Η επίσκεψη της Hannah Kent στην Ελλάδα.

Παρουσιάσεις Φεβρουάριος 22, 2019

Η Hannah Kent επισκέφθηκε για πρώτη φορά την Ελλάδα καλεσμένη των εκδόσεων  Ίκαρος και του Public.

Την Τρίτη 19 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση των βιβλίων της στην Αθήνα, στο κατάμεστο Public café, στο Σύνταγμα. Η συγγραφέας συνομίλησε με τη δημοσιογράφο-συγγραφέα Στέλλα Κάσδαγλη και τη μεταφράστρια των βιβλίων της Μαρία Αγγελίδου, και απάντησε με ιδιαίτερη χαρά στις ερωτήσεις του κοινού.

Hannah Kent

Hannah Kent

Hannah Kent

Hannah Kent

Την Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου, επισκέφθηκε τη Θεσσαλονίκη και συζήτησε με την δημοσιογράφο Λεμονιά Βασβάνη, στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Public Τσιμισκή. Στη συνέχεια συνομίλησε με το αναγνωστικό κοινό που είχε κατακλείσει την αίθουσα, και υπέγραψε αντίτυπα των βιβλίων της.

Hannah Kent

Hannah Kent

Hannah Kent

Και στις δύο παρουσιάσεις, η Hannah Kent μίλησε για τις ιστορίες πίσω από τη συγγραφή των βιβλίων της Έθιμα ταφής και Οι Καλοί που κυκλοφορούν από τον  Ίκαρο. Αποκάλυψε ότι αυτή την περίοδο βρίσκεται στο στάδιο συγγραφής του νέου της ιστορικού μυθιστορήματος που αυτή τη φορά λαμβάνει χώρα στην Αυστραλία, ενώ παράλληλα γράφει το σενάριο για την κινηματογραφική μεταφορά του βιβλίου της Οι Καλοί.

Κατά την παραμονή της στην πόλη η Hannah Kent επισκέφτηκε ακόμη το ιστορικό βιβλιοπωλείο των εκδόσεων  Ίκαρος και την Εθνική Βιβλιοθήκη, και έμεινε ιδιαίτερα εντυπωσιασμένη.

Hannah Kent

Hannah Kent

Hannah Kent

Hannah Kent

Από τις πρώτες ώρες στην χώρα ανέφερε πως ήταν ιδιαίτερα ευτυχής για την επίσκεψή της στην Ελλάδα, καθώς έχει στενές σχέσεις με  Έλληνες στην Αυστραλία και πάντοτε ήθελε να επισκεφθεί τη χώρα μας.

Σας ευχαριστούμε πολύ για την μεγάλη συμμετοχή στις εκδηλώσεις και για στην θερμή υποδοχή στην συγγραφέα, που θα φύγει από την Αθήνα με τις καλύτερες εντυπώσεις.

Έτικέττες:
Hannah Kent
,
Έθιμα Ταφής
,
Οι Καλοί