Εβδομάδα μικρών βιβλιοπωλείων | Η μεγάλη γιορτή επιστρέφει και φέτος (27 Μαΐου-1 Ιουνίου)

Αρχείο εκδηλώσεων Μάϊος 21, 2024

H τελευταία εβδομάδα του Μαΐου είναι αφιερωμένη στα μικρά βιβλιοπωλεία που για τρίτη συνεχόμενη χρονιά ενώνονται και γιορτάζουν την Εβδομάδα Μικρών Βιβλιοπωλείων!

Από τις 27 Μαΐου έως την 1η Ιουνίου, 122 αγαπημένα μικρά βιβλιοπωλεία σε όλη τη χώρα υποδέχονται τους φίλους και τις φίλες του βιβλίου, με πολλές εκδηλώσεις και μια ξεχωριστή θεματική.

Εβδομάδα μικρών βιβλιοπωλείων

Η θεματική: Το ΣΥΝ!
Η Εβδομάδα Μικρών Βιβλιοπωλείων είναι μια δράση που βασίζεται στην ιδέα της σύνδεσης πολλών μικρών βιβλιοπωλείων για έναν κοινό σκοπό: την προώθηση της ανάγνωσης στις τοπικές μας κοινότητες.

Έτσι, φέτος τα μικρά βιβλιοπωλεία θα αναδείξουν μέσα από τις εκδηλώσεις τους τη δύναμη της συνεργασίας και της συμμετοχής, την αξία της συνάντησης και της συνύπαρξης. Μας καλούν να ανακαλύψουμε βιβλία που μιλούν για τη σημασία της συμβίωσης, της συμπερίληψης, της συλλογικότητας αλλά και της συναίνεσης. Να πειραματιστούμε με τη σύνθεση διαφορετικών ιδεών και λογοτεχνικών ειδών, με τη συγγραφή και πολλά ακόμη!

Οι εκδόσεις Ίκαρος συμμετέχουν στη μεγάλη γιορτή των μικρών βιβλιοπωλείων με τις παρακάτω τέσσερις παιδικές εκδηλώσεις:

Παρασκευή 31 Μαΐου στις 19:00
Βιβλιοπωλείο The Green Lama, Θεσσαλονίκη
Διαδραστική παρουσίαση του βιβλίου του Θοδωρή Παπαϊωάννου, σε εικονογράφηση της Ίριδας Σαμαρτζή, Τα γενέθλια του Μέλιου.
Πληροφορίες

Σάββατο 1 Ιουνίου στις 11:30
Βιβλιοπωλείο Book & Play, Νέα Ιωνία
Διαδραστική παρουσίαση των βιβλίων της Κάλλιας Σπανουδάκη, σε εικονογράφηση του Χρήστου Κούρτογλου, Αστέρες του ουρανού & Η ζωή στον πλανήτη μας.
Πληροφορίες

Σάββατο 1 Ιουνίου στις 12:00
Βιβλιοπωλείο Ο γάτος Μαουρίτσιο, Παγκράτι
Διαδραστική παρουσίαση του βιβλίου της Ευτυχίας Γιαννάκη, σε εικονογράφηση της Σοφίας Τουλιάτου, Το πειρατικό Πιτς Radio.
Πληροφορίες

Σάββατο 1 Ιουνίου στις 12:00
Βιβλιοπωλείο Έτσι κάνουν οι μπαλαρίνες, Άνω Πόλη Θεσσαλονίκης
Διαδραστική παρουσίαση του βιβλίου της Σταυρούλας Παγώνα, σε εικονογράφηση της Ντανιέλας Σταματιάδη, Μικρός οδηγός βιβλίων.
Πληροφορίες

Για περισσότερες πληροφορίες και το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων ανά την Ελλάδα επισκεφθείτε το www.littlebookstoresweek.gr

Εβδομάδα μικρών βιβλιοπωλείων

 
Έτικέττες: