Τρεις υποψηφιότητες για το graphic novel του Soloúp «21: Η μάχη της πλατείας» στα Ελληνικά Βραβεία Κόμικς 2022.

Βραβεία- Διακρίσεις Απρίλιος 5, 2022

Η Ακαδημία των Ελληνικών Βραβείων Κόμικς ανακοίνωσε τις υποψηφιότητες των Βραβείων της φετινής διοργάνωσης, και το 21: Η μάχη της πλατείας του Soloúp ―κατά κόσμον Αντώνης Νικολόπουλος― απέσπασε 3 υποψηφιότητες: Καλύτερου Κόμικ, Καλύτερου Σεναρίου και Καλύτερης Καλλιτεχνικής Επιμέλειας!

Το 21: Η μάχη της πλατείας, το μεγαλύτερο σε έκταση μέχρι σήμερα έργο κόμικς στην Ελλάδα επιχειρεί να ξαναδεί τον αγώνα της ελληνικής επανάστασης του 1821 μέσα από τα μάτια του σύγχρονου θεατή, αναδεικνύοντας σκοτεινά μυστικά στα αρχεία της Ιστορίας.

Το βιβλίο βρίσκεται ήδη στη δεύτερη έκδοση και συνεχίζει να λαμβάνει θερμά σχόλια από αναγνώστες και κριτικούς. Επιπλέον, ταξίδεψε σε όλη την Ελλάδα, συμμετέχοντας σε φεστιβάλ και εκδηλώσεις για την επέτειο των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση, και μεταφέρθηκε ως έκθεση στο Εθνικό Ιστορικό Μουσείο στην Αθήνα, καθώς και στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Τεριάντ στη Μυτιλήνη.

Η μάχη της πλατείας


"ο Soloúp κάνει κάτι πολύ παραπάνω από το να ξεδιπλώσει μια συναρπαστική ιστορία: μας μαθαίνει πώς να σκεφτόμαστε τον κόσμο και την Ελλάδα με όντως ιστορικούς όρους."
―Βαγγέλης Χατζηβασιλείου

"...Ένα σπονδυλωτό graphic novel που θα έπρεπε να διδάσκεται στα σχολεία. Τι ωραίος τρόπος αλήθεια να μάθουν τα παιδιά για την Επανάσταση του 1821. Και το πιο σημαντικό: κλείνοντας το βιβλίο θες να ανοίξεις δεκάδες άλλα για να εντρυφήσεις περισσότερο στο σπουδαίο αυτό γεγονός. Ένα βιβλίο που δεν θα πρέπει να λείπει από καμιά βιβλιοθήκη."

―Νίκος Γρηγοριάδης, Proust & Kraken

 

Η απονομή θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 14 Απριλίου, μία μέρα πριν την επίσημη έναρξη του Comicdom CON Athens 2022. Περισσότερες πληροφορίες για την τελετή θα ανακοινωθούν σύντομα.

Διαβάστε περισσότερα για το 21: Η μάχη της πλατείαςhttps://ikarosbooks.gr/981-21-i-machi-tis-plateias.html

Έτικέττες:
21: Η μάχη της πλατείας
,
Soloúp
,
Ελληνικά Βραβεία Κόμικς 2022