Η ποίησις των ονείρων
Άννα Ποταμιάνου
Η ποίησις των ονείρων

Άννα Ποταμιάνου

Η ποίησις των ονείρων

€12,96 €14,40

Το βιβλίο ανήκει στην Ψυχαναλυτική σειρά που διευθύνει και επιμελείται ο ψυχίατρος-παιδοψυχίατρος Αθανάσιος Αλεξανδρίδης, και είναι άμεσα χρήσιμο για τη σκέψη των ψυχαναλυτών· ένα βιβλίο-οδηγός για όσους ενδιαφέρονται για την «ποίηση» του ανθρώπινου νου.

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Η ερμηνεία των ονείρων είναι κατά τον Φρόυντ η βασιλική οδός για την προσπέλαση του ασυνειδήτου. Όμως το όνειρο –τη θεωρία του οποίου συνέχισε καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής του να επεξεργάζεται ο ιδρυτής της ψυχανάλυσης, καθώς και άλλοι σημαίνοντες ψυχαναλυτές– είναι και ένα δίκτυο όπου σωματικές και ψυχικές διεγέρσεις, εικόνες, λέξεις, εμπειρίες σύγχρονες και διαχρονικές του ονειρευομένου βρίσκουν την εγγραφή τους σε πολλαπλά επίπεδα ψυχικής διεργασίας. Η Άννα Ποταμιάνου εξετάζει τις διαδικασίες οργάνωσης του ονείρου κατά την απρόσκοπτη, όπως και τη διαταραγμένη ανέλιξη, φωτίζοντας τις σύγχρονες αντιλήψεις στην ψυχαναλυτική θεωρία και τεχνική.

Η Άννα Ποταμιάνου είναι διδάσκουσα ψυχαναλύτρια και συγγραφέας πολλών ψυχαναλυτικών βιβλίων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Οι διαδικασίες της σκέψης αποτελούν κεντρικό άξονα του έργου της.

ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ
Ψυχολογία
Ημερομηνία έκδοσης: 18/03/2019

Σελίδες: 176
Διαστάσεις: 14 x 20 εκ.
ISBN: 978-960-572-268-5
Εύδοξος: 86193982 Διαβάστε ένα απόσπασμα
Άννα Ποταμιάνου

Άννα Ποταμιάνου

Η Άννα Ποταμιάνου ήταν διδάκτωρ της Φιλοσοφίας και Fellow του Διεθνούς Συμβουλίου Ψυχολόγων. Το κλινικό και θεωρητικό έργο της καλύπτει πολλούς τομείς της ψυχανάλυσης με ιδιαίτερη αιχμή στα θέματα των οριακών και των ψυχοσωματικών οργανώσεων, του ... Περισσότερα

Άλλα βιβλία στον Ίκαρο