Ο Δημήτρης Νόλλας στο Πολύεδρο

Αρχείο εκδηλώσεων Σεπτέμβριος 18, 2015

Οι εκδόσεις Ίκαρος, ο χώρος εναλλακτικής παρέμβασης «Κοινοτικόν», και το Πολύεδρο σας καλούν στην παρουσίαση των δύο πρώτων βιβλίων της τριλογίας Δύσκολοι καιροί: «Ταξίδι στην Ελλάδα», που βραβεύτηκε με το Κρατικό Βραβείο Μυθιστορήματος για το 2014, και το «Μάρμαρα στη μέση» του Δημήτρη Νόλλα.

Τετάρτη 14  Οκτωβρίου   8.30 μ.μ. 

Θα μιλήσουν οι:

Δημήτρης Μακρίδης, ιστορικός
Γιώτα Ξυλιά, φιλόλογος
Ελένη Ροδοπούλου, φιλόλογος

Ο Δημήτρης Α. Νόλλας γεννήθηκε το 1940 στην Αδριανή Δράμας από γονείς Ηπειρώτες. Η οικογένεια του εκτοπίστηκε από τα βουλγαρικά στρατεύματα κατοχής και εγκαταστάθηκαν στην Αθήνα το 1943. Σπούδασε στην Αθήνα και την Φρανκφούρτη νομικά και κοινωνιολογία, χωρίς να ολοκληρώσει τις σπουδές του καθώς η χρεοκοπία της οικογενειακής επιχείρησης, απ' την οποία αντλούσε το εισόδημά του, τον υποχρέωσε να οδηγηθεί αρκετά νωρίς στην βιοπάλη. Έκτοτε έζησε και εργάστηκε για μεγάλα διαστήματα στην πάλαι ποτέ Δ. Ευρώπη (1962-1975). Έγραψε και ραδιοσκηνοθέτησε παιδικές εκπομπές για το ραδιόφωνο και σκηνοθέτησε για την κρατική τηλεόραση ενημερωτικές εκπομπές (1975-97).


Δίδαξε τεχνική σεναρίου στο τμήμα επικοινωνίας του Παντείου Πανεπιστημίου (1993-95). Στην δεκαετία του '80 συνεργάστηκε σε σενάρια κινηματογραφικών και τηλεοπτικών παραγωγών με τους σκηνοθέτες Χατζή, Παναγιωτόπουλο, Αγγελόπουλο, Σμαραγδή, Λαμπρινό και Βούλγαρη. Μεταξύ 2004-2007 διετέλεσε πρόεδρος του Δ.Σ. του Εθνικού Κέντρου Βιβλίου.

Έτικέττες:
Δημήτρης Νόλλας