Έρχεται η εβδομάδα μικρών βιβλιοπωλείων 2023 | Η μεγάλη ανοιξιάτικη γιορτή στα μικρά βιβλιοπωλεία κάθε γειτονιάς.

Νέα Μάϊος 15, 2023

Τα μικρά βιβλιοπωλεία ενώνονται ξανά στις 22 - 27 Μαΐου και γιορτάζουν τη δική τους γιορτή, την Εβδομάδα Μικρών Βιβλιοπωλείων. Μια ολόκληρη εβδομάδα γεμάτη συναντήσεις με αγαπημένους και αγαπημένες δημιουργούς και μοναδικές δράσεις για βιβλία, φτιαγμένες με τη φαντασία και την αγάπη των μικρών βιβλιοπωλείων.

Η Εβδομάδα Μικρών Βιβλιοπωλείων πραγματοποιείται για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά. Είναι μια ανοιχτή ανοιξιάτικη γιορτή αφιερωμένη στα μικρά βιβλιοπωλεία όλης της χώρας, δηλαδή στους χώρους που δεν σταματούν να μας εμπνέουν, να μας ενώνουν και να μεταδίδουν την αγάπη τους για τα βιβλία.

Εβδομάδα Μικρών Βιβλιοπωλείων

 

Τι θα δούμε φέτος:
Εβδομάδα Μικρών Βιβλιοπωλείων για παιδιά!
Τα παιδιά έχουν την τιμητική τους στη φετινή Εβδομάδα Μικρών Βιβλιοπωλείων! Παράλληλα με το πρόγραμμα εκδηλώσεων για ενήλικες, τα μικρά βιβλιοπωλεία έχουν επιμεληθεί ένα ξεχωριστό πρόγραμμα ειδικά για τους μικρούς αναγνώστες και τις μικρές αναγνώστριες.

Από τις εκδόσεις μας συμμετέχει η διαδραστική παρουσίαση της δεύτερης περιπέτειας του Εδουάρδου της Ευλαμπίας Τσιρέλη, με τις εικόνες της Τριανταφυλλιάς Βάσσου, Ο Εδουάρδος και η Μεγάλη Διάσωση. Το Σάββατο 27 Μαΐου στις 12:00 στο βιβλιοπωλείο «Βινιέτα» στη Θεσσαλονίκη. Περισσότερα.

Βιβλιοπώλης & Βιβλιοπώλισσα για μια μέρα
Αγαπημένοι κι αγαπημένες συγγραφείς γίνονται βιβλιοπώλες και βιβλιοπώλισσες για μια μέρα στα μικρά βιβλιοπωλεία! Συναντούν αναγνώστες και αναγνώστριες, κουβεντιάζουν, προτείνουν νέα αναγνώσματα και υπογράφουν τα δικά τους βιβλία.

Από τις εκδόσεις μας συμμετέχει η Ευλαμπία Τσιρέλη, που θα γίνει βιβλιοπώλισσα για μια μέρα στο βιβλιοπωλείο «The Green Lama» στη Θεσσαλονίκη. Την Πέμπτη 25 Μαΐου στις 18:00.

Οι Θεματικές Ενότητες
Στο επίκεντρο της φετινής διοργάνωσης βρίσκονται νέοι και νέες δημιουργοί αλλά και σύγχρονες προκλήσεις. Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί σε φωνές, ιστορίες και ταυτότητες που δεν εκπροσωπούνται εξίσου και αντιμετωπίζουν διακρίσεις σε ένα ή πολλαπλά μέτωπα της καθημερινής ζωής.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε το www.littlebookstoresday.gr

Έτικέττες:
Εβδομάδα Μικρών Βιβλιοπωλείων