Πώς πέρασε ο χρόνος φτιάχνοντας το Τικ-Τακ _ Ρολόγια ώρα για μάθημα!

Παιδικό βιβλίο Νοέμβριος 16, 2016

«Δεν είναι εύκολη δουλειά να μεγαλώνεις ρολόγια...» Και πράγματι, είναι αλήθεια, τα παιδιά δεν ξέρουν ότι και τα ρολόγια πρέπει να πάνε σχολείο για να μάθουν την ώρα... κι επιτέλους ήρθε η στιγμή για να το μάθουν!

Με αυτή τη φράση ξεκινάει το Τικ-Τακ, το ολοκαίνουργιο πολύχρωμο παραμύθι του Αντώνη Παπαθεοδουλου και της Μυρτώς Δεληβοριά, που μας μιλάει για τον χρόνο και την ουσιαστική του αξία στη ζωή όλων μας. Η πρωτότυπη περιγραφή του «ρολογοπαιδαγωγού» με τα ρολόγια-μαθητές παρουσιάζει από μία άλλη οπτική γωνία τον χρόνο: τον χρόνο που περνά αργά ή γρήγορα, τον χρόνο που δεν γυρίζει πίσω, τον χρόνο που περνάμε μαζί. Παράλληλα μέσα από την αφήγηση προβάλλεται η τρυφερή σχέση του δασκάλου με τους μαθητές του από την σκοπιά του καθενός.

Τικ-Τακ

Σήμερα, μοιραζόμαστε μαζί σας κάποια από τα προσχέδια του βιβλίου, καθώς και στιγμιότυπα από την διαδρομή του Τικ-Τακ από την σύλληψη της αρχικής ιδέας -πριν από περίπου έναν χρόνο- μέχρι την μέρα που το βιβλίο έφτασε στο τυπογραφείο. Οι συναντήσεις αυτές αποτελούν το πιο δημιουργικό και ανταποδοτικό κομμάτι της δουλειάς ενός εκδότη. Οι ιδέες διαδέχονται η μία την άλλη και προσπαθούν να αποδώσουν καλύτερα την ίδια την ιστορία και τους φρέσκους ήρωές της. Οι κουβέντες είναι άλλοτε σοβαρές και άλλοτε απίστευτα αστείες, και μέσα από τον «χρόνο που περνάμε μαζί» δενόμαστε ακόμη περισσότερο και έτσι καμαρώνουμε μαζί την έκδοση κάθε καινούργιου βιβλίου!

Τικ-Τακ

Τικ-Τακ

Τικ-Τακ

Το Τικ-Τακ θα είναι στα βιβλιοπωλεία από αυτήν την εβδομάδα. Μη ξεχάσετε να αναζητήστε τον σελιδοδείκτη-ρολόι που σχεδιάσαμε. Μαζί του, η ώρα θα περνά πλέον πιο διασκεδαστικά!

Έτικέττες:
Αντώνης Παπαθεοδούλου
,
Μυρτώ Δεληβοριά
,
Τικ-Τακ