19η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης

Αρχείο εκδηλώσεων Απρίλιος 28, 2023

 

Η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης ανοίγει τις πόρτες της και υποδέχεται την 19η διοργάνωσή της παρουσία Ελλήνων και ξένων συγγραφέων από τις 4 έως τις 7 Μαΐου 2023, στον χώρο των εγκαταστάσεων του Διεθνούς Εκθεσιακού & Συνεδριακού Κέντρου Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ – HELEXPO), με τιμώμενη την Αμερικανική Λογοτεχνία (ΗΠΑ).

Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης

Οι εκδόσεις  Ίκαρος συμμετέχουν στη μεγάλη γιορτή του βιβλίου με τις παρακάτω εκδηλώσεις:

Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης

Την Παρασκευή 5 Μαΐου, 18:00-19:00 (Αίθουσα Cosmos, περίπτερο 13), ο Georgi Gospodinov συνομιλεί με την μεταφράστρια των μυθιστορημάτων του Αλεξάνδρα Ιωαννίδου για το Χρονοκαταφύγιο αλλά και το σύνολο του έργου του. Συντονίζει ο Δημήτρης Καργιώτης, Καθηγητής Συγκριτικής Φιλολογίας στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. Θα υπάρχει ταυτόχρονη διερμηνεία από τα βουλγαρικά.

Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης

Την Παρασκευή 5 Μαΐου, 20:00-21:00 (Αίθουσα Άλκη Ζέη, περίπτερο 13), ο Manuel Vilas παρουσιάζει το νέο του μυθιστόρημα, Τα φιλιά, σε μια συνομιλία με τον μεταφραστή και καθηγητή ισπανικής λογοτεχνίας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνο Παλαιολόγο. Θα υπάρχει ταυτόχρονη διερμηνεία από τα ισπανικά.

Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης

Την Κυριακή 7 Μαΐου, 13:00-14:00 (Παιδική Γωνιά - Αίθουσα 2, περίπτερο 12) η Ευλαμπία Τσιρέλη και η Τριανταφυλλιά Βάσσου θα παρουσιάσουν διαδραστικά τη δεύτερη περιπέτεια του Εδουάρδου Ο Εδουάρδος και η Μεγάλη Διάσωση.
Για παιδιά από 7 ετών

Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης

Την Κυριακή 7 Μαΐου, 16:00-17:00 (Αίθουσα Cosmos, περίπτερο 13), oι δημιουργοί του graphic novel Αριστοτέλης, Τάσος Αποστολίδης & Αλέκος Παπαδάτος συνομιλούν με τη δημοσιογράφο της «ΕΡΤ3 958fm» Αναστασία Γρηγοριάδου & τον εκδότη της «9ης Διάστασης» Νίκο Δαλαμπύρα.

Αναλυτικές πληροφορίες μπορείτε να βρείτε εδώ: www.thessalonikibookfair.gr

Για οποιαδήποτε πληροφορία, μπορείτε να μας βρείτε στο περίπτερο 15 (σταντ 56) της έκθεσης.

Έτικέττες: