Η ποιητική συλλογή της Λέλης Μπέη «Τα κτήματα των κίτρινων ρόδων» στις βραχείες λίστες των βραβείων βιβλίου Public 2022 με τα καλύτερα της χρονιάς!

Βραβεία- Διακρίσεις Ιούνιος 3, 2022

Η πρώτη φάση της ψηφοφορίας των Βραβείων Βιβλίου Public 2022 ολοκληρώθηκε την Κυριακή 29 Μαΐου, με 191.424 ψήφους. Οι αναγνώστες ψήφισαν τα αγαπημένα τους βιβλία και τους συγγραφείς τους ―σε περισσότερες από μία κατηγορίες― στο www.publicbookawards.gr.

Το δεύτερο και τελικό στάδιο της ψηφοφορίας ξεκίνησε ήδη και θα ολοκληρωθεί την Τρίτη 14 Ιουνίου. Η ποιητική συλλογή της Λέλης Μπέη Τα κτήματα των κίτρινων ρόδων περιλαμβάνεται στις βραχείες λίστες των βραβείων βιβλίου Public 2022 με τα καλύτερα της χρονιάς! Ψηφίστε το εδώ: https://bit.ly/3kXBzD9

Η ανακοίνωση των νικητών κάθε κατηγορίας θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 21 Ιουνίου στο www.publicbookawards.gr.

Βραβεία Public 2022

Έγραψαν για τα Κτήματα των κίτρινων ρόδων:

Οι διάφοροι τόποι δεν είναι μόνο αυτοί που έχει γνωρίσει κανείς αλλά και αυτοί όπως τους φαντάστηκε ή όπως τους περιέγραψαν άλλοι. Σίγουρα όμως αποτελούν περιβάλλον για ένα άνθρωπο που σε κάποιες στιγμές επαληθεύεται ως προειδομένη γνώση. Θεωρώ ότι Τα κτήματα των κίτρινων ρόδων δεν έχουν όρια ερμηνείας. Άλλωστε η ποίηση έχει μέσα της την μεταιχμιακότητα και την ρευστότητα ενός εξελισσόμενου κόσμου καθώς και μία εγγενή αναζήτηση συνάντησης.
―Δημοσθένης Γκαβέας, Huffpost

Τα Κτήματα των κίτρινων ρόδων είναι μια ουτοπία, ένα σχόλιο για τον κόσμο όπως ανακατασκευάζεται από τη μνήμη, στο όριο δηλαδή της ύπαρξης. Είναι ένα ενδιαφέρον βιβλίο γραμμένο από μια διαφορετικής χροιάς, και γι’ αυτό πρωτότυπη, ποιητική φωνή που επιθυμεί να περιγελάσει τη φθορά, υψώνοντας μπροστά της τη δύναμη της μνήμης.
―Χριστίνα Λιναρδάκη, στίγμαΛόγου

Έτικέττες:
Βραβεία Public 2022
,
Λέλη Μπέη
,
Τα κτήματα των κίτρινων ρόδων