Sara Mesa, Juan Gabriel Vásquez & Alejandro Zambra υποψήφιοι για την 4η απονομή του Bραβείου μυθιστορήματος Mario Vargas Llosa

Βραβεία- Διακρίσεις Απρίλιος 27, 2021

Με σύνθημα «Η λογοτεχνία, τελευταίο καταφύγιο ελευθερίας» η διοργάνωση της τέταρτης απονομής του Bραβείου μυθιστορήματος Mario Vargas Llosa ανακοίνωσε πριν από λίγες ημέρες τη μακρά λίστα με τους δώδεκα υποψήφιους τίτλους, από συνολικά 400 μυθιστορήματα που αξιολογήθηκαν.

Με μεγάλη χαρά είδαμε στις υποψηφιότητες τρία βιβλία των εκδόσεών μας, το Ένας έρωτας της Ισπανής Sara Mesa, το Volver la vista atrás του κολομβιανού Juan Gabriel Vásquez που μεταφράζεται αυτή την περίοδο στα ελληνικά από τον Αχιλλέα Κυριακίδη, καθώς και ο Χιλιανός ποιητής του Alejandro Zambra.

Βραβείο μυθιστορήματος Mario Vargas Llosa

Όλες οι υποψηφιότητες:

No es un río - Selva Almada
El libro de Eva - Carmen Boullosa
Los que nunca olvidarán - Fernando Butazzoni
Será larga la noche - Santiago Gamboa
La forastera - Olga Merino
Un amor (Ένας έρωτας) - Sara Mesa
La buena suerte - Rosa Montero
Como polvo en el viento - Leonardo Padura
Cometierra - Dolores Reyes
Rewind - Juan Tallón
Volver la vista atrás - Juan Gabriel Vásquez
Poeta chileno (Χιλιανός ποιητής) - Alejandro Zambra


Η βραχεία λίστα, με τα πέντε υποψήφια βιβλία, θα ανακοινωθεί από την επιτροπή του βραβείου τον Σεπτέμβριο και οι υποψήφιοι συγγραφείς θα συμμετέχουν στις δραστηριότητες του φεστιβάλ που θα πραγματοποιηθεί 23-26 Σεπτεμβρίου στο Πανεπιστήμιο της Guadalajara στο Μεξικό.

Η ανακοίνωση του μεγάλου νικητή θα λάβει χώρα την τελευταία ημέρα του φεστιβάλ με τη συμμετοχή του βραβευμένου με Νόμπελ Λογοτεχνίας Mario Vargas Llosa. Η βράβευση συνοδεύεται με το χρηματικό έπαθλο των 100.000 δολαρίων.

Το Βραβείο μυθιστορήματος Mario Vargas Llosa δίνεται κάθε δύο χρόνια, με πρώτη του απονομή αυτή της 27ης Μαρτίου 2014. Κατά τη διάρκεια των διαφορετικών εκδόσεων του, το βραβείο καθιερώθηκε ως ένα σημείο αναφοράς για τα ισπανόφωνα γράμματα· ένα βραβείο που δίνει φωνή, καθιερώνει και δημιουργεί τάσεις στην ισπανόφωνη λογοτεχνία.

Ραντεβού τον Σεπτέμβριο με την ανακοίνωση του μεγάλου νικητή!

Έτικέττες:
Alejandro Zambra
,
Juan Gabriel Vásquez
,
Sara Mesa
,
Βραβείο μυθιστορήματος Mario Vargas Llosa