο εκδηλώσεων Ιούνιος 16, 2017

Την Πέμπτη 8 Ιουνίου 2017, η Ελληνική Κοινότητα Παρισιού και Περιχώρων (Communauté Hellénique de Paris et des environs) διοργάνωσε διάλεξη της ποιήτριας Ιουλίτας Ηλιοπούλου στο Παρίσι για το έργο του Οδυσσέα Ελύτη, με αφορμή τη νέα πεντάγλωσση ανθολογία (ελληνικά, αγγλικά, γαλλικά, ισπανικά, ιταλικά) του ποιητή.

Ο Οδυσσέας Ελύτης είχε εγκατασταθεί δύο φορές στο Παρίσι (1948-1951 και 1969-1971) όπου παρακολούθησε μαθήματα φιλολογίας στη Σορβόννη και ήρθε σε επαφή με τους κυριότερους ποιητές και ζωγράφους του εικοστού αιώνα.

Οδυσσέας Ελύτης

Το βιβλίο «Ο κόσμος ο μικρός, ο μέγας!» του Οδυσσέα Ελύτη με τη μουσική του Γιώργου Κουρουπού, αποτελεί μια ιδιαίτερη ανθολογία, ποιητικού και πεζού λόγου που εκδόθηκε με έναυσμα τη συμπλήρωση 20 ετών από τον θάνατο του ποιητή, και περιλαμβάνει επιπλέον 2 CD με όλα τα κείμενα της έκδοσης, σε σύνθεση του Γιώργου Κουρουπού, και επιμέλεια της Ιουλίτας Ηλιοπούλου.

Την εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Ελληνικό Σπίτι (Maison de la Grèce) τίμησαν με την παρουσία τους πλήθος Ελλήνων και Γάλλων που ενδιαφέρονται για το έργο του μεγάλου ποιητή, δημιουργώντας μια πολύ ενδιαφέρουσα και ζεστή ατμόσφαιρα.

Ιουλίτα Ηλιοπούλου

Ιουλίτα Ηλιοπούλου

Έτικέττες:
Ιουλίτα Ηλιοπούλου
,
Οδυσσέας Ελύτης