Ειδικό βραβείο Βιβλιοπωλείων Public 2019 στο παιδικό βιβλίο «Αντάμα» των Θ. Παπαϊωάννου και Ι. Σαμαρτζή!

Βραβεία- Διακρίσεις Ιούνιος 14, 2019

Το βράδυ της Πέμπτης 13 Ιουνίου στο Μέγαρο Μουσικής, πραγματοποιήθηκε μία από τις σημαντικότερες εκδηλώσεις στον χώρο του βιβλίου, η απονομή των βραβείων βιβλίου Public 2019!

Οι αναγνώστες, για 6η συνεχή χρονιά, έδειξαν τις προτιμήσεις τους και ξεχώρισαν τα αγαπημένα τους βιβλία με περισσότερες από 189.775 ψήφους.

Το Αντάμα, το εικονογραφημένο βιβλίο των Θοδωρή Παπαϊωάννου και Ίριδας Σαμαρτζή απέσπασε ένα από τα δύο ειδικά βραβεία Βιβλιοπωλείων Public! Για το βραβείο αυτό ψηφίζουν οι πωλητές των καταστημάτων Public ανάμεσα σε όλα τα βιβλία που ανήκουν στην κατηγορία Παιδικό Βιβλίο.

Θοδωρής Παπαϊωάννου

Το Αντάμα αποτελεί την τρίτη ιστορία με ήρωες τον Μέλιο και τη Μελανή. Τα δύο αγαπημένα σκαθάρια εξερευνούν τον ξεχωριστό κόσμο που τους περιβάλλει, κι ανακαλύπτουν πόσο υπέροχο είναι να μοιράζεσαι τις καθημερινές στιγμές της ζωής μ’ ένα αγαπημένο πρόσωπο.

Η πρώτη ιστορία της σειράς, Ανάποδα, απέσπασε το Βραβείο «Πηνελόπη Μαξίμου» από τον Κύκλο του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου το 2015, ενώ η δεύτερη ιστορία, Απέναντι, απέσπασε το ειδικό βραβείο βιβλιοπωλείων Public το 2016.

Στο διαγωνιστικό κομμάτι των βραβείων συμμετείχαν συνολικά 160 εκδοτικοί οίκοι, 1.800 συγγραφείς και 2.500 τίτλοι βιβλίων, από τα οποία προέκυψαν οι νικητές.

Ανανεώνουμε το αναγνωστικό ραντεβού μας για την επόμενη χρονιά!

Έτικέττες:
Αντάμα
,
Βραβεία Public 2019
,
Θοδωρής Παπαϊωάννου