White Ravens: Το «1821: ερωτήσεις μόνο!» στα καλύτερα βιβλία του 2022

Βραβεία- Διακρίσεις Οκτώβριος 17, 2022

Το 1821: ερωτήσεις μόνο! της Μαρίας Αγγελίδου και της Ειρήνης Βοκοτοπούλου, με τις εικόνες του Φοίβου Χαλκιόπουλου, επιλέχθηκε να συμπεριληφθεί στη διεθνή λίστα The White Ravens 2022!

1821

 

Η ιδιαίτερα τιμητική αυτή διάκριση έρχεται μετά από άλλες δύο επίσης σημαντικές αναγνωρίσεις: το βραβείο «Αναγνώστη» 2022 καλύτερου βιβλίου γνώσεων για παιδιά αλλά και την υποψηφιότητά του στα βραβεία Greek IBBY 2022 από τον Κύκλο του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου.

Στο βιβλίο, οι δύο συγγραφείς διερευνούν το Χτες και το Σήμερα, και με το βλέμμα στο Αύριο, προσεγγίζουν με τρόπο διεισδυτικό τα γεγονότα της επανάστασης του 1821. Οι ερωτήσεις τους γεννούν καινούργιες ιστορίες, άξιες να τις αφηγηθεί κάποιος κάποτε και να ρωτήσει γι’ αυτές!

Ο διεθνής κατάλογος White Ravens είναι μια δημιουργία της Διεθνούς Παιδικής Βιβλιοθήκης του Μονάχου. Είναι πολύ ενθαρρυντικό για εμάς και τους δημιουργούς το γεγονός ότι ένα βιβλίο που αφορά στην ελληνική επανάσταση θα ανήκει σε αυτή τη συλλογή.

Τη φετινή χρονιά ο κατάλογος περιλαμβάνει 200 τίτλους παιδικών και νεανικών βιβλίων από 53 χώρες, σε 37 γλώσσες. Η διάκριση αυτή δίνεται σε βιβλία που αξίζουν διεθνούς προσοχής λόγω των παγκόσμιων θεμάτων που πραγματεύονται ή λόγω της εξαιρετικής και πρωτοπόρου εικαστικής και λογοτεχνικής προσέγγισής τους.

Η επιλογή των βιβλίων γίνεται κάθε χρονιά από ειδήμονες του χώρου της παιδικής λογοτεχνίας ―προσωπικό της βιβλιοθήκης, αλλά και εξωτερικούς συμβούλους―, οι οποίοι διαβάζουν τα βιβλία της έκθεσης στην πρωτότυπη γλώσσα έκδοσης.

Ανακαλύψτε ολόκληρο των κατάλογο των βιβλίων ανά χώρα εδώ: https://www.ijb.de/en/publications/single/the-white-ravens-2022

Έτικέττες: