Προσεχείς Κυκλοφορίες | Σεπτέμβριος - Δεκέμβριος 2018

Εκδόσεις Σεπτέμβριος 13, 2018

Υποδεχόμαστε το Φθινόπωρο με πολλά και σημαντικά βιβλία για όλες τις ηλικίες. Διαβάστε παρακάτω περισσότερες πληροφορίες για τους τίτλους που προγραμματίζουμε να εκδώσουμε έως τα τέλη της χρονιάς.

 

Προσεχείς κυκλοφορίες

 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΙΗΣΗ

Χάρης Μεγαλυνός: Φερτή ύλη

Ο Χάρης Μεγαλυνός (λογοτεχνικό ψευδώνυμο του Χαράλαμπου Κάτση, γεν. 1951) μεγάλωσε στην Αθήνα. Τελείωσε τη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Άρχισε να γράφει σε μικρή ηλικία και έχει εκδώσει ποιητικές συλλογές και μεταφράσεις.

Από τις εκδόσεις Ίκαρος κυκλοφορεί ακόμη η ποιητική συλλογή του Στο δρόμο της χώρας (1994).

 

Κυριάκος Χαραλαμπίδης: Ποιήματα

Συγκεντρωτικός τόμος που περιλαμβάνει το σύνολο των έως τώρα ποιητικών συλλογών του βραβευμένου Κύπριου ποιητή. Το 2017 ο Κυριάκος Χαραλαμπίδης εγκαινίασε τη συνεργασία του με τις εκδόσεις Ίκαρος, με την ποιητική συλλογή Ηλίου και Σελήνης άλως.

 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΕΖΟΓΡΑΦΙΑ

Μίνως Ευσταθιάδης: Ο Δύτης

Ο Μίνως Ευσταθιάδης εγκαινιάζει τη συνεργασία του με τον  Ίκαρο με ένα δυνατό αστυνομικό μυθιστόρημα που θα ενθουσιάσει ακόμη και τους πιο έμπειρους αναγνώστες αστυνομικής λογοτεχνίας, κάνοντάς τους να το θυμούνται για καιρό.

Μια αλυσίδα διαδοχικών αυτοκτονιών και ανεξήγητων θανάτων αρχίζει να περιστρέφεται γύρω από μια ταινία. Μέσα της ξαναζωντανεύει ο Δύτης. Κάποιες φορές υπάρχουν εικόνες που υπερβαίνουν την ανθρώπινη φαντασία.

 

Κρίτων Σαλπιγκτής: Θρυμματισμένη φρυγανιά

Το νέο βιβλίο του Κρίτωνα Σαλπιγκτή, Θρυμματισμένη φρυγανιά, αποτελεί ένα συναρπαστικό αστυνομικό μυθιστόρημα, τοποθετημένο στη Θεσσαλονίκη τα χρόνια της Κατοχής.

 

ΔΟΚΙΜΙΟ/ΜΑΡΤΥΡΙΑ

Χρήστος Γιανναράς: Η Μεταφυσική ως πρόκληση επικαιρική

Ένας ζωντανός διάλογος ανάμεσα στον Χρήστο Γιανναρά και τον κύριο μεταφραστή των έργων του στα αγγλικά, Νόρμαν Ράσελ. Το βιβλίο αποτελεί μία εξαιρετική εισαγωγή στην θεωρία του Χρήστου Γιανναρά και μια ευκαιρία για τους γνώστες του έργου του, να ερευνήσουν σε βάθος τη σκέψη του.

 

Απόστολος Δοξιάδης: Ερασιτέχνης επαναστάτης- Προσωπική μυθιστορία

Το βιβλίο αποτελεί μια πολιτική αυτοβιογραφία για τα χρόνια της Δικτατορίας και ταυτόχρονα μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα ιστορία ενηλικίωσης.

 

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

Γιώργος Σεφέρης: Μέρες Η΄ & Μέρες Θ΄
Επιμέλεια: Κατερίνα Κρίκου-Davis

Οι δύο τόμοι ολοκληρώνουν τα προσωπικά ημερολόγια του Γιώργου Σεφέρη καλύπτοντας την τελευταία δεκαετία της ζωής του.

