Η Ευτυχία Γιαννάκη συμμετέχει στη θεματική παρουσίαση «Φύλο & Στερεότυπα στην Αστυνομική Λογοτεχνία» - Βιβλιοπωλείο Λεξικοπωλείο.

Αρχείο εκδηλώσεων Ιανουάριος 26, 2018

Την Τρίτη 6 Φεβρουαρίου στις 19:00, το βιβλιοπωλείο Λεξικοπωλείο σας προσκαλεί στην ιδιαίτερη θεματική παρουσίαση με τίτλο «Φύλο & Στερεότυπα στην Αστυνομική Λογοτεχνία», την οποία θα πλαισιώσουν οι συγγραφείς:

Μιράντα Βατικιώτη,

Ευτυχία Γιαννάκη,

και Χίλντα Παπαδημητρίου.

Συντονίζει ο Κώστας Καλφόπουλος.

Οι συντελεστές θα κουβεντιάζουν για ζητήματα φύλου και την αναπαραγωγή στερεοτύπων στην αστυνομική λογοτεχνία: η γυναίκα ως θύμα, θύτρια και ερευνήτρια, και οι διαφορές της από το αντρικό στερεότυπο. Επιπλέον, θα αναλυθούν και τα ζητήματα και οι αναπαραστάσεις πολλαπλών σεξουαλικών ταυτοτήτων, η χρήση του γυναικείου σώματος και η οπτικοποίηση της βίας στην αστυνομική αφήγηση...

Οι ομιλητές θα επιχειρήσουν να προσεγγίσουν και να μεταφέρουν τόσο τις ιδέες τους, όσο και την εμπειρία τους γράφοντας και διαβάζοντας το αστυνομικό είδος, πάντοτε σε σχέση με τα παραπάνω ζητήματα, αλλά και με ένα ευρύ φάσμα θεμάτων που άπτονται του φύλου και των στερεοτύπων στο εν λόγω συγγραφικό ύφος.

Βιβλιοπωλείο Λεξικοπωλείο | Στασίνου 13, Αθήνα 116 35 | Τ. 21 0723 1201

Facebook event της εκδήλωσης.

Μάθετε περισσότερα για την Ευτυχία Γιαννάκη και τα βιβλία της.

Έτικέττες:
Ευτυχία Γιαννάκη