Το «Discomfort of evening» του/της Marieke Lucas Rijneveld αποσπά το International Booker Prize 2020

Βραβεία- Διακρίσεις Αύγουστος 27, 2020

Μια μεγάλη επιτυχία για το μυθιστόρημα The Discomfort of evening του/της Ολλανδού/ής Marieke Lucas Rijneveld, που απέσπασε το International Booker Prize 2020!

Με αυτή τη βράβευση, ο/η Marieke Lucas Rijneveld γίνεται ο/η νεότερος/η συγγραφέας που κερδίζει το βραβείο International Booker, ένα από τα σημαντικότερα λογοτεχνικά βραβεία διεθνώς. Το βραβείο και το έπαθλο των £50,000 απονέμεται από κοινού στον/στη συγγραφέα και την μεταφράστρια της αγγλικής έκδοσης, Michele Hutchison που κυκλοφορεί από τον εκδοτικό οίκο Faber & Faber.

Marieke Lucas Rijneveld

Το βιβλίο που ενθουσίασε τους αναγνώστες και την επιτροπή του βραβείου, περιγράφει την ιστορία μιας έντονα θρησκευόμενης οικογένειας στην επαρχία της Ολλανδίας. Η δεκάχρονη Jas αφηγείται την απώλεια που έζησε η οικογένειά της. Μία από τις διεξόδους από το πένθος είναι η προσευχή. Και καθώς η θλίψη κατακλύζει το αγρόκτημα που διαμένουν, η Jas παραδίδεται σε μια δίνη όλο και πιο ενοχλητικών φαντασιώσεων, βλέποντας την οικογένειά της να διαλύεται σε ένα σκοτάδι που απειλεί να τα εκτροχιάσει όλα.

Η ελληνική έκδοση του βιβλίου ετοιμάζεται και θα κυκλοφορήσει την άνοιξη του 2021 από τις εκδόσεις Ίκαρος σε μετάφραση της Μαρίας Αγγελίδου.

Παρακολουθήστε εδώ την πρώτη συνέντευξη του/της συγγραφέα μετά την ανακοίνωση του βραβείου.


*Ο/η συγγραφέας δεν επιθυμεί να προσδιορίζεται με βάση τη δυαδικότητα των φύλων.

Έτικέττες:
International Booker Prize 2020
,
Marieke Lucas Rijneveld
,
The Discomfort of evening