Οι Μέρες Η΄ εκτείνονται από τον Ιανουάριο του 1961 ως και τον Δεκέμβριο του 1963. Καλύπτουν τους τελευταίους μήνες της θητείας του Σεφέρη ως Πρέσβη στη Μεγάλη Βρετανία και φτάνουν ως τον επαναπατρισμό του και την αναγγελία του Νόμπελ.

Οι Μέρες Θ΄ ξεκινούν τον Φεβρουάριο του 1964 και η τελευταία εγγραφή είναι τον Μάιο του 1971, διάστημα που περιλαμβάνει και την επιβολή της Χούντας στην Ελλάδα.

Πρόκειται για δύο πολυσέλιδα βιβλία που περιλαμβάνουν, πέρα από τις εγγραφές του Γιώργου Σεφέρη, εισαγωγικό σημείωμα της επιμελήτριας, σημειώσεις, επίμετρο με συμπληρωματικό υλικό και ευρετήριο προσώπων. Η Κατερίνα Κρίκου-Davis, στον εκτενή σχολιασμό των εγγραφών δίνει εξηγήσεις πραγματολογικού χαρακτήρα, ταυτίζει τις λογοτεχνικές αναφορές, κάνει διευκρινήσεις για τα πολιτικά και πολιτιστικά δρώμενα της εποχής, και δίνει πληροφορίες για τα αμέτρητα πρόσωπα που παρελαύνουν από τις σελίδες, ενώ παράλληλα επισημαίνει τις αντιστοιχίες που υπάρχουν με άλλα κείμενα του ποιητή.

 

ΨΥΧΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Άννα Ποταμιάνου: Η ποίησις των ονείρων

Το νέο βιβλίο θα κυκλοφορήσει στην Ψυχαναλυτική σειρά, που επιμελείται ο Αθανάσιος Αλεξανδρίδης, και προσεγγίζει τις ψυχαναλυτικές θεωρίες για το όνειρο.

 

ΞΕΝΗ ΠΕΖΟΓΡΑΦΙΑ

Donatella Di Pietrantonio (Ιταλία): Αρμινούτα (L’ Arminuta)
Μετάφραση: Δήμητρα Δότση
Μυθιστόρημα

«Και ποια είναι η μαμά σου;» με ρώτησε απεγνωσμένα.
«Έχω δύο. Η μία είναι η μητέρα σου».

Με μια βαλίτσα στο ένα χέρι και μια τσάντα με παπούτσια στο άλλο, ένα δεκατριάχρονο κορίτσι χτυπάει το κουδούνι μιας πόρτας, πίσω από την οποία την περιμένει ένας άγνωστος, ξένος κόσμος. Κάπως έτσι ξεκινά αυτή η εκρηκτική, καθηλωτική ιστορία, με μια έφηβη που από τη μια μέρα στην άλλη αναγκάζεται να επιστρέψει στη βιολογική της οικογένεια και να χάσει τα πάντα: τις ανέσεις της, τις αγαπημένες της φίλες, την άνευ όρων αγάπη των γονιών της ή μάλλον εκείνων που νόμιζε γονείς της. Το καινούριο της σπίτι είναι μικρό, σκοτεινό, γεμάτο αδέρφια και με λιγοστό φαγητό. H Αρμινούτα, το κορίτσι που το γύρισαν πίσω, όπως τη βάφτισαν στη διάλεκτο του τόπου τους οι καινούριοι της συμμαθητές, αναζητά μια απάντηση μα και τη θέση της σε τούτο τον κόσμο.

Η Ντονατέλα Ντι Πιετραντόνιο αφουγκράζεται τη γη της, αυτόν τον άγνωστο, τραχύ και άγριο ορεινό τόπο του Αμπρούτσο και πραγματεύεται το θέμα της μητρότητας, της γονικής ευθύνης, της οικογενειακής φροντίδας, της εγκατάλειψης και του ανήκειν με μια σπάνια εκφραστική ένταση και από μια πρωτότυπη οπτική.

