Η Θαυμαστή Καμήλα του Ευγένιου Τριβιζά στο τυπογραφείο!

Εκδόσεις Σεπτέμβριος 18, 2014

kamila_cvr_preview

Έχει περάσει αρκετός καιρός από τότε που είδαμε με ενθουσιασμό για πρώτη φορά τα προσχέδια του Νίκου Κούτση για το κόμικ του αγαπημένου παραμυθά, Ευγένιου Τριβιζά, την Θαυμαστή Καμήλα. Σήμερα όμως, είναι μια σημαντική μέρα για την ευρύτερη οικογένεια του εκδοτικού μας οίκου, μιας και το πρώτο βιβλίο του Ευγένιου Τριβιζά στον Ίκαρο, μετά από τρία χρόνια δουλειάς, έφτασε στο τυπογραφείο. Δεν μπορούσαμε παρά να είμαστε εκεί!

Ο Νίκος Κούτσης, εικονογράφος, εξετάζει τα χρώματα στα πρώτα εκτυπωμένα φύλλα του βιβλίου. Ο Νίκος Κούτσης, εικονογράφος, εξετάζει τα χρώματα στα πρώτα εκτυπωμένα φύλλα του βιβλίου.
Ο Νίκος Κούτσης, εικονογράφος του βιβλίου, με τους τεχνικούς του τυπογραφείου. Ο Νίκος Κούτσης, εικονογράφος του βιβλίου, με τους τεχνικούς του τυπογραφείου.

photo-5
photo-3
photo-2
photo-1

Η Θαυμαστή Καμήλα του Ευγένιου Τριβιζά, σε εικονογράφηση του Νίκου Κούτση, θα κυκλοφορήσει τον Νοέμβριο του 2014.

Ο Αχμέτ Χαμαμέτ, ο μοναχικός βεδουίνος, έχει μια καμήλα που   τον συνοδεύει ακούραστη σε όλα του τα ταξίδια. Είναι η παρηγοριά, η ελπίδα και η μοναδική παρέα του. Έτσι, όταν η καμήλα τού εκμυστηρεύεται το όνειρό της να γίνει ανάλαφρη σαν ελαφίνα και του ζητάει να την απαλλάξει από την καμπούρα της, ο βεδουίνος  δε διστάζει ούτε στιγμή.

Η οργιαστική φαντασία του Ευγένιου Τριβιζά και η έμπειρη  πένα του Νίκου Κούτση ζωντανεύουν με συναρπαστικό τρόπο  τα πολύβουα αραβικά παζάρια, τα κακόφημα λιμάνια, τους ομιχλώδεις δρόμους του Λονδίνου, τις αίθουσες αναμονής αισθητικών χειρουργών, τις μαγευτικές οάσεις, τις μανιασμένες αμμοθύελλες και τις μαυλιστικές οφθαλμαπάτες που συνθέτουν τη σπαρταριστή, αλλά και τραγική αυτή αλληγορία.

Έτικέττες:
Ευγένιος Τριβιζάς
,
Παιδικό βιβλίο