Ο Αβραάμ Κάουα στη 14η Έκθεση κόμικ & επιτραπέζιων παιχνιδιών

Αρχείο εκδηλώσεων Νοέμβριος 23, 2015

26-29 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2015: 14η ΕΚΘΕΣΗ ΚΟΜΙΚΣ & ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΩΝ ΠΑΙΧΝΙΔΙΩΝ

Παράξενες μέρες |Jours étranges

Σάββατο 28 Νοεμβρίου, 20.00| ΓΑΛΛΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ | ΓΙΘ Αίθουσα Nehama |

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ο συγγραφέας Αβραάμ Κάουα, θα παρουσιάσει για πρώτη φορά στο αναγνωστικό κοινό της Θεσσαλονίκης το graphic novel «Δημοκρατία», που δημιούργησε με τους Αλέκο Παπαδάτο και Annie Di Donna και το οποίο απέσπασε διθυραμβικές κριτικές στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Ταυτόχρονα, θα γίνει και η πρώτη παρουσίαση της νέας δουλειάς που συνυπογράφει με τον εικονογράφο Βαγγέλη Ματζίρη, με τίτλο “Übermensch” (εκδόσεις Jemma Press).

Συντονίζει ο Πάνος Κρητικός (εκπαιδευτικός, φιλόλογος, εκδότης).

Η έκθεση κόμικς και επιτραπέζιων παιχνιδιών με τίτλο "ΠΑΡΑΞΕΝΕΣ ΜΕΡΕΣ" διοργανώνεται από τις εκδόσεις Ένατη Διάσταση, τον Ε.Σ.Φ.Ι.Π.Σ. (Ελληνικός Σύλλογος Φίλων Ιστορίας και Παιχνιδιών Στρατηγικής) και την ομάδα ανεξάρτητων δημιουργών κόμικς Inkorrekt, σε συνεργασία με τo εργαστήριο ελευθέρων σπουδών COMINK, το Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης και με την υποστήριξη της «Φοιτητικής Εβδομάδας» του Α.Π.Θ. και του Ι.Ε.Κ. ΔΕΛΤΑ.

Η έκθεση, αποτελεί τη συνέχεια ενός επιτυχούς θεσμού στα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης, που ξεκίνησε πριν από δεκαπέντε χρόνια. Φέτος, θα παρουσιαστούν τα πρωτότυπα έργα περισσοτέρων από 45 Ελλήνων δημιουργών κόμικς- ερασιτεχνών, πρωτοεμφανιζόμενων, επαγγελματιών αλλά και σπουδαστών του εργαστηρίου ελευθέρων σπουδών Comink- τα οποία θα περιλαμβάνονται και στον ομότιτλο κατάλογο της έκθεσης, την επιμέλεια και διάθεση του οποίου έχει αναλάβει, για μία ακόμη χρονιά, η μη κερδοσκοπική εκδοτική εταιρία Ένατη Διάσταση.

ΓΑΛΛΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, Λεωφόρος Στρατού 2Α, 54640, Θεσσαλονίκη | 2310 82 12 31 |

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την έκθεση, πιέστε εδώ.

Έτικέττες: