Προσεχείς εκδόσεις Ιανουάριος - Ιούνιος 2013

Εκδόσεις Ιανουάριος 23, 2013

Το 2012 αποτέλεσε για τον Ίκαρο μία χρονιά σταθμό, καθώς κυκλοφόρησαν, με μεγάλη επιτυχία, τα πρώτα μας παιδικά βιβλία. Ο Δημήτρης Νόλλας και ο Βαγγέλης Ραπτόπουλος εξέδωσαν τα νέα τους έργα στον Ίκαρο, ενώ τα διαθέσιμα ψηφιακά βιβλία αυξήθηκαν σημαντικά. Το 2013, έτος Καβάφη, ο Ίκαρος κλείνει τα 70 του χρόνια, ενώ θα παρουσιαστούν και οι πρώτοι τίτλοι στην σειρά σύγχρονης ξένης πεζογραφίας. Το πρώτο εξάμηνο της χρονιάς θα κυκλοφορήσουν επίσης δύο νέα μυθιστορημάτα από τον Δημήτρη Νόλλα και την Ντορίνα Παπαλιού, ενώ η παιδική μας σειρά θα συνεχίσει να εμπλουτίζεται με νέους τίτλους από τους αγαπημένους μας εικονογράφους. Ελπίζουμε να βρείτε τις εκδοτικές μας προτάσεις για τη νέα χρονιά ενδιαφέρουσες.

ΠΟΙΗΣΗ

Νίκος Καρούζος: Οιδίπους τυραννούμενος, Επιμέλεια: Μαρία Αλμύρα

Στο βιβλίο αυτό περιλαμβάνονται οι πρώτες ποιητικές συλλογές του ποιητή που δεν έχουν ενταχθεί στα άπαντα, ποιήματα που είχαν δημοσιευτεί στον τύπο αλλά δεν είχαν ενταχθεί σε ποιητικές συλλογές, και αδημοσίευτα ποιήματα.

Σάκης Σερέφας: Γιάννης Μαρία Χένριξ, Nέα ποιητική συλλογή

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΕΖΟΓΡΑΦΙΑ

Δημήτρης Νόλλας: Το ταξίδι στην Ελλάδα, μυθιστόρημα

Ντορίνα Παπαλιού: Το απαραίτητο φως, μυθιστόρημα

ΞΕΝΗ ΠΕΖΟΓΡΑΦΙΑ 

Paolo di Paolo: Που ήσασταν όλοι, μυθιστόρημα, Μετάφραση: Ανταίος Χρυσοστομίδης  

ΑΛΛΗΛΟΓΡΑΦΙΑ

E.M.Forster -Κ.Π.Καβάφης: Φίλοι σε ελαφριά απόκλιση, Επιμέλεια: Peter Jeffreys

Η αλληλογραφία του Άγγλου πεζογράφου με τον Αλεξανδρινο ποιητή αποκαλύπτει την ιδιαίτερη σχέση τους καθώς και την επιμονή του E.M.Forster να κάνει γνωστό τον Κ.Π.Καβάφη μέσω της αγγλικής μετάφρασης των ποιημάτων του.

ΠΑΙΔΙΚΑ ΒΙΒΛΙΑ

Σειρά ο Αρκουδάκος:

Benji Davies: Ο Αρκουδάκος στην Πυροσβεστική

Ο Αρκουδάκος επισκέπτεται το σταθμό της πυροσβεστικής και έρχεται αντιμέτωπος με την μεγάλη πυρκαγιά στην πόλη.

Benzi Davies: Ο Αρκουδάκος στο Πειρατικό

Ο Αρκουδάκος σαλπάρει για μια πειρατική περιπέτεια ψάχνοντας για τον κρυμμένο θησαυρό. Τα βιβλία αυτά, φτιαγμένα από ανθεκτικό χαρτόνι, με έξυπνα κινούμενα μέρη είναι ιδανικά για πολύ μικρές ηλικίες.

Σειρά Παίζω και διαβάζω:

Corina Fletcher - Britta Teckentrup: Παίζω και διαβάζω με τους πειρατές

Ακόμη ένα βιβλίο με τρισδιάστατες εικόνες που μεταμορφώνεται σε επιτραπέζιο παιχνίδι. Ο συναρπαστικός κόσμος των πειρατών ξεδιπλώνεται μπροστά σας. Ξεφυλλίστε τις σελίδες του βιβλίου και παίξτε με τις φιγούρες των πειρατών!

Oliver Jeffers: Αυτό το ελάφι είναι δικό μου, Απόδοση: Φίλιππος Μανδηλαράς

Το νέο παραμύθι του πολυβραβευμένου Oliver Jeffers. Η ξεκαρδιστική ιστορία του Γουίλι που βρήκε ένα ελάφι, το ονόμασε Μαρσέλ και θέλησε να το κρατήσει, να γίνει το κατοικίδιό του.

Έτικέττες:
Ξένη πεζογραφία
,
Παιδικό βιβλίο
,
Πεζογραφία