Αφιέρωμα στον Οδυσσέα Ελύτη στη Βρετανική Βιβλιοθήκη στο Λονδίνο.

Αρχείο εκδηλώσεων Οκτώβριος 3, 2017

Την Κυριακή 15 Οκτωβρίου στις 15:00, στη Βρετανική Βιβλιοθήκη στο Λονδίνο θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση «Ο κόσμος ο μικρός, ο μέγας!», αφιερωμένη στον Οδυσσέα Ελύτη με τη συνοδεία ζωντανής μουσικής του Γιώργου Κουρουπού.

Η παρουσίαση αυτή πραγματοποιείται με αφορμή την έκδοση της πεντάγλωσσης ανθολογίας «Ο κόσμος ο μικρός, ο μέγας!» του Οδυσσέα Ελύτη με τη μουσική του Γιώργου Κουρουπού, και θα αναδείξει τις βαθιές αισθητικές και ηθικές αξίες του έργου του ποιητή, σε διάλογο με έναν από τους σημαντικότερους Έλληνες συνθέτες, τον Γιώργο Κουρουπό.

Την εκδήλωση θα τιμήσει με την παρουσία του η Α.Ε. ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπιος Παυλόπουλος. Η παρουσίαση θα γίνει στα Ελληνικά και τα Αγγλικά, και θα περιλαμβάνει μια επιλογή από την ποίηση και τα πεζά κείμενα του Ελύτη, συνοδευμένα από μουσική που ο Γιώργος Κουρουπός έχει συνθέσει ειδικά για την έκδοση του βιβλίου, καθώς και προβολή ενός σημαντικού αριθμού εικαστικών έργων του ποιητή.

Οδυσσέας Ελύτης

Οδυσσέας Ελύτης

Με τη συνεργασία της Πρεσβείας της Ελλάδας και της γενναιόδωρης υποστήριξης του Κοινοφελούς Ιδρύματος Ιωάννη Σ. Λάτση και των Links of London. Διοργάνωση: Ark4Art

 

Τραγούδι: Τάσης Χριστογιαννόπουλος, Θεοδώρα Μπάκα
Πιάνο: Θανάσης Αποστολόπουλος
Βιολί: Παναγιώτης Τζιώτης
Βιόλα: Ηλίας Σδούκος
Βιολοντσέλο: Λεύκη Κολοβού
Καλλιτεχνική διεύθυνση: Ιουλίτα Ηλιοπούλου

Μάθετε περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Έτικέττες:
Οδυσσέας Ελύτης