Το illustradays, το πιο χρωματιστό φεστιβάλ της πόλης, επιστρέφει για δεύτερη χρονιά | 9 - 18 Σεπτεμβρίου 2022

Έκθεση Σεπτέμβριος 7, 2022

Το illustradays επιστρέφει με τη δεύτερή του διοργάνωση αυτή την Παρασκευή στο Σεράφειο Δήμου Αθηναίων μέχρι τις 18 Σεπτεμβρίου!

Με τη θεματική «Μια αχτίδα από φως (beam of light)» το φετινό illustradays θα φέρει στην Αθήνα ένα ξεχωριστό κομμάτι δημιουργικότητας από κάθε γωνιά του κόσμου.
Οι επισκέπτες του φεστιβάλ θα μπορέσουν να συμμετέχουν σε δημιουργικά εργαστήρια και ομιλίες για όλες τις ηλικίες από δεκάδες καλλιτέχνες και επαγγελματίες από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Το πιο χρωματιστό φεστιβάλ της πόλης είναι και πάλι εδώ!

Illustradays

 

Συνεργάτες του  Ίκαρου θα συμμετέχουν στις παρακάτω εκθέσεις και εργαστήρια:

9-18 Σεπτεμβρίου: Behind the book
Το illustradays ενώνει τις δυνάμεις του με το Ελληνικό Τμήμα της ΙΒΒΥ και μαζί σχεδιάζουν ένα αφιέρωμα στη σύγχρονη Ελληνική εικονογράφηση. Μια έκθεση που με αφορμή τα βιβλία, συγκεντρώνει σκέψεις, αστείες ιστορίες, ιδέες, μουντζούρες και προσχέδια βάζοντάς μας μέσα στο εργαστήριο και το μυαλό των εικονογράφων.

Μεταξύ των καλλιτεχνών συμμετέχουν η Μυρτώ Δεληβοριά (Τικ-Τακ: Ρολόγια ώρα για μάθημα!), ο Αλέκος Παπαδάτος (Logicomix), η Ίρις Σαμαρτζή (Τάτα;;), ο Βασίλης Σελιμάς (Τα Αμέτρητα), η Σοφία Τουλιάτου (Πιτσιμπουίνοι: Εξαφάνιση στο Πίτσι-Πίτσου) και ο Φίλιππος Φωτιάδης (Ένα κίτρινο φύλλο).
Περισσότερα: https://bit.ly/3qfsTLa

 

Σάββατο 10 και 17 Σεπτεμβρίου: Out of the box (11:00 – 12:30)
Μπορεί μια ιστορία να χωρέσει σε μικρά, χαριτωμένα κουτάκια; Η Ίρις Σαμαρτζή, Καλλιτεχνική Διευθύντρια του illustradays 2022, δημιούργησε ένα εικαστικό, που είναι φτιαγμένο με πάνω από 15 μικρά και μεγαλύτερα κουτιά. Σε αυτό το εργαστήριο όμως, μας καλεί να σκεφτούμε τελείως έξω από το κουτί και τελικά να δημιουργήσουμε τα δικά μας, γεμίζοντας τα με χρώματα, ιδέες και φαντασία. Εργαστήριο για παιδιά από 6-10 ετών: https://bit.ly/3xpSwgv

 

Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου: Θέλεις να γίνεις επαγγελματίας εικονογράφος; (17:00 – 20:00)
Έχεις το ταλέντο, αγαπάς την εικονογράφηση αλλά σου λείπουν τα βήματα για να γίνεις επαγγελματίας; Χρειάζεται να έχεις το προσωπικό σου στυλ; Και πώς φτάνεις σε αυτό; Πώς χτίζεις το portfolio σου και τους μελλοντικούς σου πελάτες; Η Φωτεινή Τίκκου, Καλλιτεχνική Διευθύντρια του illustradays 2021, δίνει απαντήσεις σε όλα τα ερωτήματα μαζί με συμβουλές σε αυτό το εξαιρετικά ενδιαφέρον εργαστήριο: https://bit.ly/3wYEGkM

 

Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου: Speed dating με τις εκδόσεις  Ίκαρος (17:00-18:00)
Κάνεις τα πρώτα σου βήματα με την εικονογράφηση βιβλίων; Αναρωτιέσαι τι μπορεί να κάνει τη δουλειά σου να ξεχωρίσει; Ή πώς διαλέγουν οι εκδοτικοί οίκοι τα ταλέντα που συνεργάζονται; Σε συνεργασία με το illustradays θα πραγματοποιηθούν σύντομες και περιεκτικές συναντήσεις ώστε να δοθούν όλες οι απαντήσεις σε κάθε ενδιαφερόμενο: https://bit.ly/3KWsU0e

 

Η είσοδος και η συμμετοχή σε όλες τις δράσεις είναι δωρεάν (σε κάποιες χρειάζεται να προηγηθεί κράτηση).
Δείτε περισσότερες πληροφορίες στο αναλυτικό πρόγραμμα του φεστιβάλ: https://bit.ly/3RMvojX

Έτικέττες:
Illustradays