Το βιβλίο χαρακτηρίστηκε ένα από τα best sellers του 2017 στην Ιταλία και τα δικαιώματά του έχουν ήδη πουληθεί σε 21 χώρες, ενώ αναμένεται και η κινηματογραφική του μεταφορά.

 

Min Jin Lee (Νότια Κορέα): Πατσίνκο (Pachinko)
Μετάφραση: Βάσια Τζανακάρη
Μυθιστόρημα

Γιόνγκντο, Κορέα, 1911
Σε ένα μικρό ψαροχώρι στην ακτή της Ανατολικής θάλασσας, ένας ψαράς παντρεύεται ένα κορίτσι δεκαπέντε ετών. Το φτωχό ζευγάρι φέρνει στον κόσμο μια κόρη, την πολύτιμή τους Σάντζα.

Η αναπάντεχη εγκυμοσύνη της Σάντζα μόλις στα δεκαέξι της χρόνια από έναν παντρεμένο άντρα, φέρνει την οικογένεια αντιμέτωπη με την ταπείνωση. Όμως, ο Ίσακ, ένας νεαρός ιερέας, της δίνει την ευκαιρία να τον ακολουθήσει στην Ιαπωνία και να ζήσουν μαζί ως σύζυγοι. Μόνο που η σωτηρία της Σάντζα θα είναι η απαρχή της ιστορίας της: ακολουθεί έναν άντρα που μόλις έχει γνωρίσει σε μια εχθρική για εκείνη χώρα, όπου δεν έχει φίλους ούτε σπίτι, και χωρίς να μπορεί να επικοινωνήσει με τους ανθρώπους αφού δεν γνωρίζει τη γλώσσα.

Έτσι ξεκινά η μοναδική αφήγηση μιας οικογένειας μεταναστών που εκτείνεται σε τέσσερις γενιές και οκτώ δεκαετίες. Μέσα από τους απέλπιδους αγώνες και τους σκληρά κερδισμένους θριάμβους, τα μέλη της παραμένουν βαθιά συνδεδεμένα καθώς αντιμετωπίζουν ζητήματα πίστης, ταυτότητας και διαρκούς επιβίωσης.

 

Το νυχτολούλουδοKopano Matlwa (Νότια Αφρική): Το νυχτολούλουδο (Period pain)
Μετάφραση: Μαρία Φακίνου
Μυθιστόρημα

Όταν η Μασετσάμπα πετυχαίνει το μεγαλύτερο όνειρο της παιδικής της ηλικίας και γίνεται γιατρός, η φιλοδοξία της έρχεται αντιμέτωπη με τη σκληρή πραγματικότητα του δημόσιου συστήματος υγείας της Νότιας Αφρικής.

Προσπαθεί ν’ ανακουφίσει τον πόνο των άλλων –εργάζεται σ’ ένα νοσοκομείο με ελάχιστους πόρους και οι δυσκολίες δοκιμάζουν συνεχώς τις αντοχές της–, ταυτόχρονα όμως πρέπει να κατευνάσει και τους προσωπικούς της δαίμονες: τους έντονους πόνους της εμμηνόρροιας και την ντροπή που συνδέεται μ’ αυτή, το πένθος για την αυτοκτονία του αδελφού της και τις πιέσεις μιας βαθιά θρησκευόμενης-αντιδραστικής μητέρας που κάνει τα πάντα για να την απομακρύνει από τη μοναδική της φίλη, τη Νιάσα.

Η έντονα πολιτικοποιημένη και μαχήτρια Νιάσα, με καταγωγή από τη Ζιμπάμπουε, θ’ ανοίξει τα μάτια της Μασετσάμπα μπροστά στην επικρατούσα ξενοφοβική ένταση που μεταφέρει σημάδια του απαρτχάιντ.

Το Νυχτολούλουδο καταγράφει δεξιοτεχνικά τη βίαιη και συγκεχυμένη ατμόσφαιρα της σημερινής Νότιας Αφρικής και διερευνά θέματα φυλής και φύλου, παρατηρώντας το επάγγελμα του γιατρού μέσ’ από τα μάτια της ηρωίδας. Αλήθεια, πόση ανθρωπιά χωρά στον σύγχρονο κόσμο μας;

 

GRAPHIC NOVEL

Soloúp: Ο Συλλέκτης- Έξι διηγήματα για έναν κακό λύκο

Οι εκδόσεις  Ίκαρος εγκαινιάζουν τη συνεργασία τους με τον Soloúp (λογοτεχνικό ψευδώνυμο του Αντώνη Νικολόπουλου) εκδίδοντας το νέο του graphic novel Ο Συλλέκτης, που κυκλοφορεί μετά το βραβευμένο βιβλίο του Αϊβαλί που αγαπήθηκε από αναγνώστες και κριτικούς.

Σε ένα διαζύγιο, ποιος κερδίζει όταν το παιδί αποξενώνεται από τον έναν γονιό; Πόσο συνυπεύθυνη σε αυτή την αδικία είναι η δικαιοσύνη;

Πεταλούδες, γραμματόσημα, δαχτυλήθρες, δόντια, ταξί. Σκιές και μαύρες τρύπες. Μια παρέα στο καφενείο, ένα καναρίνι και μια διάρρηξη, δυο φίλοι, η πόρτα μιας πολυκατοικίας, η κοκκινοσκουφίτσα. Πέντε διηγήματα κι ένα παραμύθι για τον «κακό» λύκο.

Ο Αντώνης Νικολόπουλος έχει σπουδάσει Πολιτικές στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και είναι διδάκτωρ του τμήματος Πολιτισμικής Τεχνολογίας κι Επικοινωνίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Με γελοιογραφίες, comics, comic strips έχει εργαστεί σε αρκετές εφημερίδες και περιοδικά όπως Το Ποντίκι, Βήμα της Κυριακής, Goal news, Βαβέλ, Γαλέρα, Ως3, Σχεδία, Μετρό και αλλού.

Μέχρι σήμερα έχουν εκδοθεί 13 προσωπικά άλμπουμ με γελοιογραφίες και comics ενώ το 2012 κυκλοφόρησε η διατριβή του Τα Ελληνικά Comics, η πληρέστερη μέχρι σήμερα έρευνα για την ιστορία και την εξέλιξη των Ελληνικών εικονογραφηγημάτων.

 

ΠΑΙΔΙΚΑ ΒΙΒΛΙΑ

Ο Νόι και η φάλαιναBenji Davies: O Νόι και η φάλαινα (Board Book)
(The Storm Whale Board book)
Μετάφραση: Αντώνης Παπαθεοδούλου
Ηλικίες: από 3 ετών

Το βιβλίο του Benji Davies που έκλεψε τις καρδιές των αναγνωστών κυκλοφορεί πλέον και σε έκδοση board book, με ανθεκτικές σελίδες κατάλληλες για τα παιδικά χεράκια!

Η ιστορία ενός μοναχικού μικρού αγοριού, μιας μικρής φάλαινας που βγήκε στην ακτή, και μιας φιλίας που θα αλλάξει για πάντα τις ζωές και των δυο τους.

 

Βρισκόμαστε εδώOliver Jeffers:
Βρισκόμαστε εδώ 
Σημειώσεις για τη ζωή στον πλανήτη Γη
(Here We Are: Notes for Living on Planet Earth)
Μετάφραση: Φίλιππος Μανδηλαράς
Ηλικίες: από 3 ετών

Ο δημοφιλής και πολυβραβευμένος Oliver Jeffers δημιουργεί ένα πνευματώδες εικονογραφημένο βιβλίο, μια τρυφερή εισαγωγή του κόσμου που μας περιβάλλει με αφορμή τον ερχομό του νεογέννητου γιου του, Χάρλαντ.

