Ο ισπανός Manuel Vilas έρχεται τον Μάιο στην Ελλάδα, για να παρουσιάσει το νέο του μυθιστόρημα «Τα Φιλιά»

Αρχείο εκδηλώσεων Απρίλιος 6, 2023

Ο Manuel Vilas, συγγραφέας του βραβευμένου με Femina Étranger Ορδέσα, έρχεται τον Μάιο στην Ελλάδα για να συναντήσει τους αναγνώστες του, με αφορμή την έκδοση του νέου του μυθιστορήματος Τα φιλιά, σε μετάφραση της Νάννας Παπανικολάου.

Manuel Vilas

Ο ισπανός συγγραφέας θα παρουσιάσει στο ελληνικό κοινό το νέο του βιβλίο την Πέμπτη 4 Μαΐου 2023 στις 19:00 στο Ινστιτούτο Θερβάντες της Αθήνας (Σκουφά 31, Κολωνάκι), σε μια εκ βαθέων συζήτηση με τον συγγραφέα και μεταφραστή Φίλιππο Δρακονταειδή, ενώ την επόμενη μέρα, την Παρασκευή 5 Μαΐου 2023 στις 20:00 θα βρίσκεται στον χώρο της 19ης Διεθνούς Έκθεσης Βιβλίου Θεσσαλονίκης (Περίπτερο 13, Αίθουσα Άλκη Ζέη) και θα συνομιλήσει με τον μεταφραστή και καθηγητή ισπανικής λογοτεχνίας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνο Παλαιολόγο.

Η είσοδος στις δύο εκδηλώσεις είναι ελεύθερη και θα υπάρχει ταυτόχρονη διερμηνεία από τα ισπανικά.

ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ:

Manuel VilasΤα Φιλιά είναι ένα μυθιστόρημα για την αγάπη εν καιρώ πανδημίας· σε μια περίοδο όπου ενισχύθηκε η μοναξιά, στερώντας κάθε σωματική επαφή.

Το φιλί που σφραγίζει τη φλογερή και απροσδόκητη ιστορία αγάπης μεταξύ του Σαλβαδόρ και της Μονσεράτ γεννιέται εν μέσω της πανδημίας, σε ένα εξοχικό καταμεσής του δάσους, όπου ο Σαλβαδόρ, ένας πενηνταοχτάχρονος καθηγητής, βρίσκει καταφύγιο. Γνωρίζει τη Μονσεράτ σ’ ένα γειτονικό χωριό, στα περίχωρα της Μαδρίτης, να εργάζεται στο μοναδικό παντοπωλείο της περιοχής.

Τον Μάρτιο του 2020, ο Σαλβαδόρ ξαναδιαβάζει τον Δον Κιχώτη υπό το πρίσμα της αίσθησης του απόλυτου, του καταβροχθιστικού πάθους που τον δένει με τη Μονσεράτ. Η απρόσμενή του Αλτισιδόρα –όπως του αρέσει να την αποκαλεί– εμφανίζεται ως μια πράξη αντίστασης τον καιρό της αναγκαστικής απομόνωσης. Μέχρι που το παρελθόν τους αναδύεται, αναπόφευκτα, καθώς η ρουτίνα των δύο εραστών γίνεται πραγματικότητα.

Ο Manuel Vilas δημιουργεί έναν στοχασμό για το πώς, εν μέσω μιας παγκόσμιας κρίσης, δύο άνθρωποι προσπαθούν να βρουν το νόημα εκεί που φαινομενικά δεν υπάρχει.

Έτικέττες:
Manuel Vilas
,
Τα φιλιά