Η μετάφραση του κόσμου
Juan Gabriel Vásquez
Η μετάφραση του κόσμου

Juan Gabriel Vásquez

Η μετάφραση του κόσμου

ΥΠΟ ΕΚΔΟΣΗ
ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο του 2022, ο Juan Gabriel Vásquez προσκλήθηκε να δώσει διαλέξεις στην έγκριτη Έδρα Συγκριτικής Ευρωπαϊκής Λογοτεχνίας Weidenfeld του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, η οποία κατά το παρελθόν φιλοξένησε τους Mario Vargas Llosa, George Steiner, Umberto Eco, Javier Cercas και Ali Smith. Στις τέσσερις παρουσιάσεις, που συγκεντρώθηκαν σε αυτό το βιβλίο, ο Vásquez διερευνά το αν η λογοτεχνική μυθοπλασία αποτελεί έναν τρόπο κατανόησης της ζωής που δεν συναντάται σε κανέναν άλλο γνωστικό ή δημιουργικό πεδίο. Το αν η Λογοτεχνία μπορεί να μεταφράσει, ερμηνεύσει και συνεπώς φωτίσει τον κόσμο. Αν έχει τη μοναδική ικανότητα να διασαφηνίζει την πολυπλοκότητα της ανθρώπινης εμπειρίας - το μυστήριο κάθε ζωής, τη σύνδεσή μας με το παρελθόν, την τεταμένη μας σχέση με την πολιτική - και να μετατρέπει αυτή την ερμηνεία σε γνώση.

Μια σειρά δοκιμίων που μας ζητούν να επαναπροσδιορίσουμε τον ρόλο της μυθοπλασίας, την κατανόηση των μηχανισμών της και τους λόγους για τους οποίους, είναι πιο απαραίτητη από ποτέ που παράλληλα αποδεικνύουν το μεγάλο πνευματικό ανάστημα και τη μαεστρία του πολυβραβευμένου συγγραφέα.

Ένας εξαιρετικά προικισμένος συγγραφέας [...]. Ένας από τους κορυφαίους συγγραφείς της ισπανικής λογοτεχνίας
―Le Figaro

ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ
Δοκίμιο
Α' Έκδοση: 2024
Μετάφραση: Αχιλλέας Κυριακίδης
Σελίδες: 160
Διαστάσεις: 13.3 x 20.5 εκ.
ISBN: 978-960-572-700-0
Juan Gabriel Vásquez

Juan Gabriel Vásquez

Ο Juan Gabriel Vásquez (Χουάν Γκαμπριέλ Βάσκες) γεννήθηκε στην Μπογκοτά της Κολομβίας, το 1973, και σπούδασε Λατινοαμερικανική Λογοτεχνία στη Σορβόνη. Έχει εκδώσει οκτώ μυθιστορήματα, τρεις συλλογές διηγημάτων, καθώς και τέσσερις συλλογές φιλολογι... Περισσότερα

Άλλα βιβλία στον Ίκαρο