Τριπλή έκθεση για τον Γιώργο Σεφέρη στην Καβάλα.

Έκθεση Ιούλιος 29, 2016

Έκθεση-εικαστικό αφιέρωμα στον Γιώργο Σεφέρη θα πραγματοποιηθεί στο χώρο της Δημοτικής Καπναποθήκης Καβάλας από τις 2 έως τις 28 Αυγούστου στο πλαίσιο του 59ου Φεστιβάλ Φιλίππων.

Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν την Τρίτη 2 Αυγούστου στις 20:00, και η έκθεση αποτελείται από τις εξής τρεις ενότητες: Ο φωτογράφος Γιώργος Σεφέρης, Με τον τρόπο του Γ. Σ. και Τα ζωγραφικά σχόλια του Γιάννη Μόραλη πάνω στα ποιήματα του Γιώργου Σεφέρη.

Γιώργος Σεφέρης

Η πρώτη ενότητα, Ο φωτογράφος Γιώργος Σεφέρης, πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Μορφωτικό Ίδρυμα Εθνικής Τράπεζας, με μία έκθεση φωτογραφιών του ίδιου του ποιητή, αποτελώντας αδιάψευστη μαρτυρία της έγνοιας με την οποία ο Σεφέρης περιέβαλλε κάθε δραστηριότητά του.

Η δεύτερη ενότητα, Με τον τρόπο του Γ. Σ., παρουσιάζεται από την αίθουσα τέχνης Ιανός υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση της Μικρής Άρκτου σε επιμέλεια της Ίριδας Κρητικού.

Γιώργος Σεφέρης

Στην έκθεση, τοπία της ζωής και της έμπνευσης, σκηνές από την Ελλάδα των δύο μεγάλων πόλεμων και της ταραχώδους πολιτικής και κοινωνικής καθημερινότητας που τους ακολούθησε, αλλά και αξιόλογες συνεργασίες του καλλιτέχνη προβάλλουν ένα ικανό πλέγμα εικόνων, το οποίο σκιαγραφεί την προσωπικότητα του σημαντικού Έλληνα ποιητή.

Στο πλαίσιο της τρίτης ενότητας παρουσιάζονται σε συνεργασία με την γκαλερί Ζουμπουλάκη Τα ζωγραφικά σχόλια του Γιάννη Μόραλη για την εικονογράφηση της έκδοσης Ποιήματα του Γιώργου Σεφέρη. 

Γιώργος Σεφέρης

Ο ίδιος ο Σεφέρης είχε πει για τα συγκεκριμένα έργα:

«Σπάνια μου πέτυχαν τα ζευγαρώματα των τεχνών. Ήταν πάντα για μένα κάτι σαν δυο άλογα ζεμένα στο ίδιο αμάξι που ξαφνικά τραβούν προς αντίθετες κατευθύνσεις. Έτσι άκουσα με πολύ δισταγμό την ιδέα του Ίκαρου να ζητήσει από το Γιάννη Μόραλη να εικονογραφήσει τα ποιήματά μου.»

Η είσοδος στην έκθεση είναι ελεύθερη.

Δευτέρα έως Παρασκευή: 10:00 με 14:00

Τετάρτη: 19:00 με 21:30

Παρασκευή: 19:00 με 21:30

Δημοτική Καπναποθήκη Καβάλας, Κασσάνδρου και Αβέρωφ. Τηλέφωνο: 2510222706. Περισσότερες πληροφορίες για το 59ο Φεστιβάλ Φιλίππων θα βρείτε εδώ.

Έτικέττες:
Γιώργος Σεφέρης