Διαβάσαμε το νέο τεύχος του παιδικού περιοδικού «Παίζουμε βιβλίο;»!

Παιδικό βιβλίο Μάϊος 10, 2016

Είναι στιγμές ―συχνά― που χρειαζόμαστε μια καλή είδηση που θα μας γεμίσει έμπνευση και δύναμη για να προχωρήσουμε παρακάτω. Η εξαιρετική πρωτοβουλία του 2ου/θ Ολοήμερου Νηπιαγωγείου Ποταμιάς Θάσου να εκδώσει ψηφιακά το ετήσιο περιοδικό «Παίζουμε βιβλίο;» που είναι αφιερωμένο στο παιδικό βιβλίο, αποτελεί μια από αυτές τις αισιόδοξες ειδήσεις!

Παίζουμε βιβλίο 2ο τεύχος μάιος 2016 ετήσιο περιοδικό αναγνωστικών εμψυχώσεων by Βίκυ Ξανθοπούλου   issuu

Για το δεύτερο τεύχος υπήρξε καθοριστική η συμμετοχή των παιδιών καθώς και η επιμέλειά του από τη νηπιαγωγό τους Βίκυ Ξανθοπούλου. Τέτοιες σημαντικές πρωτοβουλίες από εμπνευσμένους εκπαιδευτικούς αξίζουν μεγάλης αναγνώρισης από την κοινωνία μας, καθώς είναι ικανές να μεταλαμπαδεύσουν την έμπνευση και τη δημιουργικότητα που χρειάζονται τα παιδιά. Μπράβο, λοιπόν!

Το ολοκαίνουργιο τεύχος, περιλαμβάνει τα σχέδια της Birgitta Sif που έστειλε η συγγραφέας στο νηπιαγωγείο με τις κούκλες του Όλιβερ ώστε να χρησιμοποιήσουν τα παιδιά στις δραστηριότητές τους, και να μάθουν ότι είναι ωραίο να νιώθει κανείς διαφορετικός.

Όλιβερ

Ο Θοδωρής Παπαιωάννου γνώρισε στα παιδιά το «Απέναντι», τη νέα ιστορία του Μέλιου που βρίσκεται αντιμέτωπος με μία τεράστια πρόκληση: να διασχίσει έναν μεγάλο δρόμο γεμάτο κίνηση και αυτοκίνητα! Τα παιδιά έμαθαν μαζί με τον συγγραφέα πώς τα κατάφερε ο Μέλιος και το αποτύπωσαν στις σελίδες του περιοδικού!

Απέναντι

Στο τεύχος περιλαμβάνονται επίσης αναφορές και για τα βιβλία: Τα γουρουνάκια της Ευτυχίας (Ιωάννα Μπαμπέτα,εικονογράφηση: Ράνια Βαρβάκη), Ο Νικηφόρος ανακαλύπτει τα συναισθήματα με οδηγό τα κυκλαδικά ειδώλια (Ελένη Γερουλάνου, εικονογράφηση: Φίλιππος Φωτιάδης), Από τη Γη στη Σελήνη ή το κανόνι της Ειρήνης (Αντώνης Παπαθεοδούλου, εικονογράφηση: Ίρις Σαμαρτζή), Μεγάπολις (Dieudonné Cléa), Οι καλές και οι κακές μάγισσες (Αντώνης Παπαθεοδούλου, εικονογράηφηση: Ίρις Σαμαρτζή) και το Απέναντι νησί (Ελένη Γεωργοστάθη,εικονογράφηση: Ελίζα Βαβούρη).

Το εξώφυλλο και το οπισθόφυλλό του επιμελήθηκε η Μυρτώ Δεληβοριά που πάντα μας ταξιδεύει με τις εικόνες της!

Μπορείτε να απολαύσετε την ανάγνωση του ψηφιακού περιοδικού μαζί με τα παιδιά σας από εδώ. Και που ξέρετε, μπορεί στο τέλος της ανάγνωσής του να έχουν εμπνευστεί τόσο που να θέλουν να εκδώσουν και αυτά το δικό τους περιοδικό!

Έτικέττες: