Ένας πραγματικός ιππότης στις βραχείες λίστες του διαγωνισμού του Ελληνικού Τμήματος της ΙΒΒΥ 2021

Βραβεία- Διακρίσεις Μάρτιος 24, 2021

Η κριτική επιτροπή του Ελληνικού Τμήματος της ΙΒΒΥ ανακοίνωσε τους βραχείς καταλόγους των διαγωνισμών για τη συγγραφή, την εικονογράφηση και τη μετάφραση βιβλίων έκδοσης 2020.

Με μεγάλη χαρά, είδαμε να συμπεριλαμβάνεται στις υποψηφιότητες το εικονογραφημένο βιβλίο του Άγγελου Αγγέλου και της Έμης Σίνη, σε εικονογράφηση του Πέτρου Μπουλούμπαση, Ένας πραγματικός ιππότης. Συγχαρητήρια Άγγελε, Έμη και Πέτρο!

IBBY_list_2021

Το βιβλίο αφηγείται την ιστορία ενός μικρού αγοριού που ονειρεύεται να γίνει μια μέρα ιππότης και βάζει τα δυνατά του για να αποκτήσει όλα όσα χρειάζεται. Σύντομα θα καταλάβει πως τα απαραίτητα εφόδια ενός ιππότη είναι η θέληση, η προσπάθεια και η επιμονή. Ανακαλύψτε περισσότερα για το βιβλίο εδώ.

"...Ένα τρυφερό βιβλίο για την ουσιαστική ιπποσύνη, εγκώμιο στην αλληλεγγύη, την αληθινή προσφορά, το θάρρος, και την ευγένεια που έρχεται με έναν όμορφο τρόπο να υπογραμμίσει τη σημασία της παρουσίας δίπλα σε όσους χρειάζονται βοήθεια. Και αυτό είναι αρκετό για έναν άξιο «ιππότη»."
elculture.gr

Η ανακοίνωση των νικητών θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 2 Απριλίου στις 19:00, στην εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου, η οποία θα μεταδοθεί διαδικτυακά από τη σελίδα του Ελληνικού Τμήματος στο Facebook.

Δείτε όλες τις υποψηφιότητες στη σελίδα της Greek IBBY.

Έτικέττες:
Άγγελος Αγγέλου
,
Βραβεία Greek IBBY 2021
,
Βραχεία λίστα
,
Έμη Σίνη
,
Ένας πραγματικός ιππότης
,
Πέτρος Μπουλούμπασης