White Ravens: Η «Αμάλια» στα καλύτερα βιβλία του 2020

Βραβεία- Διακρίσεις Οκτώβριος 8, 2020

Η Αμάλια του Αντώνη Παπαθεοδούλου και της Ντανιέλας Σταματιάδη, επιλέχθηκε να συμπεριληφθεί στη διεθνή λίστα White Ravens 2020, στην κατηγορία διεθνούς παιδικού-νεανικού βιβλίου!

Αμάλια

Αυτή η σημαντική διάκριση για την «Αμάλια» ακολουθείται από μια σειρά βραβείων στην Ελλάδα (Βραβείο παιδικού βιβλίου με εικονογράφηση στα Λογοτεχνικά Βραβεία του Αναγνώστη 2020 & Ειδικό Βραβείο Βιβλιοπωλείων Public 2020), γεγονός που μας κάνει πολύ υπερήφανους για τον Αντώνη Παπαθεοδούλου και την Ντανιέλα Σταματιάδη.

Η μικρή ηρωίδα των δύο δημιουργών με την ήσυχη φωνή, τρύπωσε στην πολύβουη λαϊκή αγορά, κατάφερε να ακουστεί και να παρασύρει και τους υπόλοιπους στον δικό της, όμορφο κόσμο!

Ο διεθνής κατάλογος White Ravens είναι μια δημιουργία της Διεθνούς Παιδικής Βιβλιοθήκης του Μονάχου, της μεγαλύτερης και σημαντικότερης νεανικής βιβλιοθήκης στον κόσμο, και συμπεριλαμβάνει βιβλία που αξίζουν της διεθνούς προσοχής των αναγνωστών. Αυτήν τη χρονιά ο κατάλογος White Ravens περιλαμβάνει 200 τίτλους βιβλίων, σε 36 γλώσσες, από 56 χώρες.

Μπορείτε να δείτε ολόκληρο των κατάλογο των βιβλίων ανά χώρα εδώ: https://www.ijb.de/fileadmin/Daten/Pdfs/2020/The_White_Ravens_2020.pdf

Έτικέττες:
White Ravens 2020
,
Αμάλια
,
Αντώνης Παπαθεοδούλου
,
Ντανιέλα Σταματιάδη