Ο Γιάννης Αντιόχου παρουσιάζει τη νέα του ποιητική συλλογή «Διάλυσις» στο Booze Cooperativa.

Αρχείο εκδηλώσεων Φεβρουάριος 17, 2017

Την Τρίτη 28 Φεβρουαρίου στις 20:30, οι εκδόσεις Ίκαρος παρουσίασαν τη νέα ποιητική συλλογή του Γιάννη Αντιόχου με τον τίτλο Διάλυσις, στον 1ο όροφο του Booze Cooperativa.

Για το βιβλίο μίλησε η Τιτίκα Δημητρούλια (κριτικός), ο Γεράσιμος Δενδρινός (συγγραφέας) και η Χριστίνα Οικονομίδου (ποιήτρια).

Ποιήματα απήγγειλαν οι ηθοποιοί Μάτα Καστρησίου και Αντρέας Μαντάς.

Πρωτότυπη μουσική σύνθεση/ πιάνο: Πέτρος Σατραζάνης

Σχεδιασμός ήχου και εικόνας: Μάτα Καστρησίου

Γιάννης Αντιόχου

Γιάννης Αντιόχου

Γιάννης Αντιόχου

Γιάννης Αντιόχου

Γιάννης Αντιόχου

 

Booze Cooperativa, Κολοκοτρώνη 57, 105 60, Αθήνα | Τ. 211 40 53 733

 

Γιάννης Αντιόχου

 

Έγραψαν για τον Γιάννη Αντιόχου:

Το ζεύγος βιβλίων Εισπνοές – Εκπνοές του Γιάννη Αντιόχου ακολουθεί η Διάλυσις. Αν στα δύο προηγούμενα ο Γιάννης Αντιόχου ανίχνευσε ποιητικά τον τρόπο τού να ζεις και να πεθαίνεις, με τροπισμούς σκληρούς και βίαιους συχνά, η Διάλυσις φαίνεται να εμπεδώνει ποιητικά το αναπόδραστο της φθοράς, έρχεται ως λύση, ως παραδοχή της μεθόριας ανθρώπινης κατάστασης. Η Διάλυσις είναι τελικά ένα οριακό βιβλίο: έλαβε τη σκυτάλη από τα δύο προηγούμενα και τώρα κάπου την παραδίδει: εισπνοή – εκπνοή – διάλυση. Αν κάποιος θέλει να αναγνώσει το έργο του Αντιόχου, μόνο ως σκυταλοδρομία πρέπει να το δει.

Μαίρη Κλιγκάτση, litart.gr

Ο Γιάννης Αντιόχου γνωρίζει τι θα πει μεγάλη φόρμα, μπορεί να κινεί μάζες νοημάτων και εικόνων με εμπλουτισμένη με διαίσθηση επιδεξιότητα.

Γιώργος-Ίκαρος Μπαμπασάκης, Lifo.gr

Την ποίηση του Αντιόχου τη συνέχει εξαρχής το δίπολο Έρως και θάνατος, γεννώντας ενδιάμεσες μορφές παραφοράς κι αυτοκαταστροφής. Επιθυμία, λαγνεία, ιλύς του σώματος και της ηδονής, χάρτες του κορμιού και γεωγραφίες του μυαλού, διαδρομές καθημερινότητας και επαναλαμβανόμενες δοκιμές αθανασίας – και Αθανασίας[…].

Τιτίκα Δημητρούλια, Περιοδικό Ποιητικά

 

Περισσότερες πληροφορίες για τον Γιάννη Αντιόχου και τα βιβλία του μπορείτε να βρείτε εδώ.

Έτικέττες:
Γιάννης Αντιόχου