Αφιέρωμα στον Οδυσσέα Ελύτη στη Βρετανική Βιβλιοθήκη στο Λονδίνο.

Αρχείο εκδηλώσεων Οκτώβριος 3, 2017

Την Κυριακή 15 Οκτωβρίου 2017, στην British Library στο Λονδίνο πραγματοποιήθηκε με επιτυχία μία ξεχωριστή συναυλία βασισμένη στην ποίηση του Οδυσσέα Ελύτη και στη μουσική ενός από τους πλέον διακεκριμένους σύγχρονους έλληνες συνθέτες του Γιώργου Κουρουπού, που έχει αφιερώσει ένα σημαντικό μέρος του έργου του στην μελοποίηση του Ελύτη. 

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με αφορμή την έκδοση της πεντάγλωσσης ανθολογίας «Ο κόσμος ο μικρός, ο μέγας!» του Οδυσσέα Ελύτη με τη μουσική του Γιώργου Κουρουπού, και ανέδειξε τις βαθιές αισθητικές και ηθικές αξίες του έργου του ποιητή. Επιπλέον, η παρουσίαση περιείχε μια επιλογή από την ποίηση και τα πεζά κείμενα του Ελύτη, συνοδευμένα από μουσική που ο Γιώργος Κουρουπός έχει συνθέσει ειδικά για την έκδοση του βιβλίου, καθώς και προβολή ενός σημαντικού αριθμού εικαστικών έργων του ποιητή.

 

Οδυσσέας Ελύτης

Οδυσσέας Ελύτης

Οδυσσέας Ελύτης

Οδυσσέας Ελύτης

Οδυσσέας Ελύτης

Οδυσσέας Ελύτης

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκόπιου Παυλόπουλου, την υποστήριξη της Ελληνικής Πρεσβείας στο Λονδίνο και την ευγενική χορηγία του Κοινωφελούς Ιδρύματος Ιωάννη Σ. Λάτση και της Links of London. 

 

Τραγούδι: Τάσης Χριστογιαννόπουλος, Θεοδώρα Μπάκα
Πιάνο: Θανάσης Αποστολόπουλος
Βιολί: Παναγιώτης Τζιώτης
Βιόλα: Ηλίας Σδούκος
Βιολοντσέλο: Λεύκη Κολοβού
Καλλιτεχνική διεύθυνση: Ιουλίτα Ηλιοπούλου

Μάθετε περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Έτικέττες:
Οδυσσέας Ελύτης