#1 New York Times bestseller

Καλύτερο βιβλίο του 2017 για το περιοδικό ΤΙΜΕ, το δίκτυο NPR και την εφημερίδα Boston Globe

Γεια σου λοιπόν! Καλωσόρισες σ’ αυτόν τον πλανήτη. Τον ονομάζουμε Γη. Ο κόσμος που ζούμε είναι ένας τόπος θαυμαστός, ειδικά αν έχεις μόλις βρεθεί σ’ αυτόν. Φαντάζομαι πως θα ’χεις ένα σωρό απορίες στο μυαλουδάκι σου, γι’ αυτό έλα να εξερευνήσουμε από τι είναι φτιαγμένος ο πλανήτης μας και πώς ζούμε σε αυτόν. Από τη στεριά και τον ουρανό, στους ανθρώπους και τον χρόνο, οι σημειώσεις αυτές μπορεί να αποτελέσουν τον οδηγό και την αρχή του ταξιδιού σου στη Γη. Και θα σε βοηθήσουν να σκεφτείς πολλά πράγματα από μόνος σου. Μην ξεχνάς όμως να κρατάς σημειώσεις ώστε να τις διαβάσουν κι άλλοι… Κάποια πράγματα είναι πολύ περίπλοκα, κάποια όχι και τόσο. Να θυμάσαι ότι είμαστε πολλοί εδώ, σ’ αυτόν τον πλανήτη, γι’ αυτό να φέρεσαι ευγενικά.
Oliver Jeffers

 

Η ιστορία του ΑρκούδουClaire Freedman-Alison Friend:
Η ιστορία του Αρκούδου
(Bear’s Story)
Μετάφραση: Μαρία Ζουράρη
Ηλικίες: από 3 ετών

Στον Αρκούδο αρέσει πολύ να διαβάζει ιστορίες. Αλλά υπάρχει ένα πρόβλημα: το βιβλίο με τις ιστορίες το έχει διαβάσει τόσο πολλές φορές, που έχει αρχίσει να διαλύεται. Και μια μέρα ένα ξαφνικό φύσημα του αέρα πήρε τις σελίδες και τις σκόρπισε μακριά. Τότε, ο Αρκούδος το αποφάσισε. Θα έφτιαχνε τη δική του ιστορία! Αλλά όταν κάθεται να γράψει, στο μυαλό δεν του έρχεται η παραμικρή ιδέα. Θα χρειαστεί μάλλον λίγη βοήθεια...

Μια υπέροχη ιστορία από την επιτυχημένη συγγραφέα Claire Freedman, με μαγευτικές εικόνες της Alison Friend.

 

 

Του Τομ οι μαγικές μηχανέςLinda Sarah - Ben Mantle: Του Τομ οι μαγικές μηχανές (Tom's Magnificent Machines)
Μετάφραση: Αντώνης Παπαθεοδούλου
Ηλικίες: από 3 ετών

Από τη συγγραφέα του βιβλίου Φίλοι στον λόφο έρχεται ένα ακόμη συναισθηματικά φορτισμένο αλλά συνάμα βαθιά αισιόδοξο βιβλίο που διερευνά με εύστοχο τρόπο θέματα όπως αυτό της αγάπης και της υποστήριξης μεταξύ παιδιών και γονέων.

Ο Τομ και ο Μπαμπάς του λάτρευαν να φτιάχνουν μαζί πράγματα, και πιο συγκεκριμένα, πράγματα που κινούνται! Σύντομα οι εφευρέσεις τους έγιναν πιο μεγάλες, πιο γρήγορες και πιο τρελές. Τώρα το σπίτι τους ήταν γεμάτο από δημιουργίες που ανεβοκατέβαιναν, στριφογύριζαν, πετούσαν.

Κι ύστερα, ήρθε μια αλλαγή, γρήγορη σαν αστραπή. Ο Μπαμπάς έχασε τη δουλειά του. H θλίψη απλώθηκε στο σπίτι σαν συννεφιά του χειμώνα. Μέχρι που ο Τομ σκέφτηκε μια τρομερή ιδέα με αφορμή τις ιδιαίτερες εφευρέσεις οχημάτων τους, δημιουργώντας κάτι εκπληκτικό, κάτι που ο κόσμος δεν είχε αντικρίσει ποτέ πριν...

