Δύο ευκαιρίες να γνωριστούμε καλύτερα

Αρχείο εκδηλώσεων Οκτώβριος 31, 2012

Καθώς το καλοκαίρι φαίνεται να μας αφήνει οριστικά, ο Νοέμβριος μπαίνει πιο φθινοπωρινός, βροχερός αλλά και "Ικαρικός". Δύο διαφορετικές εκδηλώσεις μέσα στην ίδια εβδομάδα, έχουν ως κεντρικό θέμα τον Ίκαρο και την ιστορία του και αποτελούν μια ιδανική ευκαιρία να γνωριστούμε καλύτερα.

Την Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου, τα βιβλιοπωλεία ΙΑΝΟS εγκαινιάζουν μια νέα σειρά θεματικών εκδηλώσεων, με τίτλο "Οι εκδότες και η ιστορία τους, το παρόν, το μέλλον τους", με την επιμέλεια του δημοσιογράφου Γιάννη Μπασκόζου. Στην εκδήλωση αυτή θα μιλήσει η εκδότρια Κατερίνα Καρύδη, ενώ το παρόν θα δώσουν συνάδελφοι εκδότες και πολλοί συνεργάτες του Ίκαρου, όπως συγγραφείς, επιμελητές, διορθωτές κ.α. Πρόκειται για μια εκδήλωση - γιορτή, ανοικτή στο κοινό, ενώ κατά τη διάρκεια της χρονιάς θα παρουσιαστούν και πολλοί άλλοι εκδότες και η ιστορία τους.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Η ημερομηνία της εκδήλωσης άλλαξε:

(Βιβλιοπωλείο IANOS, Σταδίου 24, Αθήνα. Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου, 20:00) Η ομάδα Κάθε Σάββατο στην Αθήνα, έχει προγραμματίσει για το Σάββατο 11 Νοεμβρίου, μια επίσκεψη στο βιβλιοπωλείο του Ίκαρου. Όπως περιγράφει ο δημοσιογράφος Νίκος Βατόπουλος στην σχετική σελίδα στο Facebook

"Ο Ίκαρος συνδέεται με σημαντικές εκδόσεις της ελληνικής ποίησης και ανέκαθεν συσπείρωνε την πνευματική Αθήνα. Οι εκδόσεις του διατηρούν ως σήμερα άρτια τυποτεχνική εμφάνιση και καλαισθησία. Το Σάββατο, 10/11, από τις 12 το μεσημέρι και μετά, θα έχουμε την ευκαιρία να μυρίσουμε το χαρτί και να δούμε τα βιβλία στον Ικαρο, να μιλήσουμε με τους ανθρώπους του και να αγοράσουμε- αν θέλουμε- βιβλία."

Σε περίπτωση λοιπόν που βρίσκετε στο κέντρο της Αθήνας, θα χαρούμε να σας δούμε από κοντά, και να συζητήσουμε για οτιδήποτε γύρω από τον Ίκαρο, την ιστορία του, αλλά και το βιβλιοπωλείο που στεγάζεται στον ίδιο χώρο για πάνω από 40 χρόνια.

(Βιβλιοπωλείο εκδόσεων Ίκαρος, Βουλής 4, Αθήνα. Σάββατο 11 Νοεμβρίου, 12:00 - 14:00)

Έτικέττες: