Παρουσίαση του παραμυθιού της Αλεξίας Βερνίκου «Μέχρι τον ουρανό και πίσω» για την ενίσχυση του έργου της «Μέριμνας».

Αρχείο εκδηλώσεων Ιανουάριος 22, 2018

Τη Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου στις 19:00, οι εκδόσεις  Ίκαρος σας προσκαλούν στο Ξενοδοχείο St George Lycabettus (Αίθουσα Le Grand Balcon), στην παρουσίαση του βιβλίου Μέχρι τον ουρανό και πίσω, που θα πραγματοποιηθεί για την ενίσχυση του έργου της Μέριμνας.

Αλεξία Βερνίκου

Η Αλεξία Βερνίκου, Ψυχολόγος-Οικογενειακή Ψυχοθεραπεύτρια, και η πολυβραβευμένη εικονογράφος Σοφία Τουλιάτου, δημιούργησαν ένα εξαιρετικά τρυφερό παραμύθι για την αγάπη και την απώλεια που δεν αφήνει ασυγκίνητο κανέναν. Μια τρυφερή, συγκινητική ιστορία για το πώς οι αγαπημένοι μας παραμένουν στην καρδιά μας σαν ο πολυτιμότερος θησαυρός.

Η διαχείριση της απώλειας, απασχολεί όλους τους γονείς που αναζητούν τον καλύτερο τρόπο να αντιμετωπίσουν τις απορίες και τις αντιδράσεις των μικρών παιδιών. Η Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «Μέριμνα», έχει αφιερωθεί εδώ και χρόνια -μεταξύ άλλων-, και στην υποστήριξη των παιδιών και των γονιών, που είτε ζουν με μία απειλητική για τη ζωή ασθένεια, είτε θρηνούν την απώλεια αγαπημένου προσώπου.

Το βιβλίο θα παρουσιάσουν

η Μαρίνα Οικονόμου-Λαλιώτη,

Ψυχίατρος, Αν. Καθηγήτρια Ψυχιατρικής Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών,

η Δανάη Παπαδάτου,

Πρόεδρος της Μέριμνας, Καθηγήτρια Κλινικής Ψυχολογίας, Τμ. Νοσηλευτικής ΕΚΠΑ,

και η συγγραφέας.

 

Τα έσοδα από τις πωλήσεις των βιβλίων την ημέρα της παρουσίασης θα διατεθούν στη «Μέριμνα». Σας προσκαλούμε να στηρίξετε κι εσείς το έργο της, πραγματοποιώντας επί τόπου μια δωρεά ή αγοράζοντας αντίτυπα του βιβλίου.

Περισσότερες πληροφορίες για την Μέριμνα μπορείτε να βρείτε εδώ: http://merimna.org.gr/

Ξενοδοχείο St George Lycabettus | Κλεομένους 2, Κολωνάκι 106 75 | Τ. 210 7416000

 

Αλεξία Βερνίκου

 

Έγραψαν για την έκδοση:

"...Το βιβλίο αυτό, πέρα για πέρα αληθινό και συγκινητικό – περιγράφει λέξη προς λέξη, εικόνα προς εικόνα, συναίσθημα προς συναίσθημα ακριβώς τις φάσεις που περνάμε όλοι – μικροί και μεγάλοι – για να μπορέσουμε να συμβιβαστούμε με την πραγματικότητα, όσο σκληρή κι αν είναι αυτή."

Ζωή Κοσκινίδου, Kokkinialepou.gr 

"...Η Αλεξία Βερνίκου γράφει μια ιστορία με έντονο το συγκινησιακό στοιχείο που μέσα από ξεκάθαρες, ατόφιες πραγματικότητες, μεταφέρει τη δύναμη της αγάπης και χωρίς ωραιοποιήσεις και μεταφυσικότητες αντιμετωπίζει τον θάνατο με την ίδια και αυτή δύναμη· την αγάπη. Ένα όμορφο βιβλίο για ένα θέμα που φοβίζει και προβληματίζει όσο κανένα άλλο μεγάλους και μικρούς."

Ανέζα Κολόμβου, Elniplex.com

Έτικέττες:
Αλεξία Βερνίκου