 

Τικ και ΤέλαAxel Scheffler: Τικ και Τέλα: Το χριστουγεννιάτικο δέντρο
(Pip and Posy: The Christmas Tree)
Μετάφραση: Φίλιππος Μανδηλαράς
Ηλικίες: από 1 έτους

Η νέα ιστορία των Τικ και Τέλα είναι Χριστουγεννιάτικη!

Ο Τικ και η Τέλα έψησαν μπισκότα για να στολίσουν το δέντρο, αλλά αυτά εξαφανίστηκαν! Λίγο μετά, τον Τικ τον πονάει η κοιλιά του. Μπορείς να φανταστείς γιατί;

Μια αστεία ιστορία, με πολλά στολίδια για να μετρήσουν τα παιδιά και λίγα λόγια για την ευγένεια και την ειλικρίνεια.

 

Axel Scheffler: Τικ και Τέλα: Το μπαλόνι - Ειδική έκδοση (Βιβλίο και κύβοι παζλ)
Μετάφραση: Φίλιππος Μανδηλαράς
Ηλικίες: από 1 έτους

Το Μπαλόνι, μια από τις πιο αγαπημένες ιστορίες των Τικ και Τέλα, κυκλοφορεί σε νέα έκδοση που περιλαμβάνει το βιβλίο και εννιά υπέροχους κύβους παζλ σε ένα κουτί.

Το ιδανικό δώρο για κάθε παιδί προσχολικής ηλικίας!

 

Πώς να κρύψεις ένα λιοντάρι στο σχολείο;Helen Stephens:
Πώς να κρύψεις ένα λιοντάρι στο σχολείο 
(How to Hide A Lion at School)
Μετάφραση: Μαριλένα Πανουργιά
Ηλικίες: από 3 ετών

Από τη δημιουργό της επιτυχημένης σειράς βιβλίων «Πώς να κρύψεις ένα λιοντάρι», Helen Stephens, κυκλοφορεί μια νέα συναρπαστική ιστορία με ήρωες την Έλλη και το λιοντάρι που δεν αποχωρίζονται μεταξύ τους ποτέ, ούτε και στο σχολείο!

Τα λιοντάρια δεν επιτρέπεται να πηγαίνουν στο σχολείο. Αλλά το λιοντάρι της Έλλης δεν θέλει να μένει μόνο του. Την ακολουθεί στα κρυφά, και κατά λάθος βρίσκεται μαζί της στη σχολική εκδρομή στο μουσείο. Μπορεί η Έλλη να κρύψει το λιοντάρι από τη δασκάλα της;

 

ΒΙΒΛΙΑ ΓΝΩΣΕΩΝ

Από τον  Ίκαρο θα κυκλοφορήσουν δύο νέα βιβλία γνώσεων για παιδιά σε πολυτελή-σκληρόδετη έκδοση που πραγματεύονται το Διάστημα και τον Πλανήτη Γη, σε μετάφραση Ηλία Μαγκλίνη.

Πώς δημιουργήθηκε η μεγάλη έκρηξη και η δημιουργία του κόσμου μας;
Πώς είναι το σύμπαν σήμερα;
Πώς ήταν ο πλανήτης μας 250 εκατομμύρια χρόνια πριν;
Με ποιον τρόπο λειτουργούν τα ηφαίστεια;
Πώς έχει επηρεάσει τον κόσμο μας η ανθρώπινη δραστηριότητα, και τι μπορούμε να κάνουμε για τον σώσουμε;

Τα δύο βιβλία Προορισμός: Διάστημα & Προορισμός: Πλανήτης Γη προσφέρουν στους μικρούς αναγνώστες (7+) μια λεπτομερή εισαγωγή για να κατανοήσουν με απλό και ουσιαστικό τρόπο τον κόσμο μας, τη δημιουργία του αλλά και την εξέλιξή του μέχρι σήμερα. Σε κάθε βιβλίο περιλαμβάνεται και μια μεγάλη αφίσα διπλής όψης.

 

Προορισμός: ΔιάστημαDr. Christoph Englert- Tom Clohosy Cole:
Προορισμός: Διάστημα
(Destination: Space)

Ανεβείτε στο διαστημικό λεωφορείο και ετοιμαστείτε για τη διαδρομή της ζωής σας καθώς θα εξερευνήσετε το βαθύ διάστημα με μια ομάδα πέντε ακόμα αστροναυτών.

Το ταξίδι της ανακάλυψης θα σας μεταφέρει στο τοπικό μας Ηλιακό Σύστημα και πέρα από αυτό, σε γαλαξίες μακρινούς και απέραντους. Σε κάθε στάση, θα μάθετε περισσότερα για την επιστήμη πίσω από τα άστρα, τους πλανήτες, τους μετεωρίτες και τους κομήτες των ουρανών μας, την ιστορία του σύμπαντός μας και την προέλευση του δικού μας πλανήτη, της Γης.

 

Προορισμός: Πλανήτης ΓηJo Nelson- Tom Clohosy Cole:
Προορισμός: Πλανήτης Γη 
(Destination: Planet Earth)

Ετοιμαστείτε για την περιπέτεια της ζωής σας, εξερευνώντας τον πλανήτη Γη. Θα σκαρφαλώσετε στα ψηλότερα βουνά, θα βουτήξετε στους βαθύτερους ωκεανούς και θα γευθείτε την εμπειρία των ακραίων καιρικών φαινομένων σε ένα ταξίδι γεμάτο ανακαλύψεις.

Θα μάθετε τι διαμορφώνει τον καιρό και πώς αλλάζει το κλίμα, θα δείτε πώς λειτουργούν οι κύκλοι του νερού και θα εξερευνήσετε την επιστήμη πίσω από τους σεισμούς, τα ηφαίστεια και τα τσουνάμι. Θα πληροφορηθείτε για τις απειλές που δέχεται ο πανέμορφος πλανήτης μας ―και τι μπορείτε να κάνετε εσείς για να σώσετε τον πλανήτη Γη.

 

Η εποχή των δεινοσαύρωνDr. Steve Brusatte-Daniel Chester:
Η εποχή των δεινοσαύρων 
(Day of the dinosaurs)
Μετάφραση: Χαρά Γιαννακοπούλου
Ηλικίες: από 7 ετών

Ποιοι ήταν πραγματικά οι δεινόσαυροι;
Πώς ήταν η ζωή τους στη θάλασσα;
Ποια ήταν η άμυνά τους;
Ποιοι από αυτούς ήταν φυτοφάγοι;
Γιατί δεν κατάφεραν να επιβιώσουν τελικά;

Γραμμένο από τον παλαιοντολόγο Dr. Steve Brusatte, αυτό το βιβλίο γνώσεων μας καλεί να ταξιδέψουμε σ’ έναν κόσμο που χάθηκε στα βάθη του παρελθόντος πολλά εκατομμύρια χρόνια πριν... εξερευνώντας περισσότερα από 100 διαφορετικά είδη δεινοσαύρων.

Μια περιήγηση σε τέσσερις περιόδους ―την Τριαδική, την Πρώιμη-Μέση Ιουρασική, την Ύστερη Ιουρασική και την Κρητιδική― όπου θα ανακαλύψουμε πώς οι δεινόσαυροι και άλλα προϊστορικά ζώα ζούσαν στην ξηρά, στο νερό και στον ουρανό.

Το μεγάλο μέγεθος του βιβλίου, που περιλαμβάνει σημειώσεις και αναλυτικό ευρετήριο, σε συνδυασμό με τα έντονα χρώματα από τις εικόνες του Daniel Chester, κερδίζουν ακόμη και τους πιο απαιτητικούς αναγνώστες!

Έτικέττες:
Προσεχείς Κυκλοφορίες