Διεθνείς διακρίσεις για τον καθηγητή Χαρίδημο Κ. Τσούκα.

Βραβεία- Διακρίσεις Σεπτέμβριος 22, 2016

Με δύο κορυφαία διεθνή βραβεία τιμήθηκε πρόσφατα ο καθηγητής και συγγραφέας, Χαρίδημος Κ. Τσούκας.

Στις 8 Ιουλίου 2016, αναγορεύθηκε ως το 18ο επίτιμο μέλος του European Group of Organization Studies (EGOS) για το 2016.

Χαρίδημος Κ. Τσούκας

Η βράβευση από το EGOS πραγματοποιήθηκε στη Νάπολη της Ιταλίας κατά τη διάρκεια του 32ου συνεδρίου της διεθνούς επιστημονικής ένωσης. Κάθε χρόνο, το EGOS ―η μεγαλύτερη επιστημονική ένωση οργανωτικών και διοικητικών σπουδών στην Ευρώπη― βραβεύει έναν επιστήμονα με την ιδιότητα του Επιτίμου Μέλους για το έργο του και τη συμβολή του στην ανάπτυξη του οικείου επιστημονικού πεδίου.

Στην προσφώνησή της για την βράβευση του τιμώμενου Καθηγητή Τσούκα, η Καθηγήτρια Ann Langley σημείωσε, μεταξύ άλλων: «Η προσήλωση του Χαρίδημου Κ. Τσούκα στην έρευνα και τη γνώση, η σοφία του και οι επαγγελματικές του αρετές υπερακοντίζουν τα κριτήρια του Συμβουλίου του EGOS. Ο κ. Τσούκας δεν είναι μόνο ένας εξαίρετος ερευνητής, ένα αφοσιωμένο μέλος του EGOS, αλλά κι ένας σημαντικός ακαδημαϊκός entrepreneur, ένας εμπνευσμένος δάσκαλος και ένας υπεύθυνος πολίτης που ενδιαφέρεται για τα κοινά. Ο Χαρίδημος είναι ένας πρωτότυπος στοχαστής με σημαντική και επιδραστική συνεισφορά στις οργανωσιακές σπουδές και στην κοινότητα του EGOS. Είμαστε περήφανοι να τον αναγορεύσουμε ως το Επίτιμο Μέλος για το 2016».

Στις 8 Αυγούστου 2016 του απονεμήθηκε το Διεθνές Βραβείο Πρωτοποριακού Έργου Τζόαν Μάρτιν (Joanne Martin Trailblazer Award), από το Τμήμα Θεωρίας Οργάνωσης και Διοίκησης (Organization and Management Theory Division) της Αμερικανικής Ακαδημίας Διοίκησης (American Academy of Management).

H Αμερικανική Ακαδημία Διοίκησης είναι η πλέον έγκυρη και πολυπληθής επιστημονική ένωση για τη μελέτη θεμάτων διοίκησης στον κόσμο. Το βραβείο απονεμήθηκε στο ετήσιο συνέδριό της στο Άναχαϊμ της Καλιφόρνια.

Ο Χαρίδημος Κ. Τσούκας είναι καθηγητής στην Έδρα Στρατηγικής Διοίκησης Columbia Ship Management, στο Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων και Δημόσιας Διοίκησης, στο Πανεπιστήμιο Κύπρου, πρώην Κοσμήτορας της Σχολής Οικονομικών Επιστημών και Διοίκησης.

Από τον Ίκαρο έχει εκδοθεί το βιβλίο του Η τραγωδία των κοινών: Πολιτική φαυλότητα, απαξίωση θεσμών και χρεοκοπία.

Χαρίδημος Κ. Τσούκας 

Στο βιβλίο αυτό ανθολογούνται κείμενα από την πολιτική αρθρογραφία του συγγραφέα των ετών 2007-2014, πλαισιωμένα από μια εκτεταμένη εισαγωγή. Η τραγωδία των κοινών συνιστά, ουσιαστικά, ένα χρονολόγιο του κατήφορου προς τη χρεοκοπία, μία αναδρομή στις πολιτικές-θεσμικές διαδικασίες και αποφάσεις που παρήγαγαν τη γενικευμένη κατάρρευση της χώρας. Περισσότερες πληροφορίες για το βιβλίο μπορείτε να βρείτε εδώ.

Περισσότερες πληροφορίες για τον Χαρίδημο Κ. Τσούκα, μπορείτε να διαβάσετε στον ιστότοπό του: www.htsoukas.com 

Έτικέττες:
Χαρίδημος Κ. Τσούκας