Οι εκδόσεις Ίκαρος στην 13η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης, 2016

Η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης ανοίγει τις πόρτες της για μία ακόμη χρονιά για να υποδεχθεί στην 13η διοργάνωσή της παρουσία Ελλήνων και ξένων συγγραφέων από τις 12 έως τις 15 Μαΐου στο χώρο του Διεθνούς Εκθεσιακού Κέντρου Θεσσαλονίκης.

Με τιμώμενη χώρα τη Ρωσία και θεματικό αφιέρωμα με τον τίτλο Πρόσφυγες, στόχος της διοργάνωσης είναι να γίνει ο Μάιος μήνας πολιτισμού με επίκεντρο το βιβλίο. Με περισσότερες από 200 εκδηλώσεις, το πολιτιστικό πρόγραμμα της έκθεσης είναι πολυδιάστατο και πλούσιο σε επιλογές για κάθε επισκέπτη.

Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης

Οι εκδόσεις Ίκαρος συμμετέχουν στη μεγάλη γιορτή του βιβλίου με τρεις εκδηλώσεις για κάθε ηλικία:

Δημοκρατία

Το Σάββατο 14 Μαΐου στις 12.00 μ.μ. (Αίθουσα Πρόσφυγες / Περίπτερο 13) θα παρουσιαστεί το graphic novel Δημοκρατία των Αλέκου Παπαδάτου, Αβραάμ Κάουα και Annie Di Donna.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν, ο Νίκος Μαραντζίδης, Καθηγητής Πολιτικών Επιστημών Πανεπιστημίου Μακεδονίας, και οι δημιουργοί Αλέκος Παπαδάτος και Αβραάμ Κάουα.

Η Δημοκρατία απέσπασε το βραβείο ΙΒΒΥ 2016 (Κύκλος του ελληνικού παιδικού βιβλίου) σε συγγραφέα εφηβικού - νεανικού βιβλίου, για εφήβους και νέους, καθώς και τα βραβεία «Καλύτερου Σεναρίου» και «Καλύτερου Κόμικ by Wacom» στα Ελληνικά Βραβεία Κόμικς 2016.

Οι εγκλωβισμένοι

Το Σάββατο 14 Μαΐου στις 6.00 μ.μ. (Αίθουσα Πρόσφυγες / Περίπτερο 13) θα παρουσιαστεί το μυθιστόρημα του Δημήτρη Οικονόμου Οι εγκλωβισμένοι.

Για το βιβλίο θα μιλήσει ο Μανώλης Πιμπλής (Δημοσιογράφος στην εφημερίδα Τα Νέα) με τον συγγραφέα.

Απέναντι

Την Κυριακή 15 Μαΐου στις 12.00 μ.μ.(Αίθουσα 2 / Παιδική Γωνιά) θα πραγματοποιηθεί διαδραστική παρουσίαση του παραμυθιού Απέναντι, των Θοδωρή Παπαιωάννου και Ίριδας Σαμαρτζή, με συνοδεία μουσικής!

Το Απέναντι ξεχώρισε στη βραχεία λίστα βραβείων βιβλίου Public «Οι πένες της χρονιάς», 2016

Για οποιαδήποτε πληροφορία, μπορείτε να μας  βρείτε στο περίπτερο 15 (στάντ 56) της έκθεσης. 

Έτικέττες:
Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης