Ένα νησί
Ν.Δ. Τριανταφυλλόπουλος
Ένα νησί

Ν.Δ. Τριανταφυλλόπουλος

Ένα νησί

€7,20 €8,00

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Αυτό το μικρό βιβλίο, απαρτισμένο από τέσσερα κείμενα, αναφέρεται σε τέσσερα νησιά: τη Νήσο του Μαν στην ιρλανδική θάλασσα, τη Σκιάθο, την Πάτμο και τη Νάξο.

Στο μυθιστόρημα του Χώλλ Κέιν Ο Μαξιώτης, μεταφρασμένο απαράμιλλα από τον Παπαδιαμάντη, η Νήσος του Μάν «γίνεται ένα» με τη Σκιάθο, και αυτή την ταύτιση περιγράφει το κείμενο «Ένα Νησί».

Η Ρέα Φραντζή της Γραμμής του Ορίζοντος του Χρήστου Βακαλόπουλου συναντιέται σε κρίσιμη ώρα με τη Ναξιώτισσα Αυγούστα Μούχρα των Εμπόρων των Εθνών στο «Εν Πάτμω».

Το κείμενο «Στην άκρη του γκρεμού» δοκιμάζει να ψαύσει, όσο γίνεται σεβαστικότερα, τα παπαδιαμαντικά γραφτά για τον καημό του έρωτα.

Εκατό χρόνια φέτος από την κοίμηση του ιεροψάλτου Αλεξάνδρου Παπαδιαμάντη και το τέταρτο κείμενο αφηγείται το τελευταίο του όνειρο.

ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ
Δοκίμιο
Α' Έκδοση: 2011
Σελίδες: 64
ISBN: 978-960-9527-31-6 Διαβάστε ένα απόσπασμα
Ν.Δ. Τριανταφυλλόπουλος

Ν.Δ. Τριανταφυλλόπουλος

Γεννήθηκε το 1933 στο Διδυμότειχο, όπου υπηρετούσε ο πατέρας του ως φιλόλογος. Μεγάλωσε και μένει στη Χαλκίδα. Σπούδασε φιλολογία στο Παν/μιο Αθηνών, με αρχαιοελληνιστές το Στυλιανό Κορρέ, Αντώνιο Χατζή, Κων/νο Βουρβέρη και Ιωάννη Σταματάκο. Εργάσ... Περισσότερα

Άλλα βιβλία στον Ίκαρο