Ο Αντώνης Παπαθεοδούλου παρουσίασε το «Τικ-Τακ: Ρολόγια, ώρα για μάθημα!» στο café του βιβλιοπωλείου IANOS!

Αρχείο εκδηλώσεων Φεβρουάριος 23, 2017

Το Σάββατο 4 Μαρτίου στις 12:00, οι εκδόσεις Ίκαρος και το βιβλιοπωλείο IANOS, παρουσίασαν το νέο βιβλίο του Αντώνη Παπαθεοδούλου και της Μυρτώς Δεληβοριά Τικ-Τακ: Ρολόγια, ώρα για μάθημα!.

Οι μικροί μας φίλοι που παρευρέθηκαν στην παρουσίαση, διάβασαν μαζί με τον συγγραφέα και την εικονογράφο του βιβλίου μια πρωτότυπη ιστορία για την σημασία του χρόνου και τη σχέση του δασκάλου με τους μαθητές του. Άλλωστε, η καλύτερη ώρα είναι αυτή που μεγάλοι και μικροί την περνάνε μαζί! Εκτός από την ανάγνωση, τα παιδιά γέλασαν πολύ, έμαθαν πώς η ώρα αλλάζει από τόπο σε τόπο, αλλά και τραγούδησαν με τον συγγραφέα το τραγούδι του βιβλίου «Τικ-Τακ». Στο τέλος, κάθε παιδάκι έφυγε από την παρουσίαση με δώρο ένα χάρτινο ρολόι, εμπνευσμένο από το βιβλίο!

Αντώνης Παπαθεοδούλου

Αντώνης Παπαθεοδούλου

Αντώνης Παπαθεοδούλου

Αντώνης Παπαθεοδούλου

Αντώνης Παπαθεοδούλου

Βιβλιοπωλείο IANOS | Σταδίου 24, Αθήνα, 10564 | Τ. 210 32 17 917

 

Αντώνης Παπαθεοδούλου

 

Έγραψαν για το βιβλίο:

 

"...Οι γουστόζικες ατάκες και τα αστεία σ’ αυτή την τάξη διασκεδάζουν τους μικρούς αναγνώστες γιατί αναγνωρίζουν τον εαυτό τους στους ήρωες. Διασκεδάζουν κι εμάς που αναπολούμε τα δικά μας σχολικά χρόνια. Αν διαβάσουμε προσεχτικότερα, θα διαπιστώσουμε ότι αυτή η χαριτωμένη ιστορία έχει ως αποδέκτες δυο διαφορετικά κοινά, το παιδικό και το ενήλικο, και πως δεν είναι διόλου απλοϊκή..."

Μαρίζα Ντεκάστρο, Ο αναγνώστης 

"...Το κείμενο του Αντώνη Παπαθεοδούλου είναι όλο ζωντάνια, έχει ρυθμό και διασκεδαστικά ευρήματα. Ένα κείμενο που «κουμπώνει» στις καλοδουλεμένα παιχνιδιάρικες ζωγραφιές της Μυρτώς Δεληβοριά."

Σπύρος Γιαννακόπουλος, Καθημερινή

"...Με χιούμορ, κίνηση, πλήθος εικόνων (σε αυτό συμβάλλει τα μέγιστα το ξεχωριστό στυλ και η αισθητική της Μυρτώς Δεληβοριά), παιχνιδιάρικες ατάκες και φαντασία ωρολογιακή βόμβα, ο Αντώνης Παπαθεοδούλου, με αφηγητή τον ρολογοδάσκαλο, προσεγγίζει το δύσκολο μονοπάτι του χρόνου που πολύ ταλαιπωρεί το νοητικό στέγαστρο των παιδιών 0-8..."

Απόστολος Πάππος, Elniplex.com

"...Ένα μοναδικό βιβλίο που αξίζει να έχει κάθε παιδική βιβλιοθήκη. Ένα αλληγορικό βιβλίο για την έννοια του χρόνου, τη σχετικότητά του αφού διαφέρει για κάθε άνθρωπο αλλά και για κάθε γεωγραφικό μήκος και πλάτος. Μια ιστορία που μπορεί να διαβαστεί από μεγάλο φάσμα ηλικιών, να εμπνεύσει, να διασκεδάσει, αλλά και να εκπαιδεύσει. Συγκεντρώνει λοιπόν όλα τα χαρακτηριστικά ενός υπέροχου βιβλίου..."

aliceonboard.gr

Έτικέττες:
Αντώνης Παπαθεοδούλου