«Ο κόσμος ο μικρός, ο μέγας!» του Οδυσσέα Ελύτη με τη μουσική του Γιώργου Κουρουπού | Συναυλία-αφιέρωμα στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Αγίας Παρασκευής – Μουσείο Αλέκου Κοντόπουλου.

Αρχείο εκδηλώσεων Αύγουστος 27, 2019

Την Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου στις 20:30 πραγματοποιήθηκε στον κήπο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Αγίας Παρασκευής (Μουσείου Αλέκου Κοντόπουλου) ένα ταξίδι στο έργο του Οδυσσέα Ελύτη με οδηγό τη μουσική του Γιώργου Κουρουπού.

Ένα πρόγραμμα λόγου και μουσικής, ένα πορτραίτο του Οδυσσέα Ελύτη μέσα από την ποίηση και τα πεζά του, που συνομιλούν με την μουσική του Γιώργου Κουρουπού παίρνοντας άλλοτε φόρμα τραγουδιού και άλλοτε απαγγελίας ή αφήγησης με μουσική συνοδεία. Εικαστικά έργα του ποιητή φωτογραφίες και βίντεο συμπληρώνουν αυτό το αφιέρωμα στον κόσμο του Οδυσσέα Ελύτη.

Οδυσσέας Ελύτης

Τραγούδι: Τάσης Χριστογιαννόπουλος, Δάφνη Πανουργιά
Απαγγελία: Ιουλίτα Ηλιοπούλου, Αχιλλέας Κυριακίδης
Πιάνο: Θανάσης Αποστολόπουλος
Βιολί: Στέλλα Τσάνη
Βιόλα: Ηλίας Σδούκος
Βιολοντσέλο: Λευκή Κολοβού

Οδυσσέας Ελύτης

Η πεντάγλωσση ανθολογία με τον τίτλο «Ο κόσμος ο μικρός, ο μέγας!» του Οδυσσέα Ελύτη με τη μουσική του Γιώργου Κουρουπού, συνοδευόμενη από δύο cd, κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ίκαρος. Μάθετε περισσότερα για το βιβλίο εδώ.

Δημοτική Βιβλιοθήκη Αγίας Παρασκευής - Μουσείο Αλέκου Κoντόπουλου | Αλέκου Κοντόπουλου 13, Αγία Παρασκευή, 153 42 | Τ. 210 60 10 121

Έτικέττες:
Οδυσσέας Ελύτης