Χειρόγραφα από το αρχείο του Αλέξανδρου Ίσαρη
Γιώργος Χειμωνάς
Χειρόγραφα από το αρχείο του Αλέξανδρου Ίσαρη

Γιώργος Χειμωνάς

Χειρόγραφα από το αρχείο του Αλέξανδρου Ίσαρη

€21,10 €30,28

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Η έκδοση περιέχει μία πρώιμη μορφή του πεζογραφήματος «Ο Αδελφός», δύο επιστολές του Γιώργου Χειμωνά και δύο κείμενα για τη ζωγραφική του Αλέξανδρου Ίσαρη. Το ένα από αυτά με τον τίτλο «Άγιος Γεώργιος», αποτέλεσε τη βάση για το έργο του Χειμωνά «Ο Γάμος». Τα χειρόγραφα έχουν τυπωθεί σχεδόν σε φυσικό μέγεθος στις αριστερές σελίδες, έχοντας απέναντι το ίδιο κείμενο με τις διορθώσεις, τις προσθήκες και τις διαγραφές του συγγραφέα σε πιστή, τυπογραφική αναπαραγωγή.

Στο πολυσέλιδο επίμετρό του ο Ευριπίδης Γαραντούδης αναλύει, περιγράφει και σχολιάζει το κάθε χειρόγραφο χωριστά, αφού αναφερθεί στην πορεία της φιλίας ανάμεσα στους δύο δημιουργούς. Επίσης συγκρίνει το σχεδίασμα του «Αδελφού» με το οριστικό κείμενο που δημοσιεύεται ολόκληρο. Στο βιβλίο περιλαμβάνονται ακόμη, μία συνέντευξη του Χειμωνά, και ένα πεζογράφημά του.

Την έκδοση κοσμούν πέντε έγχρωμοι πίνακες του γνωστού ζωγράφου, ποιητή και μεταφραστή Αλέξανδρου Ίσαρη.

ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ
Μελέτη
Α' Έκδοση: 2006
Επιμέλεια: Ευριπίδης Γαραντούδης
Σχέδια: Αλέξανδρος Ίσαρης
Σελίδες: 248
Διαστάσεις: 21 x 27
ISBN: 978-960-8399-27-3
Γιώργος Χειμωνάς

Γιώργος Χειμωνάς

Ο Γιώργος Χειμωνάς (1938-2000) γεννήθηκε στην Καβάλα. Έζησε τα παιδικά του χρόνια στη Θεσσαλονίκη. Το 1962 εγκαταστάθηκε με την οικογένειά του μόνιμα στην Αθήνα. Σπούδασε ιατρική στα Πανεπιστήμια Θεσσαλονίκης, Αθήνας, Παρισιού. Πρωτοπαρουσιάστηκε ... Περισσότερα