«Πέρασα...»: Μουσική παράσταση, μικτό θέαμα-ακρόαμα της Σοφίας Καμαγιάννη, πάνω στην πολυπρισματική ποίηση της Κικής Δημουλά.

Αρχείο εκδηλώσεων Οκτώβριος 4, 2017

Με κύριο «σώμα» τον λόγο της Κικής Δημουλά και όχημα την μουσική η Σοφία Καμαγιάννη χτίζει μια παράσταση η οποία επιχειρεί να αγγίξει πολύπλευρα το θεατή. Έχοντας ακριβό δώρο τη φωνή της ποιήτριας (εκτός από τις απαγγελίες της Κικής Δημουλά, θα ακουστεί σε απρόσμενες ηχογραφήσεις στίχων της που αποτελούν έναν μη συνηθισμένο τρόπο ακρόασης της ποίησης) η παράσταση σε συνδυασμό με ένα μουσικό – ηχητικό κόσμο, προσκαλεί σε ένα κολλάζ αισθήσεων.

Κική Δημουλά

Τρία πρόσωπα πρωταγωνιστούν στο έργο, πρόσωπα που εμπεριέχουν το ένα το άλλο, είναι σε διαρκή αλληλεπίδραση και σύνδεση και συναποτελούν το πρόσωπο της κεντρικής ηρωίδας. Πρόσωπα που επικοινωνούν πέρα από τον χρόνο, «απ΄τον μέσα ουρανό μιας μνήμης» αλλά εκφράζονται με διαφορετικό τρόπο.

Η «ανάγκη για χειροπιαστά πράγματα…» αποτυπώνεται, μέσω της πρόζας, σε ένα πρόσωπο, την α' ηθοποιό, (Γιώτα Φέστα) που βιώνει τη ρεαλιστική πραγματικότητα, με ανοιχτούς πάντα αισθητήρες. Η β' ηθοποιός (Θεοδοσία Σαββάκη) και ερμηνεύτρια των τραγουδιών κινείται σε ένα πιο φαντασιακό κόσμο όπου το τραγούδι και οι μουσικές μετασχηματίζουν το νόημα του ποιητικού λόγου.

Τέλος, η ηχογραφημένη και ηλεκτρονικά επεξεργασμένη φωνή της ποιήτριας ως ένα άλλο κομμάτι του εαυτού της ηρωίδας, μας μεταφέρει σε έναν κόσμο πιο εξωλογικό, ονειρικό, ασυνείδητο.

Κική Δημουλά

 

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

Συντελεστές:

Ποίηση: 
Κική Δημουλά
Σύλληψη, μουσική, σκηνοθεσία: 
Σοφία Καμαγιάννη
Σκηνογραφία:  
Όλγα Ντέντα
Φωτισμοί: 
Κατερίνα Μαραγκουδάκη
Kίνηση: 
Eρμής Μαλκότσης
Βιντεο:  
Παναγιώτης Γουμπούρος               
Bοηθός σκηνοθέτη: 
Φάνης Σακελλαρίου
     
Ηθοποιός: 
Γιώτα Φέστα
Τραγούδι, ηθοποιός: 
Θεοδοσία Σαββάκη
Μουσικοί:
 Τάσος Γουσέτης (βιολί), Φίλανδρος Κάρρας (κλαρινέτο), Όσβαλντ Αμιράλης (κόντρα μπάσο), Θεοδοσία Σαββάκη (σαξόφωνο), Σοφία Καμαγιάννη (πιάνο)
Ηχογραφημένη φωνή: 
Κική Δημουλά
Ηλεκτρονική επεξεργασία προηχογραφημένου υλικού: 
Σοφία Καμαγιάννη
Τεχνικός σύμβουλος ήχου: 
Τim Ward
Παραγωγή: 
Σπίζα - Καλλιτεχνικό, μη κερδοσκοπικό σωματείο

Παραστάσεις:

Κάθε Δευτέρα & Τρίτη
από 16 - 31  Οκτωβρίου 2017

Θέατρο «Τζένη Καρέζη»
Ακαδημίας 3, Αθήνα
τηλ. 2103644921

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε εδώ.

Έτικέττες:
Θεατρική Παράσταση
,
Κική Δημουλά
,
Πέρασα