Τα "Καράβια που ταξίδεψαν τη φαντασία" στη White Ravens

Βραβεία- Διακρίσεις Οκτώβριος 8, 2015

Τα «Καράβια που ταξίδεψαν τη φαντασία» επελέγησαν και καμαρώνουν στη διεθνή λίστα των White Ravens. 


Το σήμα White Raven απονέμεται κάθε χρόνο από τη Διεθνή Παιδικη Βιβλιοθήκη του Μονάχου, σε βιβλία που αξίζουν διεθνούς προσοχής λόγω των παγκόσμιων θεμάτων που πραγματεύονται ή λόγω της εξαιρετικής και πρωτοπόρου εικαστικής και λογοτεχνικής προσέγγισής τους.

Το σκεπτικό της επιτροπής:

"Οι άνθρωποι ανέκαθεν ταξίδευαν σε όλο τον κόσμο με καράβια. Πολλά – ακόμη και κάποια από τα μυθικά- ναυπηγήθηκαν για να ικανοποιήσουν επιθυμίες και λαχτάρες, ανησυχίες και τη φιλοδοξίες επιθυμίες και αυταπάτες. Έκαναν περιπετειώδη ταξίδια στην ανοικτή θάλασσα, οδήγησαν τους επιβάτες τους στην σκοτεινή τους μοίρα, σε ξεχασμένα λιμάνια ή σε ουτοπικούς προορισμούς που υπόσχονταν ευημερία. Σε αυτό το βιβλίο με τις «έξι βιογραφίες πλοίων» πρωταγωνιστούν το «Πίκουοτ» από το Μόμπι Ντικ, το «Σεν Μισέλ» του Ιουλίου Βερν, η «Αργώ», η «Ισπανιόλα» από το Νησί των Θησαυρών, ο Ιπτάμενος Ολλανδός και το ταξίδι του «Λουκιανού» στο φεγγάρι.

Οι συγγραφείς Αντώνης Παπαθεοδούλου και Μαρία Αγγελίδου έχουν γράψει τις ιστορίες αυτών των Καραβιών με ένα συγκλονιστικό τρόπο και τις έχουν εμπλουτίσει με φρέσκα και ενδιαφέροντα στοιχεία. Ο διεθνώς αναγνωρισμένος καλλιτέχνης και εικονογράφος Χρήστος Κούρτογλου δείχνει για άλλη μια φορά το ταλέντο του για τη μετάφραση των κειμένων σε ποιητικές εικόνες χρησιμοποιώντας την ασύγκριτη τεχνική των μικτών μέσων. (Ηλικία: 8+)"

Η πλήρης Διεθνής Λίστα του 2015


Karavia

Έτικέττες:
Αγγελίδου
,
Καράβια
,
Παπαθεοδούλου
,
Χρήστος Κούρτογλου