O Soloúp παίρνει τη σκυτάλη της 8ης Σκυταλοδρομίας Λόγου της διοργάνωσης Αθήνα 2018 Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου του δήμου Αθηναίων.

Αρχείο εκδηλώσεων Ιανουάριος 10, 2019

Τη Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2019 στις 19:00, στο Δημαρχιακό Μέγαρο της Αθήνας στην πλατεία Κοτζιά, θα πραγματοποιηθεί η 8η Σκυταλοδρομία Λόγου της διοργάνωσης Αθήνα 2018 Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου του δήμου Αθηναίων – η πρώτη για το 2019.

Soloúp

Μετά τους Τίτο Πατρίκιο, Παντελή Μπουκάλα, Ρέα Γαλανάκη, Δημήτρη Δασκαλόπουλο, Μαρία Στασινοπούλου, Νίκο Βατόπουλο, Θοδωρή Γκόνη και Μάκη Τσίτα, ο Χριστόφορος Χαραλαμπάκης, ομότιμος καθηγητής Γλωσσολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, ως εκπρόσωπος της Γλωσσολογίας-Λεξικογραφίας, παραδίδει τη σκυτάλη στον Soloúp (Αντώνη Νικολόπουλο), σκιτσογράφο, δρ Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας (Πανεπιστήμιο Αιγαίου).

Τα βιβλία-αναφοράς των δύο σκυταλοδρόμων είναι το «Χρηστικό λεξικό της νεοελληνικής γλώσσας» (Αθήνα 2014: Εθνικό Τυπογραφείο) του Χριστόφορου Χαραλαμπάκη, για το οποίο τιμήθηκε το 2015 από την Εταιρεία Συγγραφέων με το Βραβείο Πολιτισμού Δαίδαλος για την εξαιρετική προσφορά του στα Ελληνικά Γράμματα και το graphic novel Ο Συλλέκτης-Έξι διηγήματα για έναν κακό λύκο (Ίκαρος, 2018) του Soloúp (Αντώνη Νικολόπουλου). Τη συζήτηση συντονίζουν οι Ελεονώρα Ορφανίδου, δημοσιογράφος και Γιώργος Γιανναράκος, δημοσιογράφος-σκηνοθέτης. Η εκδήλωση πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Ακαδημία Αθηνών-Εθνικό Τυπογραφείο και τις Εκδόσεις Ίκαρος.

Πρόκειται για την όγδοη Σκυταλοδρομία Λόγου, ένα πρόγραμμα της διοργάνωσης Αθήνα 2018 Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου, μέγας δωρητής της οποίας είναι το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Η Σκυταλοδρομία φέρνει Έλληνες συγγραφείς από διαφορετικά κειμενικά είδη πιο κοντά στο κοινό, αλλά και πιο κοντά μεταξύ τους, σε μια πρωτότυπη διαδοχή ιδεών, κειμένων και λόγου, που σαν θεμελιώδη βάση έχει το σεβασμό, την αλληλοεκτίμηση και αλληλεγγύη και τον ανοιχτό διάλογο. Η εκδήλωση εντάσσεται στο πλαίσιο της θεματικής ενότητας «Έλληνες Συγγραφείς» και η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Δημαρχιακό Μέγαρο της Αθήνας | Αθηνάς 63, Αθήνα 105 52 | Τ. 210 37 22 001

ΑΠΠΒ 2018

Έτικέττες:
Soloúp
,
Αθήνα 2018 Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου
,
Αντώνης Νικολόπουλος
,
Έξι διηγήματα για έναν κακό λύκο
,
Ο Συλλέκτης
,
Σκυταλοδρομία Λόγου