Το «Ένα κίτρινο φύλλο» του Μιχάλη Μουλάκη και του Φίλιππου Φωτιάδη στους τιμητικούς πίνακες της IBBY 2020!

Βραβεία- Διακρίσεις Φεβρουάριος 4, 2020

Ένα εξαιρετικό νέο: το εικονογραφημένο βιβλίο Ένα κίτρινο φύλλο του Μιχάλη Μουλάκη, σε εικονογράφηση Φίλιππου Φωτιάδη, επελέγη από το Διοικητικό Συμβούλιο του Ελληνικού Τμήματος της IBBY-Κύκλος του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου να αναγραφεί στους τιμητικούς πίνακες της IBBY 2020 (ΙΒΒΥ Ηonour List) για την εικονογράφησή του!

Οι τιμητικοί πίνακες της IBBY είναι μια επιλογή εξαιρετικών, πρόσφατα δημοσιευμένων βιβλίων, με σκοπό να τιμηθούν συγγραφείς, εικονογράφοι και μεταφραστές από χώρες μέλη της IBBY. Αποτελούν έναν από τους πιο διαδεδομένους και αποτελεσματικούς τρόπους για την προώθηση του στόχου της IBBY να αναδείξει τις πολιτιστικές, πολιτικές και κοινωνικές συνθήκες στις οποίες μεγαλώνουν παιδιά σε όλο τον κόσμο, μέσω της παιδικής λογοτεχνίας.

Οι λίστες αυτές αποτελούν ένα χρήσιμο εργαλείο τόσο για εκπαιδευτικά προγράμματα όσο και για την κατάρτιση ενός διευρυμένου εκδοτικού πλάνου.

Ένα κίτρινο φύλλο

Το Ένα κίτρινο φύλλο είναι η μικρή ιστορία της πτώσης ενός φθινοπωρινού φύλλου από το κλαδί του στο έδαφος. Μπορεί αυτή η διαδρομή ενός κίτρινου φύλλου να μας οδηγήσει να ανακαλύψουμε μια διαφορετική προσέγγιση του κόσμου μας;

Κι όμως, ο συνδυασμός του τρυφερού κειμένου του Μιχάλη Μουλάκη και της ιδιαίτερης εικονογράφησης του Φίλιππου Φωτιάδη συνθέτει ένα συμβολικό παραμύθι που φέρνει τους μικρούς αναγνώστες σε επαφή με ιδέες όπως η ζωή και η αναγέννηση, η αντίληψη της πραγματικότητας, και η ισορροπία ανάμεσα στις δυνάμεις που συνυπάρχουν στον κόσμο.

Το Ένα κίτρινο φύλλο απέσπασε το Βραβείο Εικονογράφησης 2018 από τον Κύκλο του Ελληνικού παιδικού βιβλίου και ήταν υποψήφιο στα Κρατικά Βραβεία Παιδικού Βιβλίου 2018.

Διαβάστε περισσότερα για τους τιμητικούς πίνακες της ΙΒΒΥ.

Έτικέττες:
IBBY Honour List 2020
,
Ένα κίτρινο φύλλο
,
Μιχάλης Μουλάκης
,
Φίλιππος Φωτιάδης