Νέα παιδικά βιβλία - Μάιος 2013

Εκδόσεις Μάϊος 21, 2013

Δύο νέα βιβλία κυκλοφορούν στα ράφια των βιβλιοπωλείων αυτές τις μέρες, από δύο πολύ διαφορετικούς αλλά πολύ αγαπητούς δημιουργούς!

Οι περιπέτειες της Ρόζας

Οι περιπέτειες της Ρόζας, του Αλέξη Κυριτσόπουλου είναι το τρίτο βιβλίο στην αγαπημένη σειρά "Αν διάβαζα ποιητές της γενιάς του '30", την οποία συνυπογράφει το Μουσείο Μπενάκη. Μετά το Λίγο ακόμα... και τα Βεγγαλικά (Βραβείο του Κύκλου του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου), ο Αλέξης Κυριτσόπουλος γράφει ένα παραμύθι για τις περιπέτειες της Ρόζας, ενός μικρού κοριτσιού που κυνήγησε μια πεταλούδα μέσα στην καταιγίδα, βασισμένο στην ποίηση του Γιάννη Ρίτσου.  

«Ο βαρύς χειμώνας, τα μαύρα σύννεφα, η άνοιξη, όλα στριμώχνονται να χωρέσουν στο χείμαρρο των ποιημάτων του Γιάννη Ρίτσου. Ζήτησα την άνοιξη. Ωστόσο παραμονεύουν σύννεφα που δεν ξεδίψασαν και που τα τραγούδια δεν ξορκίζουν. Πρώτη μου συντροφιά σ’ αυτή την αναζήτηση στάθηκε η ανθολογία των ποιημάτων του Γιάννη Ρίτσου από τη Χρύσα Προκοπάκη. Χρειάστηκε όμως να ανατρέξω στο σύνολο του έργου του για να έχω τη δική μου γνώμη. Από δίπλα και η βιογραφία του ποιητή από τον Παντελή Πρεβελάκη. Τριγύρισα και σε άλλα βιβλία· μέχρι και στις Μεγάλες προσδοκίες του Ντίκενς για να θυμηθώ πώς περιγράφει την κυρία Χάβισαμ."

Θα ευχηθούμε λοιπόν μαζί με τον ποιητή να τα συμφιλιώσει όλα το κορίτσι που αγαπά τις πεταλούδες. Με τόσες πολλές πεταλούδες που μαζεύτηκαν δεν θα ’ρθει η άνοιξη;»


Αυτό το ελάφι είναι δικό μου Αυτό το ελάφι είναι δικό μου! Ο ταλαντούχος εικονογράφος και παραμυθάς Oliver Jeffers, που έγινε γνωστός στο ελληνικό κοινό και αγαπήθηκε για το Ουπς που κυκλοφόρησε πέρυσι από τον Ίκαρο, στήνει στο νέο του βιβλίο μια ξεκαρδιστική ιστορία, με πρωταγωνιστή αυτή τη φορά τον Γουίλι και ένα ελάφι.

Μια υπέροχα εικονογραφημένη ιστορία από τον αγαπημένο Όλιβερ Τζέφερς, που θα μας βάλει να σκεφτούμε αν, τελικά, υπάρχει κάτι στον κόσμο που μας ανήκει. Υπάρχει;

Βραβείο καλύτερου εικονογραφημένου βιβλίου στην Ιρλανδία για το 2012. (Irish Book Awards Children’s Book of the Year 2012)

Σας ευχόμαστε καλή ανάγνωση και καλή διασκέδαση!

Έτικέττες:
Oliver Jeffers
,
Αλέξης Κυριτσόπουλος