Ο Δημήτρης Οικονόμου στο βιβλιοπωλείο Σπόρος.

Αρχείο εκδηλώσεων Οκτώβριος 3, 2016

Την Τρίτη 25 Οκτωβρίου στις 19:00, πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του μυθιστορήματος του Δημήτρη Οικονόμου Οι εγκλωβισμένοι στο βιβλιοπωλείο Σπόρος στην Κηφισιά.

Για το βιβλίο μίλησε η συγγραφέας Εύα Μαθιουδάκη και ο Δημήτρης Οικονόμου.

Βιβλιοπωλείο Σπόρος: Δροσίνη 7, Κηφισιά, 145 62 | Τ. 2108086404

Event για την εκδήλωση στο facebook θα βρείτε εδώ.

Δημήτρης Οικονόμου

Το βιβλίο

Με φόντο τη ρημαγμένη Αθήνα, δυο μοναχικοί άνθρωποι, εγκλωβισμένοι στη σιωπή και στις απώλειες μιας ζωής που δεν έζησαν, γνωρίζονται τυχαία. 

Την ίδια ώρα, ένας έφηβος μετανάστης παλεύει για τα όνειρά του, ένας ανθοπώλης θάβει λουλούδια, ένα φωτοτυπικό μηχάνημα συνομιλεί με το αφεντικό του, και ένας σκύλος προκαλεί με τα νυχτοπερπατήματά του.

Η ματαίωση και ένας κατά παραγγελία θάνατος μεταλλάσσονται σε πρόκληση για μια αργοπορημένη ενηλικίωση και για μια δεύτερη ευκαιρία.

Μια βαθιά ανθρώπινη ιστορία, ένας ύμνος στη ζωή.

Δημήτρης Οικονόμου

 

Ο συγγραφέας

Ο Δημήτρης Οικονόμου γεννήθηκε το 1974 στα Ιωάννινα και μεγάλωσε στην Αθήνα και στις Βρυξέλλες. Σπούδασε πολιτικός μηχανικός στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και κλασική κιθάρα σε διάφορα ωδεία. Το 2009 εκδόθηκε το πρώτο του μυθιστόρημα, Η πόλη του αναστέλλοντος ήλιου (εκδόσεις Μελάνι), με το οποίο το 2010 ήταν υποψήφιος για το Βραβείο Καλύτερου Πρωτοεμφανιζόμενου Συγγραφέα του περιοδικού Διαβάζω. Το 2011 το διήγημά του Ανθρωποθυρίδα τιμήθηκε με το 3ο Βραβείο Πεζογραφίας στον λογοτεχνικό διαγωνισμό του Φιλολογικού Συλλόγου «Παρνασσός» και συμπεριλήφθηκε στον ΣΤ΄ τόμο του συλλογικού έργου Το ελληνικό φανταστικό διήγημα (εκδόσεις Αίολος, 2012). Το 2012 απέσπασε το πρώτο βραβείο στο διαγωνισμό μονόπρακτου της Εταιρείας Θεατρικής Ανάπτυξης Λεμεσού για τον μονόλογό του Ώρα ανάγκης. Την ίδια χρονιά κυκλοφόρησε το δεύτερο μυθιστόρημά του, Μείνε για λίγο όταν θα έχουν φύγει όλοι (εκδόσεις Μελάνι). Διηγήματά του έχουν δημοσιευτεί κατά καιρούς σε εφημερίδες και περιοδικά (Ελευθεροτυπία, L’Officiel, Pop-Up). Έχει συνεργαστεί με την εφημερίδα Δρόμος της Αριστεράς σε θέματα θεατρικής κριτικής. Το 2005 διακρίθηκε σε μουσικό διαγωνισμό που διοργάνωσε η δισκογραφική και εκδοτική εταιρεία Μικρή Άρκτος με το τραγούδι Αγύριστο κεφάλι, σε σύνθεση και στίχους του ίδιου και ερμηνεία του Ζαχαρία Καρούνη, το οποίο συμπεριλήφθηκε στον συλλογικό δίσκο Δεύτερη ακρόαση της Μικρής Άρκτου. Επί μία διετία συνεργάστηκε με το Κυριακάτικο Σχολείο Μεταναστών, όπου δίδαξε ελληνικά ως εθελοντής. Διατηρεί τεχνικό γραφείο στην Αθήνα και παράλληλα παίζει μουσική σε διάφορους χώρους στην Αθήνα.

Έτικέττες:
Δημήτρης Οικονόμου
,
Οι εγκλωβισμένοι