Οι εκδόσεις Ίκαρος γιορτάζουν την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου 2017 μ’ ένα παιδί από βιβλία!

Εκδόσεις Μάρτιος 28, 2017

Οι εκδόσεις Ίκαρος γιορτάζουν την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου 2017 (2 Απριλίου) με την κυκλοφορία του παραμυθιού Ένα παιδί από βιβλία, ένα βιβλίο-ύμνος στη δύναμη της παιδικής λογοτεχνίας και της αφήγησης, από τον πολυβραβευμένο παραμυθά Oliver Jeffers και τον εικαστικό Sam Winston, σε απόδοση Φίλιππου Μανδηλαρά.

Ένα παιδί από βιβλία

«Αυτό που θέλαμε από τη αρχή, ήταν να δημιουργήσουμε μια ιστορία που θα μιλούσε για τη αγάπη μας προς την κλασική λογοτεχνία για παιδιά με ένα τρόπο μοντέρνο», δηλώνουν οι συγγραφείς.

Ο εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας Παιδικού βιβλίου κάθε χρόνο, δεν είναι παρά η αφορμή για να συνειδητοποιήσουμε τον ουσιαστικό ρόλο που παίζουν τα παιδικά αναγνώσματα στις μικρές ηλικίες, καθορίζοντας τη μελλοντική ιδιοσυγκρασία των παιδιών. Ένα βιβλίο αφιερωμένο στην παιδική λογοτεχνία αποτελεί τον ιδανικό εορτασμό της μέρας αυτής.

Ένα παιδί από βιβλία

Ένα κορίτσι φτιαγμένο από βιβλία πλέει με τη σχεδία του σε μια θάλασσα λέξεων, ώσπου φτάνει στο σπίτι ενός αγοριού. Το προσκαλεί να ζήσουν μαζί μια περιπέτεια στον κόσμο των ιστοριών, εκεί όπου όλα μπορούν να συμβούν με τη δύναμη της φαντασίας.

Το Ένα παιδί από βιβλία συνδυάζει με εξαιρετικό τρόπο τα χειρόγραφα κείμενα του Oliver Jeffers, με τα ιδιαίτερα εικαστικά αντικείμενα του Sam Winston, φτιαγμένα από φράσεις σαράντα κλασικών παραμυθιών. Το αποτέλεσμά του είναι μια πολυτελής έκδοση που προσκαλεί τους αναγνώστες όλων των ηλικιών να ανακαλύψουν, να αναρωτηθούν και με κύριο όπλο τους τη φαντασία να ονειρευτούν. Άλλωστε, η φαντασία είναι ολονών!

 

Ένα παιδί από βιβλία

 

Οι δημιουργοί μιλούν για τη δημιουργία και έκδοση του βιβλίου:

 

Ένα παιδί από βιβλία Προσχέδιο από τη διαδικασία δημιουργίας του εξωφύλλου

 

ΚΡΙΤΙΚΕΣ

«Η ιδιαίτερη καλλιτεχνική σύμπραξη του Jeffers και του Winston, με τον εφευρετικό συνδυασμό ακουαρέλας, μολυβιού και ψηφιακού κολλάζ, κερδίζει αμέσως την προσοχή των αναγνωστών. Τα ασύμμετρα κείμενα του Jeffers ζωγραφισμένα στο χέρι, έρχονται σε αντίθεση με τις ψηφιακές σχεδιαστικές γραμμές του Winston που εμπεριέχουν κείμενα από τα κλασικά έργα της παιδικής λογοτεχνίας... Μια πανέξυπνη αναζήτηση λογοτεχνικής απόλαυσης».

Kirkus Reviews

 

«...μια φρέσκια και συναρπαστική συνεργασία δυο ταλαντούχων δημιουργών».

The New York Times

 

«Κάθε ένα από τα στοιχεία του βιβλίου―τα καθηλωτικά του κείμενα ζωγραφισμένα στο χέρι, οι εικόνες σχεδιασμένες με ακουαρέλα, μολύβι και ψηφιακό κολάζ, αλλά και τα αντικείμενα που είναι φτιαγμένα από φράσεις κλασικών παραμυθιών―συντελούν σε μια πολυτελή έκδοση εναρμονισμένη πλήρως στο σύνολό της».

Booklist

 

«Ο Jeffers και ο εικαστικός Winston συνεργάζονται σε ένα βιβλίο-ύμνο για τη δύναμη της φαντασίας, στο οποίο τα ιδιαίτερα σκίτσα από στυλό και μελάνι συναντούν αντικείμενα φτιαγμένα από κείμενα κλασικών βιβλίων... Η δύναμη των εικόνων ξεπροβάλει από τις σελίδες, γιατί η φαντασία είναι όλων».

Publishers Weekly

Έτικέττες:
Oliver Jeffers
,
Sam Winston
,
Ένα παιδί από βιβλία
,
Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου