Η μαγική ζωή του Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες, ζωντανεύει για πρώτη φορά σε ένα graphic novel.

Εκδόσεις Μάϊος 26, 2016

Υπάρχουν τόσα πολλά βιβλία και μελέτες που έχουν γραφτεί για τον θρύλο της παγκόσμιας λογοτεχνίας, Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες, που η ζωή του έχει μεταβληθεί σε πολλαπλές ζωές επί χάρτου.

Το όνομά του έχει συνδεθεί με τα πλέον κλασικά μυθιστορήματα Εκατό χρόνια μοναξιά, αλλά και το Έρωτας στα χρόνια της χολέρας, όπως επίσης και με τον Μαγικό Ρεαλισμό, να ορίζεται ως ένα λογοτεχνικό είδος που καθιέρωσε ο ίδιος.

Το ΓΚΑΜΠΟ: Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες, αναμνήσεις μιας μαγικής ζωής είναι το πρώτο graphic novel για τη ζωή του δημοφιλούς Κολομβιανού συγγραφέα και μόλις κυκλοφόρησε σε μετάφραση της Κλαίτης Σωτηριάδου, που έχει μεταφράσει και το μεγαλύτερο μέρος του έργου του Μάρκες στα ελληνικά. Οι φανατικοί αναγνώστες του, θα μπορέσουν σε αυτό να προσεγγίσουν πτυχές της ζωής του που μέχρι σήμερα δεν ήταν ιδιαίτερα γνωστές στο ευρύ κοινό όπως οι δυσκολίες που αντιμετώπισε πριν την καθιέρωσή του, αλλά και το πώς χειρίστηκε την έμπνευσή του.

Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες

Ο Γκάμπο —όπως τον αποκαλούσαν οι φίλοι και οι θαυμαστές του— γεννήθηκε στην Αρακατάκα, ένα χωριό 160 χλμ. ανατολικά της Καρταχένα της Κολομβίας, στις 6 Μαρτίου του 1927. Από την παιδική του ηλικία στο χωριό αυτό άντλησε έμπνευση για το σύνολο του λογοτεχνικού του έργου. Το Μακόντο, το διάσημο φανταστικό χωριό όπου εκτυλίσσεται η υπόθεση του μυθιστορήματός του Εκατό χρόνια μοναξιά, παραπέμπει στην Αρακατάκα.

Ο Luis Harss στο βιβλίο του Los Nuestros (Οι δικοί μας), παρουσιάζοντας τη γέννηση του κινήματος που έγινε γνωστό ως «Λατινοαμερικανικό Μπουμ», περιγράφει τον Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες ως «έναν άνθρωπο που μπορεί να ναυαγήσει χωρίς να πνιγεί».

Αυτό το βιβλίο θέλει να φέρει τον αναγνώστη πιο κοντά στη ζωή και το έργο του Γκαρσία Μάρκες με τη μορφή ενός μυθιστορήματος με εικόνες και να παρακολουθήσει την εποποιία που μετέτρεψε τον νεαρό από την Αρακατάκα σε μύθο της λογοτεχνίας.

Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες

Για τη δημιουργία του βιβλίου συνεργάστηκαν τέσσερις σημαντικοί συντελεστές: Ο Óscar Pantoja (σεναριογράφος και συγγραφέας), ο Miguel Bustos (εικονογράφος και κομίστας), ο Felipe Camargo Rojas (πτυχιούχος εικαστικών τεχνών του πανεπιστημίου Javeriana της Μπογκοτά) και η Tatiana Córdoba (εικαστική καλλιτέχνης της Μπογκοτά).

Ξεκινήστε ήδη να διαβάζετε ένα πρώτο απόσπασμα του βιβλίου εδώ.

Έτικέττες: