Ο Δημήτρης Οικονόμου παρουσίασε το βιβλίο του «Οι εγκλωβισμένοι» στα Ιωάννινα.

Αρχείο εκδηλώσεων Οκτώβριος 7, 2016

Την Πέμπτη 27 Οκτωβρίου στις 20:30 οι εκδόσεις Ίκαρος και το βιβλιοπωλείο Αναγνώστης, παρουσίασαν το μυθιστορήμα του Δημήτρη Οικονόμου Οι εγκλωβισμένοι, στην αίθουσα του Πολιτιστικού Πολυχώρου Δημήτρης Χατζής (πρώην Παλιά Σφαγεία) στα Ιωάννινα.

Για το βιβλίο μίλησαν η λογοτέχνης Σμαράγδα Μανταδάκη-Παπαδοπούλου, ο ηθοποιός-σκηνοθέτης Γιώργος Νάκος και ο συγγραφέας.

Απόσπασματα του βιβλίου διάβασε η ηθοποιός Θεοδώρα Τζήμου.

Η παρουσίαση πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Ιωαννιτών.

Πολιτιστικός Πολυχώρος Δημήτρης Χατζής: Λεωφόρος Καρόλου Παπούλια, Ιωάννινα, 45221. | Τ. 26510 83940

Δημήτρης Οικονόμου

Το βιβλίο

Με φόντο τη ρημαγμένη Αθήνα, δυο μοναχικοί άνθρωποι, εγκλωβισμένοι στη σιωπή και στις απώλειες μιας ζωής που δεν έζησαν, γνωρίζονται τυχαία. Την ίδια ώρα, ένας έφηβος μετανάστης παλεύει για τα όνειρά του, ένας ανθοπώλης θάβει λουλούδια, ένα φωτοτυπικό μηχάνημα συνομιλεί με το αφεντικό του, και ένας σκύλος προκαλεί με τα νυχτοπερπατήματά του. Η ματαίωση και ένας κατά παραγγελία θάνατος μεταλλάσσονται σε πρόκληση για μια αργοπορημένη ενηλικίωση και για μια δεύτερη ευκαιρία.

Μια βαθιά ανθρώπινη ιστορία, ένας ύμνος στη ζωή.

Δημήτρης Οικονόμου

Ο συγγραφέας

Ο Δημήτρης Οικονόμου γεννήθηκε το 1974 στα Ιωάννινα και μεγάλωσε στην Αθήνα και στις Βρυξέλλες. Σπούδασε πολιτικός μηχανικός στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και κλασική κιθάρα σε διάφορα ωδεία.

Έχουν εκδοθεί τα βιβλία του:

«Η πόλη του αναστέλλοντος ήλιου», εκδόσεις Μελάνι, 2009

(υποψήφιο για το Βραβείο Καλύτερου Πρωτοεμφανιζόμενου Συγγραφέα του περιοδικού Διαβάζω)

«Μείνε για λίγο όταν θα έχουν φύγει όλοι», εκδόσεις Μελάνι, 2012

Το 2011 το διήγημά του «Ανθρωποθυρίδα» τιμήθηκε με το 3ο Βραβείο Πεζογραφίας στον λογοτεχνικό διαγωνισμό του Φιλολογικού Συλλόγου «Παρνασσός» και συμπεριλήφθηκε στον ΣΤ΄ τόμο του συλλογικού έργου Το ελληνικό φανταστικό διήγημα (εκδόσεις Αίολος, 2012).

Το 2012 απέσπασε το πρώτο βραβείο στο διαγωνισμό μονόπρακτου της Εταιρείας Θεατρικής Ανάπτυξης Λεμεσού για το μονόλογό του «Ώρα ανάγκης».

Διηγήματά του έχουν δημοσιευτεί κατά καιρούς σε εφημερίδες και περιοδικά και έχει συνεργαστεί με την εφημερίδα Δρόμος της Αριστεράς σε θέματα θεατρικής κριτικής.

Έτικέττες:
Δημήτρης Οικονόμου