Η «Δημοκρατία» αποσπά βραβείο ΙΒΒΥ 2016

Βραβεία- Διακρίσεις Απρίλιος 4, 2016

Με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Παιδικού Βιβλίου 2016, το Ελληνικό Τμήμα της ΙΒΒΥ – Κύκλος του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου, διοργάνωσε το Σάββατο 2 Απριλίου 2016 στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων την ετήσια βράβευση σε φυσικά πρόσωπα και φορείς, που με τη δράση τους καλλιεργούν τη φιλαναγνωσία, καθώς και τα βραβεία σε δημιουργούς για τη συγγραφή, εικονογράφηση και μετάφραση λογοτεχνικών βιβλίων για παιδιά και νέους (βιβλία έκδοσης 2015).

Στη σημαντική αυτή βραδιά, το graphic novel «Δημοκρατία» των Αλέκου Παπαδάτου, Αβραάμ Κάουα και Annie di Donna, απέσπασε το βραβείο στην κατηγορία «Βραβείο σε συγγραφέα εφηβικού - νεανικού βιβλίου, για εφήβους και νέους»!

Δημοκρατία

 

Δημοκρατία

Το βιβλίο, που κυκλοφόρησε τον περασμένο Οκτώβριο, προσφέρει μια σύγχρονη ματιά στο πώς επήλθε μια από τις μεγαλύτερες επινοήσεις της παγκόσμιας πολιτικής ιστορίας, ενθουσιάζοντας αναγνώστες και κριτικούς:

«Ένα καταπληκτικό βιβλίο που ξεδιπλώνει όλες τις πτυχές της δημοκρατίας, αγγίζοντας και τα σημεία που συνήθως αγνοούμε στις ιστορικές αναγνώσεις. Τον παράγοντα τύχη, την συγκυρία, το ρίσκο και την επιμονή των φωτισμένων ανθρώπων κάθε ιστορικής περιόδου.»

Αργυρώ Μποζώνη (http://www.thetoc.gr)

«Οι συντελεστές του τόμου δεν εξωράισαν την πραγματικότητα. Αντίθετα, επέλεξαν πολλές φορές τις πιο σκοτεινές εκδοχές της, ώστε να δείξουν μια ανθρώπινη Αθήνα και όχι μια πόλη ντυμένη με την αχλύ του μύθου. Οι ιδιωτικοί λόγοι συχνά είναι πιο ισχυροί από τους δημόσιους, τα κατώτερα κίνητρα υπερφαλαγγίζουν τα υψηλά.»

Γιώργος Ν. Περαντωνάκης (http://www.bookpress.gr)

Κατά τη διάρκεια της βράβευσης, ανακοινώθηκε επίσης, η έναρξη της μεγάλης καμπάνιας της Ένωσης Ελληνικού Βιβλίου (ΕΝ.ΕΛ.ΒΙ.) για την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου (23 Απριλίου) με σύνθημα «Διαβάζω & Αλλάζω», στην οποία το Ελληνικό Τμήμα της ΙΒΒΥ συμμετέχει ως συνεργαζόμενος φορέας μαζί με την Εταιρεία Συγγραφέων.

Έτικέττες: