Η «Δημοκρατία» αποσπά 2 βραβεία στα Ελληνικά Βραβεία Κόμικς 2016

Βραβεία- Διακρίσεις Απρίλιος 20, 2016

H «Δημοκρατία», το graphic novel των Αλέκου Παπαδάτου, Αβραάμ Κάουα και Annie Di Donna, λίγες μόνο ημέρες μετά τη βράβευση από το Ελληνικό Τμήμα της ΙΒΒΥ – Κύκλος του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου με το Βραβείο σε συγγραφέα εφηβικού - νεανικού βιβλίου, για εφήβους και νέους, αποσπά στα Ελληνικά Βραβεία Κόμικς 2016 τα βραβεία καλύτερου σεναρίου και καλύτερου Κόμικ by Wacom!

Ελληνικά Βραβεία Κόμικς 2016

Τα Ελληνικά Βραβεία Κόμικς που είναι και τα μοναδικά για την ελληνική σκηνή των κόμικς πραγματοποιήθηκαν την 15η Απριλίου, στο auditorium του Γαλλικού Ινστιτούτου και αποτελούν μέρος του Φεστιβάλ Comicdom Con Athens. Παρουσιαστής της εκδήλωσης ήταν ο stand-up comedian Βύρων Θεοδωρόπουλος, που διασκέδασε το κοινό και έδωσε το ρυθμό στην εκδήλωση.

Το graphic novel που κυκλοφόρησε πριν από λίγους μήνες, μας δείχνει πως η δημοκρατία σφυρηλατήθηκε τόσο από τύχη και ιστορικές συγκυρίες όσο και από τις πράξεις και το κουράγιο ανθρώπων πολυμήχανων και ταγμένων στο σκοπό τους.

«H “Δημοκρατία” αποτελεί ένα τρομερό δείγμα των κόμικ που θέλουμε να διαβάζουμε ξανά και ξανά, ένα όμορφο ιστορικό παραμύθι, σε μια εποχή που το έχουμε πολύ ανάγκη.»

Νίκος Γιακουμέλος, Smassing Culture

Έτικέττες: